Šta je novo?

Voodoo3 3500TV

dell

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2002
Poena
619
Slucajno sam dosao u posed ove karte pa mi potrebna pomoc oko nalazenja drajvera koji ce da rade kako treba.
Problem je u tome sto kad istaliram drajvera sa org. cd( koji su samo za 98) program za tv (Visual Reality) samo po prvom ulasku u Win radi kao treba a posle reseta ili sledeceg paljenja prijavljuje problem sa nekim tv filterom i posle reinstalacije drajvera sve opet proradi i tako u krug. Drajveri 3rd-party npr voodoolizer ne podrzavaju ove programe za tv i vivo , a posto je tuner Samsungov ni DScaler.
Pod XP mi amigasport drajveri rade ok osim opet problema sa tv programom Visual Reality.
Dakle koje drajvere koristite (za vlasnike doticnih kartica) za win98se a koje za XP ili koji 3rd-party programe za gledanje tv programa i za capture.
Valjda ima neko ko koristi ovaj biser iz proslih dana.

dell je napisao(la):
Slucajno sam dosao u posed ove karte pa mi potrebna pomoc oko nalazenja drajvera koji ce da rade kako treba.
Problem je u tome sto kad istaliram drajvera sa org. cd( koji su samo za 98) program za tv (Visual Reality) samo po prvom ulasku u Win radi kao treba a posle reseta ili sledeceg paljenja prijavljuje problem sa nekim tv filterom i posle reinstalacije drajvera sve opet proradi i tako u krug. Drajveri 3rd-party npr voodoolizer ne podrzavaju ove programe za tv i vivo , a posto je tuner Samsungov ni DScaler.
Pod XP mi amigasport drajveri rade ok osim opet problema sa tv programom Visual Reality.
Dakle koje drajvere koristite (za vlasnike doticnih kartica) za win98se a koje za XP ili koji 3rd-party programe za gledanje tv programa i za capture.
Valjda ima neko ko koristi ovaj biser iz proslih dana.
To je vrlo dobra karta (nekad bila) sa odlicnim tunerom - grebovanje je nazalost moguce samo u pola od pune PAL rezolucije ali je slika zato super. Poslednji zvanicni drajveri za 98/ME su 1.07 a visual reality ne znam koji je zadnji, za XP su najnoviji drajveri (naravno 3rd party jer zvanicni nikad nisu ni izasli) Amigasport 3.0 XP - ubedljivo su najbolji -zasto ne radi tuner sa njima zaista ne znam.
Poseti obavezno www.3dfxzone.it i voodoofiles sajt (ne znam tacnu adresu - cesto se sele ali sajt radi sigurno). Probaj neki pretrazivac, naci ces ga za par sekundi.

Poslednja izmena:
Tuner ne radi jer su drajveri napravljeni za V3, ali ne i za Tuner sekciju. Tj VIsual reality je napravljen samo za VXD drajvere tj za win 9x/ME.

Same drajvere ces lako naci na gore navedenim sajtovima, ali ako koristis XP/w2k zaboravi da karta ima tuner.

M

miha\zero je napisao(la):
Tuner ne radi jer su drajveri napravljeni za V3, ali ne i za Tuner sekciju. Tj VIsual reality je napravljen samo za VXD drajvere tj za win 9x/ME.

Same drajvere ces lako naci na gore navedenim sajtovima, ali ako koristis XP/w2k zaboravi da karta ima tuner.

M
Nisam 100% siguran ali mislim da postoji 3rd party aplikacija "visual reality" na nekom od ovih sajtova. Bez nje, naravno, sam drajver nista ne radi jer za to nije ni predvidjen. Cini mi se da je problem bio samo sa pomerenim (odsecenim) titlovima.
Proceprkaj malo po forumima resenje postoji-citao sam nedavno o tome ali gde? Ne secam se... Bitno je da tuner nije NTSC.

Poslednja izmena:
Minja je napisao(la):
Nisam 100% siguran ali mislim da postoji 3rd party aplikacija "visual reality" na nekom od ovih sajtova. Bez nje, naravno, sam drajver nista ne radi jer za to nije ni predvidjen. Cini mi se da je problem bio samo sa pomerenim (odsecenim) titlovima.
Proceprkaj malo po forumima resenje postoji-citao sam nedavno o tome ali gde? Ne secam se... Bitno je da tuner nije NTSC.

Visual Reality je 3dfx aplikacija, znaci nije 3rd party. Kako 3dfx-a vise nema, nema ni te aplikacije.

M

kao sto rekoh pod XP mi sve odlicno radi (amiga drajveri) ali mi je jos potreban program za gledanje tv programa. Capture radi iz movie maker-a i virtual dub-a. a izgleda da ima i neka nova verzija VR ali ne uspevam da je skinem. Dakle pomoglo bi ako neko zna koji program radi sa samsungovi tunerima.

Hvala Minji na sajtu 3dfxzone.it, tamo sam nasao VR 3.10.06 poslednju verziju. Nego tamo sam i video da se moja kartica razlikuje od neke njihove slike samo po tom tuneru tj. na slici je philips a kod mene samsung( i to samo tv a ne i FM) ali sa druge strane se nalazi conexant bt869krf. Inace kartica je made in mexico (da li to znaci da je NTSC?)

@Miha: visual reality je bio pod navodnicima, u pitanju je zbudzena verzija VR koju je napravio 3dfx a prilagodili je Amigamerlin i ekipa za XP (zato je 3rd party).
@Dell: kartica je "made in Mexico" sto samo znaci da je neka ranija revizija jer su se kasnije revizije V3 kartica pravile i u Kini (poslednje revizije) ali su bile istog kvaliteta - razlika je bila u tipovima kondenzatora oko jezgra (3 komada). Na obe se potpisivao STB. Da li je kartica sa NTSC tunerom najlakse ces proveriti citanjem BIOS fajla kartice ako vec ne pise na njoj: skini ga sa npr 3dfxzone.it i otvori u nekom text editoru. Mozes da backupujes i svoj originalni sa kartice. Pogledaj na pomenutom sajtu koji ti programcic za to treba (radi iz cistog DOS-a). Trebalo bi da informaciju iskopas i u samom driveru ili Visual reality-ju. Procesljaj forume na 3dfxzone.it i na voodoofiles. Odlicni su - narocito ovaj prvi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno