Šta je novo?

Vracanje podataka sa formatirane Fat32 particije

kiborg21

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2005
Poena
309
Dakle Fat32 particija (D), nije sistem, je bila na FAT32, i drugar je formatirao na NTFS, full format, jer mu je kod svakog paljenja javljao checkdisk za drive D. Ali je zaboravio jedan folder da prebaci pre formatiranja, pun slika :trust:
E, sad ja sam instalirao Get Data Back, koji mi je vise puta odradio posao odlicno...
Medjutim nista nije nasao, stavio sam NTFS verziju programa.
Ima li sanse da se pristupi tim podacima, nista nije stavljano na D particiju posle formatiranja.

Da li bi sistem restore vratio particiju na FAT32?

Hvala unapred

Ili da mozda probam sa Partition Magicom da konvertujem NTFS nazad u FAT32, pa da onda pokusam ponovo sa Get Data Backom, Fat verzija?

Da nije možda iz Viste formatirao? Ako jeste nema ništa od podataka, ako nije probajte File Scavenger ili R-Studio ili ako ga već imaš GDB za FAT, ne treba ti za NTFS. I nemoj nikakvim konverzijama da se baviš.

Full format ti sigurno nije pregazio podatke, pošto ne prebrisuje hard disk nego samo odradi sken cele particije pa zatim quick format... tako da samo probaj neki softver za čupanje sa FAT32 particija.

Poslednja izmena:
Uspeo sam, nije moglo da se izvuce nista dok je particija bila na NTFS-u(i sistem restore nije vratio particiju na Fat32, to me zanimalo da li ce odraditi, ostala je na NTFS). Konvertovao sam je Particion Magicom u FAT32, i pokrenuo Get Data Back za Fat, i posle par skeniranja tek uspeo, posto je nalazio na neke greske na disku, odradio sam checkdisk/f, pa ponovo skenirao, i izvukao podatke, fala bogu :) (XP Sp3 je bio u pitanju)

Hvala za savete.

Mogao si da uradis i quick format u FAT32, isto bi bilo ali brze ;)

.......

samo si trebao Hirens boot u sektoru RECOVER prvi poredu neki aaa zaboravih ime neki doktor :d:d:d:d:d.
Provereno vraca naprimer 50gb treba mu 4-5min i nastavljas gde si stao. Kad udjes samo na particjiju trebas ENTER da udaris on onda krene da skenira nesto i kad zavrsi restart kompa i imas sve u win-u

Nazad
Vrh Dno