Šta je novo?

Vredi li kupovina?

raci

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2002
Poena
619
Sempron(2600.2800) 64 bitni,kakav je,ima li neko iskustva sa ovim procesorima,uzimam ga u petak?

Poslednja izmena:
Extremno dobar odnos cena-performanse... OC-uje se ludacki. Pretrazi malo forum, ima dosta price o 64-bitnim Sempronima... :wave:

Vredi.
Dobro rece rax, taj procesor verovatno ima vecina ljudi koji su uzimali 64bit semprona, cini mi se da ce da postane popularan kao svojevremeno barton 2500+
Sve u svemu, moze da daje puno za ono koliko kosta, a ni tada se ne greje bitno. Ja svoj teram na 2,2 GHz (default je 1600MHz, 8x200), a nisam nikakav ovrkloker.
Ljubi ga majka

Poslednja izmena:
delija_sever031 je napisao(la):
Uzmi kad vec kupujes Sempron,2800+ nije velika razlika u ceni od 2500+ i 2600+ a izvuci ces vise klokovanjem iz njega

Uzecu 2800+ i GIGABYTE GA-K8NS NFORCE3 plocu,znas li na koliko herza radi po difoltu ovaj sempron i koje su mogucnosti kloka?

Od svih ploca 'de bas Gigabyte,imas DFI,EPOX,Abit...to su ploce za oc...
:wave:

Raci, citaj iz nasih potpisa koje ploce koristimo, i nema da te boli glava.
Posto kupujes novu plocu uzmi neku sa PCI-e (nf4-4x) radi lakseg upgrade-a u buducnosti. Ako vec ne mozes da biras nista osim Gigabyte ili Asus, uzmi Asus K8N4-E.

Neću više!

Zadnji put da se hvalim, da ne ureknem :D :p
Sempron 2800+@2710 rock stable (8x339), 48h prime FPU i memorijski.
DFI infinity NF4, i nema greške. Ček samo da mu nabudžim bolji cooler, trebalo bi da ide na 2800MHz for every day.
I još nešto: NI JEDNA PLOČA NE MOŽE DA RADI SA MEMORIJOM KAO DFI, PA MAKAR TO BIO I INFINITY NF4 (najjeftinij model). Naučno dokazano :smoke:
Evo ja imam 2x256 HyperX DDR333 koja sada radi na 226 MHz na 5-3-3-2,5 na 2,7V.
Na 240 MHz ide na 5-3-3-3.
Pu pu, za sada ni jedan problem, nema glupih tripova kao sa smrdljivim asusima ili ne daj bože Mirkostarom.
Pozzz :wave: :wave:

Super (RUSova) informacija za ono sta moze 2800+, i kako to ume da radi sa DFI-jem - al` ako covek nije bas ljuti overkloker onda ce i sa drugim plocama vrlo verovatno moci da bez mnogo muke klokne na oko 2.2GHz-2.4GHz.

@raci
jel` nije bilo jasno (mozda i nije) iz mog prethodnog posta da je default za 2800+ 8x200MHz odnosno 1600MHz.
Ako te overklokovanje zanima za pocetak ce ti ovo biti sasvim dovoljno
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=96839

Poslednja izmena:
ds9,da i bilo mi je vrlo cudno zasto fucking procesor radi na toliko nisko.Btw ja se ne lozim toliko da klokcem,meni je 2,2 sasvim ok i ako to moze giga ploca da izvede tim bolje.Poz.

Pa, mozda je naizgled nisko - ali to pokazuje da megahertzi ne znace nuzno i brze performanse. Oni to uglavnom znace u okviru iste arhitekture procesora, ali poredjenje po megahertzima u okviru razlicitih arhitektura (npr. amd32bit vs. amd64bit) ne govori mnogo o razlici u performansama. Neke performanse jedna vrsta procesora moze da ima na frekfvenci od 2 GHz, a iste takve performanse neka druga vrsta procesora sa npr. 2.5 GHz.

Inace, ovo je primer - i nadam se da nekome nece posluziti za rasprave tipa Coce vs. Pepsi ili Coce vs. Coce Light

Poslednja izmena:
raci je napisao(la):
****** kad sam odradio tu kombinaciju,tip ima samo Giga i Asus ploce.Jel bas toliko losa da ne vredi da je uzmem.
Pa,manje vise si sam odgovorio na pitanje...nazalost....
Pored DFI,Gigabyte stvarno nema sta da trazi(ako ti je oc bitan...) :wave:

Sve kombinacije sa giga plocama su otpale,dobio sam asus k8n-e nf3(proc sem 2800+),pa me zanima kakva je ploca.
Probao sam da je klokujem ali nece preko 235-240,u cemu je problem.
Da li bi mogao da se podigne mnozilac ili neka druga opc?
Zeleo bih da kloknem procesor bar do 2,2 gz ako je to moguce,pa ako neko zna nek mi objasni svoje iskustvo,poz.

Udri search covece ima mnoooogo slicnih tema. Memorija najverovatnije radi 1:1 sa fsb tj. 235-240 a koristis 99.9% ddr400. Iskoristi delilac za memoriju u biosu.
Search,Search,Search...

ExR je napisao(la):
Udri search covece ima mnoooogo slicnih tema. Memorija najverovatnije radi 1:1 sa fsb tj. 235-240 a koristis 99.9% ddr400. Iskoristi delilac za memoriju u biosu.
Search,Search,Search...

search-vreme,search-vreme,search-vreme...
Ima tri stranice raznoraznih tema,kao kolone u Politici,zanima me samo ukratko(2-3 reda) sta da uradim i to je to.

P.S. Koji je najjaci bios za ovu plocu?

Nazad
Vrh Dno