Šta je novo?

Volan za pc - Euro Truck Simulator 2

123456789

Poznat
Učlanjen(a)
04.02.2022
Poena
40
Pozdrav
Odmah da se izvinim ako sam promasio temu,jer ne znam gde ovo da pitam.
Moze pomoc oko volana za racunar, hocu da igram Euro Truck Simulator 2
Naso sam ovaj jeftin volan tako reci kao nov na oglasima za male pare, pa me zanima da li moze za win 10 11 i naravno za Euro Truck Simulator 2.
Volan je Fury Skipper NFK-1327

Volan nema force feeback vec obicnu vibraciju. Ne znam koliko kosta, ali za 40-50e imas na KP polovne logitech momo volane sa menjacem koji su sigurno neuporedivo bolje resenje.

Momo radi bez problema na Win 10 i odličan je za ETS2. Klinci i ja smo spocali desetine sati sa jednim polovnjakom u pravo u ETS2, a ja sam dosta igrao i GRID sa njim. Taj polovnjak je kupljen inače od entuzijaste za vožnje, pa je i kod njega imao sigurno ozbilljnu kilometražu. Radi i dan danas.

Za Euro truck (al i generalno naravno) je jako dobar fazon da volan ima 900 stepeni ili vise, kad parkiras isparkiravas, tad je full kamiondzijski fazon.

Ako moze da se nadje neki Logitech Driving Force GT za slican budzet, to bi bilo idealno.

Njih nema ispod 100e polovnih, a ovo što on gleda košta 30-40e, zato sam i predložio Momo.

Sta znaci force feebac
Volan je Fury Skipper NFK-1327 kosta 2000 din

Sve ispod Logitecha je bacanje para i zivaca.

Sta znaci force feebac
Volan je Fury Skipper NFK-1327 kosta 2000 din

Force feedback je funkcija/motor koja ti prenosi sile koje bi osetio na pravom volanu, za Euro Truck prakticno nije bitan, ja ga drzim ili skroz smanjenim ili ugasen.

Ako je budzet ogranicen i ne mozes da uzmes neki sa 900 stepeni rotacije, uzmi onda taj, za 2000 din je bolje bar neki volan nego da igras tastaturom ili gamepadom..

Ako je budzet ogranicen i ne mozes da uzmes neki sa 900 stepeni rotacije, uzmi onda taj, za 2000 din je bolje bar neki volan nego da igras tastaturom ili gamepadom..
Sa ovim se baš ne bih složio. Sve ispod ovih Logitech-a je bacanje para na igračke koje pitanje kolko će i da potraju.
Ako nema uslova sad za to, bolje i na mišu da igra nego na volanu od 180 stepeni rotacije

Sa ovim se baš ne bih složio. Sve ispod ovih Logitech-a je bacanje para na igračke koje pitanje kolko će i da potraju.
Ako nema uslova sad za to, bolje i na mišu da igra nego na volanu od 180 stepeni rotacije
Jeste, ali ako covek bas ne moze, jeste malo bolji dozivljaj da drzis bar kakav takav volan, i odrzavanje pravca je lakse/prirodnije nego misa da cimas ili tastaturu da pipkas pa onako skakuce kamion..

Koji su to volani logitche za 40-50 e
Koji je to model i da ima tih 900 stepeni

Logitech Momo, eno na KP za pedesetak evra. Za ispod 100e nemaš polovan logitech sa 900 stepeni.

Koliko je potreban manuelni mjenjač i kvačilo u simulacijama (trka prvenstveno, ali i ETS)? Koristio sam jednom prilikom u igraonici i naravno kvačilo nije kao pravo (niti otpor, a niti ima efekta gašenja vozila ako se naglo pusti). Ne znam šta je bilo, G29 ili G920. Možda je to djeci zanimljivo, jer nemaju priliku voziti pravi auto. Ali meni ne djeluje nešto posebno, jer je poprilično drugačiji osjećaj u odnosu na pravu stvar. Da se razumijemo, ne kažem da je i ostalo kao na pravom autu, ali to mi nekako baš odudara.

Meni je ovako nešto iskočilo za nekih 40€ na KP pa sam uzeo malo da se igram.
900 stepeni.
Mislim da uopšte nije loša kupovina s obzirom da je u Gigatronu 20.000 rsd.
Genesis Seaborg 400.
1736257231265.png

Nazad
Vrh Dno