Šta je novo?

VPN ili Proxy

Maksim Gorki

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2007
Poena
320
Zdravo svima,

imam jedno pitanje: od skoro zivim u Dubaiju, i hocu na krsteni internet. Ovde je u principu blokada interneta velika. Na bilo koji sajt kada idem ucitavanje traje dugo (ovo se odnosi na sajtove koji ovde nisu uobicajeni, tipa blic.rs). U principu, od par poznanika sam nacuo, da dokle god sajt nije na listi "pouzdanih" pre mogu otvaranja, neka skripta proverava da li je taj sajt u skladu sa lokalnim obicajima, zakonima.Takodje, i torenti rade traljavo. Dodatno, koliko sam cuo sa vremena na vreme uhvate nekoga za pirateriju ( cisto da postave primer).
Kakve su mi free mogucnosti za pronalazak nekih VPNova ili eventualno proxija, i koliko bi mi brzo net radio? Takodje, koliko bi me kostale neke placene alternative?
Hvala svima, na odgovorima.

za moderatore: nisam mogao da nadjem odgovarajucu temu, kao sto znate, pretraga sa pojmom vpn ne daje rezultate (3 karaktera). Ukoliko sam gadno pogresio mesto, prebacite ali me obavestite gde :)

Kol'ko znam, ima dosta naših ljudi u Dubajiu - raspitaj se kod njih malo.

Anonimni proksi serveri mogu biti rešenje za "slobodan" surf, al' šta ako i njih blokiraju? Teško je odavde pretpostaviti kakve i koliko sofisticirane sisteme nadzora i blokade interneta oni tamo koriste, ali budi ubeđen da SVAKA država ima načina da sazna da li radiš nešto što je u njoj nelegalno ili politički nekorektno.

Bolje se raspitaj kakvi su tamo zakoni i šta se od toga odnosi na tebe kao stranca na radu, kako pravno-formalno tako i u praksi.

Zdravo svima,

imam jedno pitanje: od skoro zivim u Dubaiju, i hocu na krsteni internet. Ovde je u principu blokada interneta velika. Na bilo koji sajt kada idem ucitavanje traje dugo (ovo se odnosi na sajtove koji ovde nisu uobicajeni, tipa blic.rs). U principu, od par poznanika sam nacuo, da dokle god sajt nije na listi "pouzdanih" pre mogu otvaranja, neka skripta proverava da li je taj sajt u skladu sa lokalnim obicajima, zakonima.Takodje, i torenti rade traljavo. Dodatno, koliko sam cuo sa vremena na vreme uhvate nekoga za pirateriju ( cisto da postave primer).
Kakve su mi free mogucnosti za pronalazak nekih VPNova ili eventualno proxija, i koliko bi mi brzo net radio? Takodje, koliko bi me kostale neke placene alternative?
Hvala svima, na odgovorima.

za moderatore: nisam mogao da nadjem odgovarajucu temu, kao sto znate, pretraga sa pojmom vpn ne daje rezultate (3 karaktera). Ukoliko sam gadno pogresio mesto, prebacite ali me obavestite gde :)

Na free rešenja odmah možeš da zaboraviš ako želiš neku ozbiljnu brzinu tj. da iskoristiš pružanje mogućnosti tvoje konekciju koju imaš, ali pak koliko vidim želiš malo bolje učitavanje naših sajtova pa ti mogu preporučiti kao test da probaš kako to sve ide VPNBook besplatno rešenje stim da kreiraš ti VPN konekciju, a podaci su ti na sajtu i menja se šifra na svakih 12 sati ili 24, prosečna brzina download oko 2mbps, a upload oko 1.5mbps dovoljno za probu...

Imaš i FreeVPN kod njega je nešto bolja situacija ali fazon sa šifrom je identičan menja se vremenom... Brzina kod njega je nešto bolja, serveri u Rumuniji, a prosek brzine oko 4mbps u download i upload oko 2mbps...

Podešavanje konekcije za VPN nije nešto preterano teško evo ti Video pa pogledaj, a ako to slabije ide onda na web stranici VPNBook-a imaš objašnjeno u slikama sve do detalja...

Uh teško je oko komercijalnih rešenja precizirati tačno šta bi odgovaralo ali za surf "skoro pa svaki" može da odgovara...

Ako gledamo trenutnu ponudu VPN provajdera koji "štite" korisnike tu može da se izdvoji kao lider https://www.privateinternetaccess.com/ onda BtGuard, iPredator, Privacy.io

Maskiranje IP adrese kod Torrent download-a sa javnih servisa imaš BtGuard i http://www.torrentprivacy.com/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno