Šta je novo?

VPU recover

Nuclear

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2006
Poena
320
Поздрав свима! Имам следећи проблем, након пола сата, сат времена рада, комп једноставно заблокира и јави се онај vpu recover (ја нисам тачно видео шта се дешава само ми је тако речено).Ту је Direct3D јеедва некако на једвите јаде уз доста сецкања кочења и чекања успевао да одради своје тестове (она коцка кад се врти). Посумњао сам на драјвере за графичку (из 2003!) и убацио сам нове, најсвежије скинуте са нета и проблем је још увек ту (само сада ми је још и 3D disabled и немам могућност да га enable-ујем). Да ли је још неко имао сличан проблем и зна како ово решити? хвала унапред. графичка је ати радеон 9200.

п.с. it is emergency 🙂

Poslednja izmena:
Омега драјвере и користим. А реинсталација драјвера за плочу, то би било оно у device manager-у, па у system devices cpu to agp controller и остали нешто to нешто?

Da samo sto moras drajvere deinstalirati iz Control Panel-Add or Remove Programs.
Najbolje je da instaliras neke novije drajvere ako imas.

Можеш ли да ми кажеш прецизније како се то ради из контрол панела? покушао сам али није успело

Pa npr. kod mene u Add or Remove pise VIA platform device menager. Znaci to su kod mene drajveri za plocu. Njih deinstaliram i instaliram nove i to je to. Isto ko sto deinstaliras drajvere ze graficku. E sad mozda kod tebe i nisu instalirani drajveri za plocu, tj. mozda je onaj ko je instalirao win zaboravio da instalira drajvere za plocu. Desava se i to.

Ako to ne pomogne, probaj da malo underklokuješ karticu.

Сад је мени нешто синуло... А јер може тај проблем да се деси кад се картица прегреје? Пошто се кућиште налази поред пећи и фино је ушушкано, а тај проблем је почео некако са хладним временом, тј када је пећ почела да се користи.

Pa de si naso da pec stavljas pored kucista

Nema tu puno mudrosti.Prvo i osnovno skini ATI Catalyst drajvere 4.8 ili eventualno 4.2 verziju.Zatim deinstaliraj stare ATI drajvere i ako znas ocisti ih rucno iz registry baze.
Pa onda restartuj racunar.Kod dizanja sistema slika ce ti biti nikakva i onda instaliraj gore pomenute drajvere.Posle instalacije stavi rezoluciju na 1024x768 (predpostavljam da nju koristis) i onda uradi sledece:
Desni klik misa na desktopu da bi dobio properties,pa na settings (poslednji tab) i onda na Advanced.Tu ces naci Tab VPU Recover i gde ces iskljuciti sve opcije pa cak i onu da te informise (koliko se secam),kada to uradis sve to pozatvaraj i idi na opciju podesavanja
dxdiag (Start meni pa "run" gde ces ukucati dxdiag).Kada ti se otvori "DirextX tools" idi na treci tab "display" tu ces podesiti opcije enabled i onda istestiraj one dve opcije,bas ako ti je zelja restartuj racunar i mora da radi ko zmaj.Ja sam koristio na starom racunaru ATI Radeon 9200 koji sutra treba da prodam iimao sam isti problem dok to nisam uradio.Veruj mi da je sin (18 god.) mlatio igrice ko lud i nikada nismo vise dobili tu poruku.Mani se svih ostalih gluposti oko ploce i ostalih stvari.
A ako hoces da ti radi 100% onda lupi jedan format i odradi novu instalaciju sa 4.8 drajverima
i nikad vise neces znati za doticni problem.Pozdrav

Da ne pametujem mnogo. Ja sam imao slican problem same sto se meni VPU recover desavao u nekim igrama znaci ne uvijek. E sad jedino sto ne mogu tacno da se sjetim sta sam uradio jer sam promijenio hladjenje, bios i drajvere pa nisam siguran kad je prestao VPU recover. Znaci VPU recover se moze desiti i kad se proc na grafici pregije i tada ga drajveri resetuju na default. To je valjda kao neka zastita od pregorevanja kartice.
Gdje si jos vidio da se kuciste stavlja pored peci:wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
I jos nesto. Ljudi ne nasijedajte na gluposti kao sto su iskljuci VPU recover jer time samo dobijate to da cete morati da resetujete racunar. Vjerujte ja sam to prvo probao i samo mi se komp zaglavljivao, tako da vas to sigurno nece rijesiti problema. Nadam se da nisam nekoga uvrijedio.

Сад је мени нешто синуло... А јер може тај проблем да се деси кад се картица прегреје? Пошто се кућиште налази поред пећи и фино је ушушкано, а тај проблем је почео некако са хладним временом, тј када је пећ почела да се користи.

kako bre drzis komp pored peci? :d

Ајој мене ал сам се избламирао 🙂 није реч о мом компу, од моје другарице је, која има једнособан стан и скучен простор, а како не зна ништа о комповима, тако је распоредила ствари.
Е сад, око проблема. Најновији омега драјвери нису пуно помогли, пошто ем је 3Д био disabled и није могло да се омогући, чак ни из dxdiag-а (дугме је било "затамњено") ем се пробем јавио поново. мада, нешто ми није дало мира, па сам пробао са неким старијим омега драјверима, и гле чуда, 3Д шљака као никад (успут, смањио сам АГП брзину са 8х на 4х ), и проблем се тих два сата колико сам ја још био поред компа, радио нормално. само да тако и остане...
пуно хвала свима, ако искрсне нешто, јавићу!
поздрав

Ајој мене ал сам се избламирао 🙂 није реч о мом компу, од моје другарице је, која има једнособан стан и скучен простор, а како не зна ништа о комповима, тако је распоредила ствари.
Е сад, око проблема. Најновији омега драјвери нису пуно помогли, пошто ем је 3Д био disabled и није могло да се омогући, чак ни из dxdiag-а (дугме је било "затамњено") ем се пробем јавио поново. мада, нешто ми није дало мира, па сам пробао са неким старијим омега драјверима, и гле чуда, 3Д шљака као никад (успут, смањио сам АГП брзину са 8х на 4х ), и проблем се тих два сата колико сам ја још био поред компа, радио нормално. само да тако и остане...
пуно хвала свима, ако искрсне нешто, јавићу!
поздрав

Zato sam ti gore i pisao koje drajvere da koristis jer oni provereno ne prave probleme sa VPU recover-om,nije uvek poenta u najnovijim drajverima pogotovu kod starijih kartica kao sto je tvoja.Uglavnom vazno je da radi.Pozdrav

Ljudi VPU recover služi da "resetuje" grafičku kartu i posledica je a nikako uzrok zabadanja iste. Znači tvoj problem nema nikakve veze sa tim da li VPU recover uključen ili isključen.

Pa dobro "strucnjaci" citate li Vi te odgovore ili se samo javljate da bi bili tu.Lepo vam covek kaze da je uradio sve to sa drugim drajverima i da za sada radi kako treba.Osim toga neka covek proba sve nase predloge pa neka vidi sta je njegovoj prijateljici jeftinije i korisnije.
Znate onu staru da se svaka skola placa,samo da njihova ne bude malo skupa i spora.Pozdrav

Спремио сам ја и нове драјвере за матичну, злу не требало, али за сада нису потребни пошто лепо ради већ дан-два (можда и боље). Ако на крају ништа не успе - мораћу да померим пећку, само где, не знам 🙂

Nazad
Vrh Dno