Šta je novo?

VOX LED 39880 problematicna slika sa PC-em

digitronac

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2008
Poena
301
Pocelo je ovako:

Kupio sam TV iz naslova, zeleci da ga povezem na pc da mi sluzi kao monitor.Pre njega je bio zakacen Viewsinoc 24' full hd TV/monitor, i slika je bila i vise nego dobra.Koristim VGA kabl, posto mi graficka ( nvidia 8800gt) nema hdmi izlaz.
Drajveri za graficku su najnoviji, cisto da izbegnem to pitanje.

Problem sa slikom je sledeci: slova imaju ghost-ove, i krzava su.Nije katastrofa, ali vidi se na golo oko.Izgleda kao da nije native rezolucija, iako naravno jeste.

Ati graficke ovo vrlo lako resavaju sa overscan opcijom, ali nvidia to nema.

Da li neko ima resenje ? Odgovoricu na bilo koje pitanje, samo da ovo nekako resim... Strani forumi i google mi nisu pomogli

Hvala unapred

Pitanje: Imaš li 1.500 dinara ?

Rešenje: kupi preko oglasa polovnu GeForce 210, sa HDMI izlazom.

Pouka: VGA kabl prenosi analogni signal koji je mnogo podložniji raznim spoljnim uticajima, a i mora biti digitalizovan u televizoru kako bi se prikazao na LCD panelu. Možda TV ima loš DAC, tačnije niskopropusni filter, ili imaš problem sa strujom izjednačavanja kroz širm kabla. U svakom slučaju pređi na HDMI i prebaci TV i komp na istu utičnicu (za svaki slučaj).

Edit: Nisam mislio na DAC nego na ADC - lapsus calami.

Poslednja izmena:
ok, graficka sa hdmi-om je uvek resenje, ali ne bih uzimao bas takvu krntiju - makar nesto maaaaalo bolje (radeon 6670 recimo?). Za to trenutno nemam para, pa reko da vidim postoji li neko drugo resenje.Hvala na odgovoru u svakom slucaju

Krntija je to što imaš, a GF 210 je više nego dovoljna za gledaje filmova i televizije (HTPC). Ako hoćeš da igraš igrice, kupi PS3, a uz njega dobiješ i Blu-ray plejer.

Postoji drugo rešenje - gledaj takvu sliku.

Takve stvari su se resavale preimenovanjem inputa u PC, bar kod poznatijih marki. Ne znam da li moze i kod tebe na VOX-u da uradis tako nesto.

^ A kakve su se to stvari rešavale - duhovi u slici? Drugo, koji to još izvor, osim PC-a, generiše progresivni signal na VGA izlazu?

Vrh Dno