Ako ces da pravis nesto, pa gledas sta se dobije, evo :
cpu : venice 3200+@[email protected]
wb : kopija g3 storma (made by tex707)
pump & rad(2kom) : iz kompleta TT Big Water SE
liquid : isto
pipes : kupljena negde u bg, ~2.5m
fans : 2xno-name@5v
room : ~19-20C
idle : ~23-25C
load : 47C max
ovoliku razliku u idle/load pripisujem bloku. probacu drugi koji imam u rezervi.
a mozda sam ga i pretegao...
sto se cene tice, nije me za sad nista kostalo, sve je polovno, pozajmljeno i na probi.
poz.
U bre. Mnogo je to 47. Ne valja bre taj HS na procesoru. Ja sam taj blok drzao na bartonu nesecam se tacno koliko je bio, negde oko 2.6 na 2.175V i sa par sati prime nije presla 55, ali tada je sistem radio sa jednim radijatorom i dve 12" na 12V. Zamalo da zaboravim, sa tim sistemom sam hladio i 9800pro@450-500mhz(ne secam se tacno).
pasta je neka no-name, genericka, a dodirnu povrsinu bloka nisam obradjivao. onakav je kakvog sam ga uzeo od tebe. blago oksidovalo na vazduhu. verovatno mikronski sloj...
kako da izracunam disipaciju za ovaj moj cpu?
Ljudi aj ko ima vodeno hladjenje za proc neka postuje ovde koji proc, na koliko OC, i kolika je temperatura i cena tog vodenog hladjenja ako vam nije tesko🙂
Pa brate ubio si ga velikim naponom na duge staze. 1.95V na Bartonu za duzi period... uzas!Ludo i ne zaboravno! Imao sam vodeno hlađenje jedno 2 godine! Na slijedećoj konfiguraciji: Chaintech apogee 7njl1, Barton 2500+, 512 rama! Prije vodenog hlađenja komp nije bio klokan a temperatura je bila oko 72 u loadu! Nakon što sam nabavio vodeno i sve sastavio u kučište palim pilu i gle čuda ništa klokano bartona ne možeš zagrijat ni na 40 C! Odlučih ga malko kloknut i FSB sa 166 dignem na 213 Mhz i napon sa 1,65 na 1,96 V i sve je radilo super do jednog dana kada je Barton otišao u vječna lovišta! E da vodeno hlađenje je bilo Thermaltake Big Water prvo izdanje bez onog 5,25 bay-a za vodu!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari