:eyebrows: Znam, znam ali mi ne pada na pamet da se igram sa custom loop i hidraulikom opet pod stare dane, treba mi 240 zbog novog kućišta gde Nepton 140XL ne može da (lako) stane. U ostalom, čak i custom je "igrakčica" za LN, Azot, helium.....Zato cutim, bolje no da pljujem
Sta cu kad sam navikao na custom loop, nema vise nazad.
:eyebrows: Znam, znam ali mi ne pada na pamet da se igram sa custom loop i hidraulikom opet pod stare dane, treba mi 240 zbog novog kućišta gde Nepton 140XL ne može da (lako) stane. U ostalom, čak i custom je "igrakčica" za LN, Azot, helium.....
Ideja je bila da neko sa tim ili sličnim hlađenjem nešto praktično kaže.
Mišljenja o Arctic Liquid Freezer 240 za ovog mog Ryzena ?
https://www.arctic.ac/eu_en/liquid-freezer-240.html
Kažu "up to 300 Watts TDP".
Malo da oživim temu. Jedno zanimljivo zapažanje.
U narednih par dana planiram maintenance vodenog hlađenja posle 10-11 meseci, iskoristiću priliku za delid procesora i da konačno stavim copper IHS koji stoji od prošle godine.
Osim zamene kulanta, stavljam i Arctic P12 PWM ventilatore umesto Vardar-a.
Danas sam hteo da isperem loop destilovanom vodom da bih ga pripremio za rasturanje. Polako sam ispuštao EK EVO clear iz sistema i dolivao vodu dok nisam potrošio 4 litara destilovane vode.
Par sati pre ispiranja sam "igrao" GTA V nekih 25-30min i primetio da overklokovana grafička ide do 45-46°C, a voda u sistemu do 36°C. Dovoljno je oko 20min da se moj loop stabilizuje.
Posle ispiranja sistema sam ponovio test(30min), isti klok grafičke, sobna u oba slučaja je bila 24-25°C, ista brzina ventilatora, pumpe, klok procesora itd.
Temperatura grafičke nije prešla 42°C, a voda je išla do 34°C. Dobitak je bio nekih 3-4°C sa čistom destilovanom vodom.
Slična temperatura grafičke je bila i pre 10-ak meseci sa novim kulantom, 41-42°C max pri overkloku.
Ovo pokazuje da kulant gubi svojstva vremenom i da je godišnji maintenance sistema obavezan(ne samo zbog temp).
Ovog puta ću koristiti EK Cloud White pastel kulant i baš me zanima koliko će on da izdrži.![]()
Cooler Master MasterLiquid Lite 240
Zašto ? Tema je vodena hlađenja a ne samo custom hlađenja.Pogrešna tema.
Svi najbrojniji su bakar/mesing i to je najvažnije. Uvek sam za deblji rad i to sam ja.![]()
a znati ti si taj sa KP sto prodaje tu Phoby u![]()
U bilo kom servisu nisu videli vodeno ko tvoje a ne jos i koristili.Da li neko može da mi preporuči osobu ili servis po mogućstvu u NS koja bi mogla da odradi jedan maintenance EKWB kompleta za vodeno hlađenje koji se sem pumpe, radijatora, monobloka na CPU (Asus ROG monoblok), sastoji i od water block-a i backplate-a za 1080 Ti. Suštinski, sve to trči već 4-5 godina i nemam pojma da li treba isprazniti sistem, pregledati pumpu, očistiti i dopuniti novom tečnošću, pregledati fitinge i creva itd. Svaki savet je dobrodošao.