Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Upravo sam zeleo da pogrenem igo i on se ugasi A na kompu mi otvori novu particiju velicine 1.5GB o ima samo ovo na njoj
tab_3.jpg

imam stock recovery
i hocu da ubacim cwm
cim ukucam: adb reboot bootloader
pocrni mi ekran i tako stoji do nedogled

Kako si rutovao tablet ako nemaš drajvere instalirane za fastboot? Koji windows koristiš? Ako pre ovoga nisi uspeo da pokreneš "fastboot boot superboot.img" onda tvoj tablet nije rutovan i možeš odmah da ga nosiš u servis.

Kako si rutovao tablet ako nemaš drajvere instalirane za fastboot? Koji windows koristiš? Ako pre ovoga nisi uspeo da pokreneš "fastboot boot superboot.img" onda tvoj tablet nije rutovan i možeš odmah da ga nosiš u servis.

1. po uputstvu sa ovog foruma
2.ako nije rutovan kako mi se pojavila ikona superuser.
3. kada sam ga rutovao pre mesec dana mogao sam da pokrenem (pow+ vol.-) i nudio mi je da napravim bekap i jos svasta nesto ali sada toga vise nema

probao sam ponovo da ga rutujem ali nece da moze!!! pocrni ekran i to je to.

3. kada sam ga rutovao pre mesec dana mogao sam da pokrenem (pow+ vol.-) i nudio mi je da napravim bekap i jos svasta nesto ali sada toga vise nema

4. koristim win7 a imam instalirane drajvere ovo mi se desi kada mi je tab spojen sa pc-om i onda se tab sam od sebe restartuje
inace mi ga prpozna kao smart tab10 bar mi se tako cini i mogu da kopiram sa i na tab.10

Pa dobro treba da pocrni ekran. To mi nije jasno? Ako si ga rutovao prošao si isti proces koji ti treba sada! Kako može da bude problema? U cmd kucas "adb reboot bootloader" tab se restartuje i dobiješ crni ekran. Kucaš "fastboot boot imecwmrecovery.img" i tab se podigne u CWM. Ako kaže "waiting for device" znači da drajver nije instaliran. Odeš u devices u windowsu i nađeš uređaj koji nije prepoznat i ažuriraš drajver. Nakon toga ponoviš "fastboot boot imecwmrecovery.img". Podigne se u CWM i sada biraš; Oćeš da brišeš root ili da vratiš mdusan backup. To sam ti već pisao na PM. Ako to ne funkcioniše baci ga u kantu :D

Ice u kantu!!!
driver_tab_1.jpg

Ovo je kad ga spojim upaljenog!!!! a ovo je kad mu ukucam
adb reboot bootloader
Ekran pocrni u devce se promeni i bude
driver_tab_2.jpg

Poslednja izmena:
To je ok. Sada dok je crn ekran "fastboot boot CWMR5x_V11a_recovery.img" šta kaže?

EDIT: Čekaj malo "ASUS Android bootloader interface" ??? Da li si skoro kačio neki asus tablet na comp?

Poslednja izmena:
Da li postoji mogućnost da se Smart Tab da se poveže na a hoc WiFi mrežu?
Zašto ne mogu uređaj da priključim na iMac (OS X 10.7)? Kad ga priključim na OS X sistem me obaveštava 'The disk you inserted was not readable by this computer'.

To je ok. Sada dok je crn ekran "fastboot boot CWMR5x_V11a_recovery.img" šta kaže?

