- Učlanjen(a)
- 15.07.2004
- Poena
- 650
Prvo da objasnim kako je sve trenutno povezano. HTPC salje sliku i zvuk sa integrisane graficke i zvucne putem HDMI-ja na Samsung 40C650. Zvucnici su povezani na headphone out, dakle direktno na TV. Tako mi je najprakticnije jer mogu da podesavam jacinu zvuka daljincem od TV-a, i pri tom mogu da koristim zvucnike i kad gledam TV, igram Sony i sl. Takvu kombinaciju bih definitivno zadrzao, dakle 2.0 ili 2.1, ne bih prelazio na klasican HiFi setup, nemam ni para a iskreno nisam ni toliki zaludjenik za zvuk (ne lozim se na basove i razvaljivanje prozora komsijama, volim samo cist, odmeren i prijatan zvuk neke razumne jacine).
Ja sam ovom kombinacijom u principu zadovoljan, jace mi definitivno ne treba, ali bih voleo da cujem vase predloge da li bih (i koliko) dobio na kvalitetu zvuka ukoliko bih sa TV-a otkacio ove Altec 321 i zakacio recimo Microlab 7C? Da li TV prilikom kacenja zvucnika na ovaj nacin nekako "upropastava" kvalitet signala ili je potpno svejedno da li su zvucnici zakaceni na TV ili dirrktno na HTPC? Ako bih kupio dodatnu zvucnu za HTPC, da li to znaci da audio vise ne bih mogao da saljem HDMI-jem do TV-a?
Generalno, zanima me da li sam se izlupetao (laik sam za audio) ili nesto (ili sve) od ovoga vredi raditi?
P.S. Zvucnici se koriste 80% za HD filmove i 20% za muziku (sve sa HTPC-a).
Ja sam ovom kombinacijom u principu zadovoljan, jace mi definitivno ne treba, ali bih voleo da cujem vase predloge da li bih (i koliko) dobio na kvalitetu zvuka ukoliko bih sa TV-a otkacio ove Altec 321 i zakacio recimo Microlab 7C? Da li TV prilikom kacenja zvucnika na ovaj nacin nekako "upropastava" kvalitet signala ili je potpno svejedno da li su zvucnici zakaceni na TV ili dirrktno na HTPC? Ako bih kupio dodatnu zvucnu za HTPC, da li to znaci da audio vise ne bih mogao da saljem HDMI-jem do TV-a?
Generalno, zanima me da li sam se izlupetao (laik sam za audio) ili nesto (ili sve) od ovoga vredi raditi?
P.S. Zvucnici se koriste 80% za HD filmove i 20% za muziku (sve sa HTPC-a).
Poslednja izmena: