Šta je novo?

VOX LCD TV 26" - 26882 iskustva

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
VOX LCD TV 26" - 26882 iskustva
Ima li neko iskustva sa ovim TV koji ima rezoluciju od 1900x1080 ali i vreme odziva 5ms po jednima a čak do 8,5ms po drugima kao i samo 200 programa.

Ipak zbog cene deluje privlačno

http://www.voxelectronics.com/proizvod.php?id=101

ako su specifikacije tačne (26" i 1080p) onda je ovo neka varijanta komp. monitora sa dodanim tv opcijama. dosad se ni najjače marke nisu odlučile za neki fullHD IPS panel na 26" (osim Sharp-a za japansko tržište). Za odziv ti je uvek realnije da je istinita veća cifra, pogotovo kod marki poput vox-a. ja sam npr u PC practicu gledao ovakav model ali u 40", nakačili su WD TV na njega i još jedan na neki LG. na voxu je slika bila strašno ispixelizovana kad se gledalo iz blizine dok je na LG-u izgledala skroz čisto. pretpostavljam da je u pitanju bio neki SD materijal i da je tv imao problem sa scale-ovanjem. takođe zamerka je i na plastici oko ekrana koja je jako loše "izlivena" i prilično je savitljiva.

ako nema problem sa HD materijalom i ako mu je cena oko 20k onda ispadne dobra kupovina za neki PS3/X360 setup.

Hvala to za info možeš li malo detaljnije da pojasniš problematiku scale-ovanja

pa nisam expert da ti sad pričam tehničke detalje ali kažem ti dva tv-a jedan do drugog 40" modeli, LG i taj VOX. oba povezana na po jedan wd tv i puštaju isti materijal u sd rezoluciji. na lg-u slika čista, onako kako i treba da bude a na ovom vox-u sva iskrzana i sa pikselizacijom kod neke akcije. ne znam kako se hd ponaša ako pustiš 1:1 rezoluciju ali ova manja, primer divx film, ne izgleda dobro uopšte. LG je bio neki stariji model iz 2009-te (ona LG2000 serija) a ovaj je bio nov(ko što i jeste) i sa nižom cenom za oko 8000din u toj dijagonali.
preko HDMI-ja bi trebalo da valja na svakom tv-u, ali eto na ovom nije. e sad pošto piše da ima interni divx plejer preko usb-a jedino ti ostaje ta varijanta da isprobaš. tako bi trebao ispravno da prikaže sliku. ako si u mogućnosti naravno.

Kupiš i isprobaš ali je onda kasno za vraćanje;) Zato sam i pitao za pomenuti problem

potraži po radnjama, takvih bi bar i trebalo da bude svuda pošto su jeftini. ja kad gledam neki dok ga ne isprobam detaljno ne kupujem, ako neće da pokažu samo okrenem leđa i odmah se predomisle

Poslednja izmena:
Problem je što ga nema na stanju (kao i većine drugih) uz ono čuveno naručićemo ako treba stiže sutra

Vrh Dno