Šta je novo?

Periferni uređaji Vodeno hladjenje preporuka

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

dejan21

Poznat
Učlanjen(a)
10.11.2024
Poena
45
Uzimam vodeno hladjenje ,do 100/150 evra,a nemam neka iskustva sa njima ovo mii izgleda kao ok

Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB White​

vase misljenje ili preporuka za drugo ,procesor je ako je bitno ryzen 5 7600gt

Taj kuler je overkill za taj procesor i za mašinu koja je najverovatnije za igre.
Uzmi lepo Thermalright Phantom Spirit 120 SE ili neki ID Cooling, imaš i bele i ARGB vartijante, preko KP što će da te košta 40-50€ i hladiće i taj a i jače procesore dobro, osim ako će da se radi nešto serioznije što će debelo da optereti procesor (igre neće). Ili kod nas Arctic Freezer 36, ako ti se ne pazari iz Mađarske.
Uštedećeš dosta para koje možeš da uložiš u jači procesor/grafiku ili nešto drugo...

Mislim da klinac hoće da finišira mašinu vodenim.
Peja je sve rekao ovom recenicom.Hvala svima na odgovorima ,ali uzece ovo sto je naumio ,imao je odlican kuler ,sa extra temperaturama ,koji je kostao mislim oko 20 evra.lc-power cosmo cool 120,ostatak masine
ryzen 5 5600gt
asrock b550 pro4
32gb na 3200
saphire 6600rx/stigla je 7700xt ,ali nije ubacena/
antec ax90
Kupio je novo kuciste nzxt h6 flow rgb white ,pa kao sto rece peja hoce da finisira ovim vodenim.Sam je zaradio taj novac ,pa mi je bilo bezveze da insistiram ,rekao sam mu moje misljenje i to je.Hvala jos jednom svima,ako nista sluzice u nekoj sledecoj nadogradnji ,naravno ako prezivi.

Peja je sve rekao ovom recenicom.Hvala svima na odgovorima ,ali uzece ovo sto je naumio ,imao je odlican kuler ,sa extra temperaturama ,koji je kostao mislim oko 20 evra.lc-power cosmo cool 120,ostatak masine
ryzen 5 5600gt
asrock b550 pro4
32gb na 3200
saphire 6600rx/stigla je 7700xt ,ali nije ubacena/
antec ax90
Kupio je novo kuciste nzxt h6 flow rgb white ,pa kao sto rece peja hoce da finisira ovim vodenim.Sam je zaradio taj novac ,pa mi je bilo bezveze da insistiram ,rekao sam mu moje misljenje i to je.Hvala jos jednom svima,ako nista sluzice u nekoj sledecoj nadogradnji ,naravno ako prezivi.

Jeste li proverili da li Arctic može da stane?
Deblji je od većine, hladnjak je debeo 38mm plus 25mm za ventilatore...

Ako baš hoće vodeno i može da stane, ubedi ga makar da uzme 240mm jer je manja šansa ne pasuje plus je jeftiniji, a da 5600 zameni sa 5700x ili još bolje sa 5700X3D ako budžet dozvoljava.

Ne bi škodila i memorija na 3600 MHz umesto 3200.

Cepidlačim, znam, žao mi je da ne izvuče što više snage iz mašine...

moze da stane u nzxt h6 flow kuciste ili gore ili sa strane

Jeste li proverili da li Arctic može da stane?
Deblji je od većine, hladnjak je debeo 38mm plus 25mm za ventilatore...

Ako baš hoće vodeno i može da stane, ubedi ga makar da uzme 240mm jer je manja šansa ne pasuje plus je jeftiniji, a da 5600 zameni sa 5700x ili još bolje sa 5700X3D ako budžet dozvoljava.

Ne bi škodila i memorija na 3600 MHz umesto 3200.

Cepidlačim, znam, žao mi je da ne izvuče što više snage iz mašine...
Staje bez problema ,nazalost sve je kupljeno osim kucista i vodenog ,koje upravo malopre stiglo,hvala jos jednom na svim savetima,cujemo se za neku am5 masinu za par godina

Prilozi

• qw.jpg
    qw.jpg
    178.1 KB · Pregleda: 16
Nazad
Vrh Dno