EDIT: Čekaj malo "ASUS Android bootloader interface" ??? Da li si skoro kačio neki asus tablet na comp?
Nikada nisam kacio asustab.
Win sam nadje na internetu ovaj drajver i instalira. kada ga obrisem i prekinem net. onda mi stoji samo android sa uzvicnikom sto znaci da nemam drajver kada ga navedem na xxx/ZTE Tablet USB Driver\Drivers on nista ne nadje

Stig`o mi tab sa reklamacije.Kazu upisan originalni IMEI broj i instaliran novija verzija softvera..Jel moguce da se IMEI promenio root-ovanjem?

mozda je malo offtopic,ali interesuje me kako funkcionise taj vipov internet na ovom tabletu? jel ima signala i jel brzina protoka zadovoljavajuca?

mozda je malo offtopic,ali interesuje me kako funkcionise taj vipov internet na ovom tabletu? jel ima signala i jel brzina protoka zadovoljavajuca?

Eo primer kako funkcionise ako si na mestu bez kretanja npr. kući, kod mene je bio povezan na racunar , jer neko vreme nisam imao net kuci, pa je morao da radi usb tethering, i sasvim normalno sam igrao preko neta BF3, skidao sa torrenta .... A sto se tice kad si u pokretu sve zavisi od pokrivenosti mreze, u BGD nisam imao problema sa netom, dok na putu ka jugu Srbije, nema bas lepu pokrivenost, radi samo spori net , dok u vecim gradovima radi sve ok!
Primer u Pančevu imam bolju brzinu nego u Bg! Sve u svemu meni se isplatio prenosivi net sa tabletom !

Da li postoji mogućnost da se Smart Tab da se poveže na a hoc WiFi mrežu?
Zašto ne mogu uređaj da priključim na iMac (OS X 10.7)? Kad ga priključim na OS X sistem me obaveštava 'The disk you inserted was not readable by this computer'.

Android po defaultu nema mogućnost kačenja na adhoc wifi. Postoje određeni hakovi koji to omogučavaju. Treba probati pa potrazi na netu.

OS X koliko znam ne podržava MTP. Honeycomb i ICS koriste taj način povezivanja. Takođe postoje hackovi i dodatni programčići koji to na ICS omogućavaju. Za HC nisam siguran,

Stig`o mi tab sa reklamacije.Kazu upisan originalni IMEI broj i instaliran novija verzija softvera..Jel moguce da se IMEI promenio root-ovanjem?

Nema teorije. Koju verziju softvera su ti instalirali?

U Jagodini konkretno VIP internet najbolje funkcioniše u odnosu na konkurenciju.

@mobilx
V02d-Dec022011
To mi rekli u VIP predstavnistvu..cudno mi bilo,al` ajde..vazno je da mi radi sve.Kamera je samo prvi put bila skroz crna,ali posle restarta je proradila.

Stavili su ti isti softver koji je i bio. Nema veze bitno je da su ga sredili.

Pa to,mada mislim da je bila verzija iz avgusta 2011,ako se dobro secam,al` nema veze..vazno je da radi.

Ako je neko zainteresovan ja bih da poklonim moj tablet samo da neko preuzme ugovor, ako znate ko bi hteo neka se javi na 060/42-42-840. Steta da cuci na polici i skuplja prasinu :)
Izvinjavam se ako je ovo zabranjeno ali ne prodajem nego poklanjam.
Pozdrav svima.

Teško da je to poklanjanje, svako može da ga uzme za dinar na tom paketu.

Zavisi uz koji paket je uzeo tab. Možda stvarno poklanja ;) Takođe je pitanje da li tab može da se nađe u prodaji kod operatera? Svakako je post za Market sekciju.

Ima njegov oglas dole, daje tab ako neko preuzima ugovornu obavezu za Neograničen internet 15 paket - u prevodu onaj za dinar.

Danas sam primetio čudan problem sa tabletom. Skoro ceo dan sam proveo napolju (najveći deo dana na ski stazi u Košutnjaku gde je odličan signal) i najveći deo vremena je tablet bio nakačen na Edge. Kad uspe da se ukači na 3G/3G+, net radi super i signal je maksimalan ali to ne traje dugo, par minuta i prebaci se na Edge. Dok je na Edge, pokušam da uradim skeniranje mrežnih operatera, da vidim da nije slučajno VIP-ov WCDMA u nekom prekidu kad ono iznenađenje, nalazim sve tri mreže ali samo kao Edge. Dok imam 3G, pretraga prikazuje uredno sva 3 operatera po 2 puta (Edge i WCDMA)?!

Isto tako, do sada nisam tome pridavao pažnje ali mi se dešava kad recimo ne koristim tab dan, dva i probam da ga koristim, crtice koje prikazuju jačinu signala (bilo wifi, bilo network) su zasivljene i nema nikakvog protoka ma šta radio, pomaže samo restart uređaja.

Da li je još neko imao ovakve probleme? Smrdi mi na reklamaciju u najavi...

Pokušah da omogućim kačenje na adhoc wifi prateći uputstva:
http://androidtablethacks.com/android-tablet-hacks/how-to-enable-adhoc-wifi-on-android-tablets/
odnosno zamenom datoteke wpa_supplicant.

Nakon zamene navedene datoteke, imam mogućnost da vidim adhoc mrežu. Ispred naziva mreže stoji (*) i ne mogu da se na istu povežem.

Jedino da probaš sa nekim joe.stone kernelom. Tema na XDA.

Danas sam primetio čudan problem sa tabletom. Skoro ceo dan sam proveo napolju (najveći deo dana na ski stazi u Košutnjaku gde je odličan signal) i najveći deo vremena je tablet bio nakačen na Edge. Kad uspe da se ukači na 3G/3G+, net radi super i signal je maksimalan ali to ne traje dugo, par minuta i prebaci se na Edge. Dok je na Edge, pokušam da uradim skeniranje mrežnih operatera, da vidim da nije slučajno VIP-ov WCDMA u nekom prekidu kad ono iznenađenje, nalazim sve tri mreže ali samo kao Edge. Dok imam 3G, pretraga prikazuje uredno sva 3 operatera po 2 puta (Edge i WCDMA)?!

Isto tako, do sada nisam tome pridavao pažnje ali mi se dešava kad recimo ne koristim tab dan, dva i probam da ga koristim, crtice koje prikazuju jačinu signala (bilo wifi, bilo network) su zasivljene i nema nikakvog protoka ma šta radio, pomaže samo restart uređaja.

Da li je još neko imao ovakve probleme? Smrdi mi na reklamaciju u najavi...

Dešava se. Na kom si kernelu?

Na #55

EDIT: Ubacio sam #60 kernel (i novi CWM) pa ću da obratim pažnju da li se ovo i dalje dešava.

Poslednja izmena:
Društvo,treba mi malo pomoći,imam ovaj tablet sa njegovim dock-om.Ali javio se problem oko konekcije USB stick-a probao sam u svim modovima exFAT,FAT32,NTFS jednostavno ne prepoznaje stick.Isto se dešava sa priključenim hardovima.Imam 2,5 externi hdd kad se uključi preko docka ima napajanje,radi ali ga tablet ne prepoznaje isto se dešava sa 3,5 hdd-om sa svojim napajanjem...Ima li ko neku ideju kako to da sredim???Inače tablet bez problema prepoznaje externu karticu...

Ništa pametno ne mogu da ti kažem osim da probaš neki stik manjeg kapaciteta.

8 gb i nije nešto mnogo :)

Čini mi se da sam u konfiguraciji kernela video da je OTG omogućen. Nemam pojma zašto to ne funkcioniše preko docka. Da li j moguće da mu za to treba poseban adapter?!

Čudno...sve radi ok preko USB-a tipa miš,tastatura, čak i mobilni telefon prepozna Tab i omogući vezu za karticu ali Tab ne prepoznaje telefon.Prosto ne vidi ništa u smislu memorije...

Konacno mi se vratio tablet sa servisa, posle ravno mesec dana, vrisnula maticna ploca...da kucnem u drvo sa go launcherom hd radi ok!

Nazad
Vrh Dno