Šta je novo?

VoIP Pitanjca?

• Začetnik teme Začetnik teme Twix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
OK,interesuje me malo pa da pitam...

Koji link je dovoljan za VoIP (voice over IP)?

Da li postoji neki software za to,ili se koristi neki poseban uredjaj?

Toliko za pocetak....

Sad, koriscenje uredjaja (tj. voip telefona) je kod nas zabranjeno. Ali sw voip mozes da koristis (npr. www.wipphone.com (nudi 30min besplatno u 40 zemalja, imas spisak zemalja tamo) , www.skype.com). Koliko sam primetio, za wipphone je potrebno 6-10kB/s (DL i UL), za skype nesto manje. Generalno, 128/128kbps je i vise nego dovoljno(bar kad su u pitanju ova dva koja sam probao - wipphone i skype)

p.s.
Skype ne mozes da uplatis kod nas (placa se preko pay pal-a). Za wipphone ne znam kako se uplacuje kredit, probao sam samo promo period od 30min.

Poslednja izmena:
Zasto su zabranili VoIP telefone!?!?

Software cu naci i probati,deluje interesantno...

Pa nije zabranjen VoIP generalno, zabranjena je terminacija poziva, tj. povezivanje VoIP na ovu regularnu telefonsku mrežu. Ali, neće ni to dugo (valjda)-Telekom prestaje s monopolom maja meseca tekuće godine pa ćemo videti...

Detaljnije informacije: http://www.elitesecurity.org/forum/144

ja imam bezicni internet (64kb/s) i Skype mi ide odlicno, nema seckanja, nema prekida.....sve u svemu super program.....

Kako placate kredit na Skype-u....

Instalirao sam ga ali trazi da kupim kredit...e sad to nije frka,jer mogu da izvadim Visa Virtuon karticu u banci (vec imam racun)...

Jer bi to onda sljakalo?
Koliko traje tih 10e?
Jer moze da se zove mobilni (domaci i u inostranstvu)?

Ma Skype je besplatan za PC-2-PC vezu... Druga je stvar ako hoćeš PC-Phone vezu, onda se plaća... Ili ti je to i bilo jasno?

Pa nije....sad kapiram......

Ja bih ipak da probam PC-Phone varijantu......kapiram da u drugom slucaju Skype sluzi slicno kao npr. ICQ?

U slučaju Pc-2-PC, ako oba sagovornika imaju slušalice i mikrofon, mogu nesmetano da razgovaraju, i to odlično radi čak i preko dial-up veze.

Da li zna neko gde mogu kod nas da se nabave VoIP telefoni?

violinista je napisao(la):
Pa nije zabranjen VoIP generalno, zabranjena je terminacija poziva, tj. povezivanje VoIP na ovu regularnu telefonsku mrežu.

Moram da quotujem sam sebe-dakle, VoIP telefoni NISU zabranjeni, zabranjena je TERMINACIJA poziva na FIKSNU tel. mrežu.

Dakle, ako imate dve poslovnice koje su povezane u LAN, možete da koristite VoIP telefone za međusobnu komunikaciju, nikakav problem.

Mozda je problem sto te niko ne razume sta si rekao🙂

Sta znaci terminacija poziva na fiksnu mrezu? Kakve veze uopste voip ima sa telefonom, kad sve ide preko interneta...

To znači povezivanje VoIP telefona na običnu fiksnu mrežu.

Danas mi je bio drugar (telefondzija) u firmi....
IP Telefonskih aparata ima vec od po 100nak eura,i kace se na komp. ALI provajder odnosno ono preko cega idete na net mora da podrzava odredjene protokole da bi to sve funkcionisalo (nije znao tacno da mi navede koje).....

Ne mora provajder da podržava protokole, ako koristiš Skype. Kako na sajtu kažu: "It just... works!".

E mene interesuje: GDE ima tih IP telefonskih aparata KOD NAS (dajte linkove ili bilo kakvu informaciju)?

Takođe, na voiptelnet.com su postavili ponudu za posao. Čini se da je zanimljivo?

Nazad
Vrh Dno