Šta je novo?

Vodic za besplatne Operativne Sisteme

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
XP is getting a bit long in the tooth,
Vista is a pig and you don't
want to buy a Mac...:)

>>>LINK<<<

Poslednja izmena:
Ovakvi tekstovi obicno izazivaju rasprave u fazonu onih kafanskih, sever-jug, i sl... Pa pre nego sto to pocne, ja bih da primetim da je sve vise prosecnih desktop korisnika zainteresovano za alternativu win-u na pc masinama. Sve je vise tekstova koji im na pristupacan i razumljiv nacin pomazu u tome. Distribucije su sve blize tome da takvim korisnicima ponude kompletnu zamenu. Sve su sanse da ce se uskoro izdvojiti jedna ili dve dominantne desktop distribucije, sa kojima ce situacija postati jos jasnija, a cela linux alternativa sve popularnija medju najbrojnim korisnicima. Da li ce to biti Ubuntu, PCLOS, Mandriva... ili neki naslednik? Trebalo bi uskoro da se pokaze...

Kod Linuxa ima distribucija za svakoga, samo treba dosta toga probati ;). Ja sam prošao faze Suse, Slackware, FreeBSD, Ubuntu pa sad Debian :D.

Poslednja izmena:
Mene je zaprepastila ova recenica:
Gentoo is the distro for those who disdain Debian and Slackware for being too easy

Mene je zaprepastila ova recenica:
Gentoo is the distro for those who disdain Debian and Slackware for being too easy
A ja ću još jednom da zapitam: Ko još uzima za ozbiljno tekstove sa Inquirer-a?

Osim što je plitka, opaska o komplikovanosti Gentoo-a je banalizacija činjenice da se radi o "source" distribuciji, kod koje sami korisnici sve kompajliraju. Naravno, ovo odavno više nije pravilo, ali o tome ni ne vredi diskutovati, a kamo li se uzbuđivati zbog smeća koje Inquirer valja širokim narodnim masama.

Nazad
Vrh Dno