Šta je novo?

VPN na Mandrivi 2007

^GOJKO^BREEE

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2006
Poena
301
Kako da namestim vpn na Mandrivi 2007?
Ako neko moze da mi detaljno objasni posto sam pocetnik i da postavi linkove za sve stvari koje treba da skinem.

Instaliraj kvpnc pa probaj sa njim.

A odakle to da skinem? :)

Skinuo sam ali opet nece da se prikaci :(

šta si radio s njim nakon instalacije ? Jesi li unosio bilo šta od podataka (user name, password, adresa VPN servera) ili si samo stisnuo na connect ?

šta si radio s njim nakon instalacije ? Jesi li unosio bilo šta od podataka (user name, password, adresa VPN servera) ili si samo stisnuo na connect ?

heheh dobro pitanje. Ne bi mi palo na pamet da pitam tako nesto :)
Uostalom kao sto videh imas panel u kome ti izlazi output. MOra da ima neka greska.
ako nema daj nam izlaz komande

Kod:
root@localhost#tailn -n 15 /var/log/messages

druga stvar koja vrsta vpn konekcije ?

Napravio sam onaj profil za 3dnet uneo sam sve podatke ali samo pise connecting i tako stoji jedno pola sata.

@Shedoks
Na sajtu http://www.3dnet.co.yu
je prowajder ali ne znam koja je vrsta VPN konekcije :)

Tipujem da je u pitanju MS-ov PPTP, no da se vratimo na temu.
Da li siguran da ti radi wireless kartica ? Koliko sam uspeo da vidim na 3dnet se VPN pominje samo kod wireless-a, tako da verujem da koristiš wireless.

ako je 3dnet u pitanju moras da podesis parametre za enkripciju, oni koriste pptp bez ikakve enkripcije i samo PAP protokol.

Pazi ja sam kablovski ali ista su podesavanja :) Ni lik iz 3d-a nije uspeo da mi namesti preko telefona pricao mi o nekom pptp configu i da treba preko nekog fajla da se sredi i dao mi linkowe ali ja se opet nisam snasao :/

pogledaj ovo

pptp client ima i svoj GUI tako da ne moras preko fajlova da podesavas, samo iskljuci enkripciju i trebalo bi da radi. Verovatno bi trebalo da stikliras i add default route ;)

E to sam i bio ali nece da instalira one pakete :/

A gde to da kucam?

Nazad
Vrh Dno