Aca je napisao(la):Koliko kosta izrada jednog takvog sistema za vodeno hladjenje? 🙂
by Svet Kompjutera 12.2001. str. 5
...Za 90 USD, uvešćete vodu u kompjuter (pretpostavljamo da struju i telefon već imate).
Al si skup😀, mene izlazi pumpa 25... ma super je cena ali kod nas u ovoj be... drzavi tesko da ce neko da priusti to sebi.Sasa je napisao(la):100-150 din hladnjak
30 din creva
~200 din bakar
~35 DM pumpa
10 DM 8 cm ventilator
+ jos 10-20 dm za ostale troskove popur "sisica", šajbnica, prekidaca i slicnog.
i naravno, mnogo truda.
Pozdrav!
A greska ja sam drzo u masini ali kupci nece... to je problem.gladiac je napisao(la):Pa, verujem da je to dobra stvar za hladjenje, ali se ja nekako ipak slazem sa mamadzulom i mislim da je to jos uvek u exp. fazi. Ne bih se usudio da imam tako neshto da mi hladi machinu(D)
MAMADZULA je napisao(la):A greska ja sam drzo u masini ali kupci nece... to je problem.
P.S. nasao sam nacin kako da skinem kamenac bez otvaranja WB.
MAMADZULA je napisao(la):Al si skup😀, mene izlazi pumpa 25... ma super je cena ali kod nas u ovoj be... drzavi tesko da ce neko da priusti to sebi.
tex707 je napisao(la):Nije to bas u experimentalbon fazi...cini mi se da je cak i Cray tako hladjen...
BTW, kod mene radi vise od godinu dana bez iakavih nedostataka...jednostavno RADI, i to dobro!
Robna kuca u zemuunuu🙂 daju na kolicinu popus'.Sasa je napisao(la):Samousisna ?
Ako je odgovor da, odmah reci gde si je kupio, treba meni jedna.
Pozdrav!
Pa nema sta da vidis. Sastoji se od waterblock-a(kocka koja hladi😀) odvodno-dovodno crevo pumpa i kofa vode ili vec neceg drugog.pozdravgladiac je napisao(la):Ne, pazi, ne osporavam ja to. Ali, da li zbog neke nestrucnosti ili nemasovne upotrebe gajim neku vrstu averzije. BTW pogledao sam neke clanke na oc.com i vrlo su interesantni. Da li ima neka fotka koja prikazuje ceo sistem, a ne samo uredjaj
Ne treba ventilator za to sluzi crevo i to nije neka velika temperatura.pozNenad je napisao(la):Ventilator je potreban za razmenjivac toplote ili prosto receno radijator.Voda odvodi toplotu sa procesora pa ju je potrebno ohladiti sto se tamo radi.
Za Tex707:
Potreban mi je , ako moze tacan podatak , o kapacitetu pumpe koje koristis.Razmisljao sam o nekim ozbiljnijim pumpama sa odredjenih masina ali mi treba taj podatak da bih znao koju da uzmem.
OK ok sta se odmak srdis mis'im ja sam pre za onu varijantu na sta ce to da lici-jeftinija i kakav bre ventilator bez potrebe.tex707 je napisao(la):E pa sad si preterao i moram da reagujem.
1) MORA ventilator koji hladi izmenjivac toplote, tj. hladi zagrejanu vodu
2) MORA pumpa jer cirkulacija na osnovu razlike u temperaturi ne dolazi u obizr
Sve ovo vazi, naravno, ukoliko hocete da imate nezavistan, zatvoren sistem hladjenja u kucistu racunara. Ako waterblock prikljucite na tekucu vodu iz kupatila, ne treba vam nists osim creva (probao sam, odlicno radi), ali na sta to lici ?!?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari