Pomogao si hvala, zato sam i pitao. Znaci bolja varijanta je traziti vodeni blok sa ful cirkulacijom po GPU-u ako je moguce ili mora dodatni kuler pogotov kad je rudnik upitanju
Znači Delta T ti je oko 10-12 stepeni, ako ti je sobna 28-30, a voda ide do 40.
Ispada da ti preko leta fali rad space(radiator overkill gde bi i 1000 rpm bilo dovoljno) ili više od tih 1200 rpm sa trenutnom površinom da bi držao ispod 10°C. Idealno je 5-10 stepeni i to se smatra efikasnim lupom.
Kod mene je Delta T 8-9 stepeni sa ventilatorima na 1200rpm, a kao što rekoh, GPU ide 8°C preko vode(2-3°C u idle), odnosno 16-17 preko sobne.
Koje radijatore imaš?
Kako god, mene je zanimalo koliko GPU ide preko vode kod drugih ljudi, ne Delta T. Hvala ti što si se uključio i izneo svoja iskustva.![]()
Vodena hladjenja su mi skup hobi i tu sam za sta god da treba.
Imam EK SE 360 + EK SE 240 radijatore sa Corsair ML120 ventilatorima.
Temp vode mi ide maksimalno do 37 pri manjim obrtajima ventilatora oko 900rpm.
Kada stavim na 1200 rpm onda je otprilike kao sa slike. U principu je razlika do 10 stepeni.
Inace ono su testovi posle 2-3 sata igranja u toploj prostoriji.
Ali svakom preporucujem monoblok za plocu (pod uslovom da postoji) jer su rezultati pod vodom fenomenalni.
Temperatura VRM MOS na mojoj ploci koja je overklokovana u full loadu ide do 47c, sto je sjajan rezultat.
Generalno pravilo kad kupujem plocu, odem na EK sajt i vidim za sta postoji monoblok i po tome nabavim plocu.
Savetujem i drugima koji imaju custom loop. Jeste da kosta ali vredi svaki dinar.
To volim da cujem! Odo podignem cene monoblockovima :d
Tako je, razmazili se, udri x2![]()