Šta je novo?

Vojvodjanska (OTP) mbanking

@nesa1966 OTP banka je prešla na novu platformu, gde se za elektronsko bankarstvo uz korisničko ime koristi mobilni token, odnosno jednokratna lozinka kreirana posredstvom mobilne aplikacije, umesto šifre.

Visa Gold olimpijska debitna i kreditna kartica kao i Visa infinite debitna kao i Visa Biznis platinum debitne i visa biznis kartice moguce je dodati u google pay i apple pay.

Jel zna neko jel OTP daje korekciju kursa za iznose >1000€?

Taj deo ne znam, ali ako su ti mesečna primanja iznad 140000, možeš da tražiš povlašćeni kurs za kupovinu i prodaju evra, a to je srednji. Podrazumeva se i da si na Prestiž paketu usluga.

Taj deo ne znam, ali ako su ti mesečna primanja iznad 140000, možeš da tražiš povlašćeni kurs za kupovinu i prodaju evra, a to je srednji. Podrazumeva se i da si na Prestiž paketu usluga.
Meni je jedna sluzbenica rekla da to nije vezano za prestiz paket. Ja sam se prebacio na prestiz iskljucivo zbog ovoga al sad ga znaj. Jedni kazu jedno, drugi drugo. Nazovi pa provjeri

Koliko često je normalno da šalju sms da su kartice izrađene i da čekaju na preuzimanje? Ko te generičke poruke inicira, sistem sam ili službenik?

Nisam siguran koje ime je pravilo i kako ih generišu, ali meni su slali prvo na pet dana, sledeća za dve nedelje, onda nakon mesec dana i posle odlučio da podignem Dina karticu u banci 😁

@iOS ja nisam siguran da ću ih preuzeti jer su mi davali pogrešne informacije pre otvaranja računa. I online i uživo. Čekam kraj januara da odem da vidim da li će održati reč ili gasim račun. Zato ne bih da preuzimam do tada kartice niti imam veze sa njima. Stavim samo u paru dovoljno za održavanje računa do tada.

Ako nisi siguran da ćeš koristiti njihove usluge, ignoriši poruke i sačekaj 😃 Ne znam oko čega su te zavlačili 😃 SIgurno ne postoji idealna banka za sve, ali OTP ima neke stavri koje su korektne, iako su najposlovniji bili dok je to bio Societe. Zavisi i sa kim si komunicirao, mada taj deo više nije nikom jača strana 😃

Koliko često je normalno da šalju sms da su kartice izrađene i da čekaju na preuzimanje? Ko te generičke poruke inicira, sistem sam ili službenik?
Vjerovatno u sistemu otkace da su stigle pa ti sistem posalje sms. Ja sam 2x cekao kartice za nepune 3g kako imam racun kod njih. Oba puta su stigle za 3 radna dana.

Izvinjavam se ako je vec neko postavio ovo pitanje, ali da li je moguce MasterCard Business dodati u ApplePay? Call centar cas kaze da moze, cas kaze da ne moze. OTP se nalazi u spisku podrzanih banaka, ali prilikom dodavanja mi prijavljuje da izdavalac kartice ne daje podrsku za ovu karticu.
Poslusao sam savet clana @qka i poslao poruku preko aplikacije.

Izvinjavam se ako je vec neko postavio ovo pitanje, ali da li je moguce MasterCard Business dodati u ApplePay? Call centar cas kaze da moze, cas kaze da ne moze. OTP se nalazi u spisku podrzanih banaka, ali prilikom dodavanja mi prijavljuje da izdavalac kartice ne daje podrsku za ovu karticu.

Prilozi

• IMG_0813.png
    IMG_0813.png
    204 KB · Pregleda: 33
  • Like
Reagovanja: uji
Visa Business Platinum može da se doda u Wallet. Master nisam vadio, nije mi bila potrebna.

Otvaranje online racuna kod otp super brzo, jednostavno. Cak bolj i jednostavnije nego kod Raiffeisen. I isto se dobija virtuelna kartica odmah.

• Like
Reagovanja: uji
Ako mu je apple pay bitan nek uzme Visu a MC ugasi 🙂
Tog sam i ja mišljenja. Ako mu Master nije kategorički važan, a komercijalne kartice ne učestvuju u kešbekovima, neka je ugasi.
Znaci da otvaram racun posle nove godine
Ništa nije sigurno. Samo sam čuo iz razgovora dok sam čekao referenta. Žena je pitala zašto ne šalju kartice i službenica joj odgovara da bi trebalo da počnu od nove godine, ali to je sve što neformalno znam.

Ovo i mene zanima, ne vidim u app virtuelnu karticu da pravis.

Ovo i mene zanima, ne vidim u app virtuelnu karticu da pravis.
Ne odnosi se na funkcionalnost kao što ima Inteza, već na pandan onome u UniCredit, gde se isprva dobija virtuelna pa nakon 10 dana i plastična sa istim brojem poput digitalne. Rajfajzen pak nudi digitalnu kao posebnu karticu za iRačun, sa različitim brojem od plastične.

Ne odnosi se na funkcionalnost kao što ima Inteza, već na pandan onome u UniCredit, gde se isprva dobija virtuelna pa nakon 10 dana i plastična sa istim brojem poput digitalne. Rajfajzen pak nudi digitalnu kao posebnu karticu za iRačun, sa različitim brojem od plastične.
Kako se u otp dobija bilo kakva virtuelna? Ja u aplikaciji vidim samo fizicke.

Kako se u otp dobija bilo kakva virtuelna? Ja u aplikaciji vidim samo fizicke.
Tako što su uveli izdavanje za ugovore zaključene na daljinu, odnosno online otvaranje. S tim što, ako si ranije otvorio račun video identifikacijom, na tebe se to ne odnosi, jer nisi tako ugovorio. Opet, kažem, sve zavisi i da li je to samo privremeno rešenje dok ne stigne plastična sa istim podacima.

Je l' zna neko što se tiče eur kursa je l' i dalje važi do 2500€ mesečno da se može razmeniti, tj kupiti eur po srednjem? Je l' mora i prenos plate ? Čitao sam da postoji ta mogućnost uz Prestiž paket, ali nigde ne piše zvanično. Vidim sada da je besplatan taj paket prvih godinu dana.

I dalje važi limit od 2500e mesečno. Ja sam ih kontaktirao pre par dana jer sam nekom "sistemskom greškom" ispao iz tog nivoa pa sam evro plaćao 118.5 din. Sredili su sve za par sati. Za prenos plate ne bih znao.

Je l' zna neko što se tiče eur kursa je l' i dalje važi do 2500€ mesečno da se može razmeniti, tj kupiti eur po srednjem? Je l' mora i prenos plate ? Čitao sam da postoji ta mogućnost uz Prestiž paket, ali nigde ne piše zvanično. Vidim sada da je besplatan taj paket prvih godinu dana.

Mora prenos plate pošto je uslov za taj kurs da su ti tromesečna primanja, plata, iznad 140000 dinara što potvrđuješ potvrdom iz firme i nakon toga tražiš da ti odobre povoljniji, srednji, kurs za prodaju i kiupovinu isključivo evra. Ovo ne važi za druge valute, osim ako nisu nešto skorije menjali 😃

Nazad
Vrh Dno