Šta je novo?

Vodafon kupuje 063

Dandy je napisao(la):
E, cisto kao tema za razmisljanje. U slucaju da dodje neka strana firma i pocne ozbiljno da proverava IMEI kodove telefona u mrezi, sta mislite koliko bi telefona trenutno u opticaju kod nas proslo proveru legalnosti?

Posto 98% ljudi u stvari poseduje nelegalne telefone (dekodirane sa stranih mreza) necemo sad o tome. Zaboravi sta si pitao. 😀 😛

Ma nisu ni strani operateri idioti, znaju oni to dobro, tako da bi moralo to nekako da se resi. Nece ti niko doci bez prethodnog ispitivanja tekuceg stanja, a takve informacije se dobiju od domacih ljudi, i to onih koji se razumeju.

E sad, druga je prica to sto bi mi hteli najjeftinije telefone (makar i kradene), najjeftinije impulse i ostalo, uz konstantno poboljsanje usluge, al' da niko nista ne plati 😀

(ne opravadam ovime Telekom/PTT i njihovu raspodelu onih ipak prikupljenih para)

Notax, da li posedujes mobilni telefon?

Sva prica se zavrsava na Silvergliderovim posotvima. Neka dodje jos neki operater. Ako ne moze drugacije da probamo ovako: od glave visak ne boli😉

OK silverglideru, priznajem da ja mozda suvise pesimisticno gledam na ovu mogucnost kupovine Mobtela od strane Vodafona tj. daljeg razvoja dogadjaja i nase (mislim na korisnike mob tel) neposredne koristi od svega toga!?
A kada smo vec na ovoj prici ima li iko pojma kada ce se pojaviti neko ko ce da ulozi, na ovaj ili onaj nacin, u fiksnu telefoniju?
Jer pravo da vam kazem ako ima nesto losije u ovoj zemlji od kvaliteta usluga koje pruza mobilna to je onda kvalitet usluga fiksne telefonije!
Mislim, hoce li doci taj dan kada svi mi necemo morati da razmisljamo u fazonu hocu li se prikaciti, a ako se prikacim hocu li se prikaciti na 31.200 ili 46.666 ili ..., kakav ce kvalitet veze da bude dalje itd - svi mi znamo tu pricu sa tuznim pocetkom, sredinom i krajem. Da ne pricam o drugim aspektima koriscenja, neuspesnog, delimicno uspesnog ili u retkim slucajevima uspesnog, koriscenja fiksne telefonije u Srbiji.

Aponen, moja poenta je bila u dolasku stranog operatera (tacnije, bar dvojice) na nase trziste - ne u kupovini Mobtela; samu kupoprodaju sam kritikovao u prethodnim postovima.

Sto se tice fixne telefonije, mislim da ce jos neko vreme tu biti mrka kapa. Deo je prodat strancima za ko-zna-koliko i sad se spore oko vlasnistva, obaveza i ostalog. Dok se to ne resi (za sta treba politicka volja), nece niko ulagati u glinenog goluba. A da ima da se radi, znamo svi - od toliko trazenog usaglasavanja standarda za centrale (ako je standardizovano, neka me neko ispravi) do sredjivanja vodova kao infrastrukture. To je ogroman posao i ogromne pare. Do tada, ovo ce i dalje raditi onako kako je napravljeno - zakrpa na zakrpi.

Aponen je napisao(la):
A kada smo vec na ovoj prici ima li iko pojma kada ce se pojaviti neko ko ce da ulozi, na ovaj ili onaj nacin, u fiksnu telefoniju?

Ne moze. I sam znas da telekom zakonski i po ugovoru ima monopol do (kraja ili pocetka??) 2005. god. Sad se u italiji vodi krivicni postupak protiv njihovog telekoma, optuzili su ga da je dao veliki mito Slobosu. Zato sad treba da idu italijani u Hag da ispituju Slobosa 😀

A sto se Vodafona tice, ako dodju mozda ce i da budu sponzori nekog fudbalskog kluba, ko ce ga znati, Englezi su to 😉

Geek_master je napisao(la):
A sto se Vodafona tice, ako dodju mozda ce i da budu sponzori nekog fudbalskog kluba, ko ce ga znati, Englezi su to 😉

Da, zamisli MML Utd. !!! (Mali Mokri Lug United 😀 )

Aca je napisao(la):
Posto 98% ljudi u stvari poseduje nelegalne telefone (dekodirane sa stranih mreza)

A misliš da je to samo kod nas ???
Tako je i naprimer u Mađarskoj (gde je već prisutan vodafon), i boli ih za to dok ti koristiš njihove usluge. Oni nemaju profit na prodaji telefona, već na uslugama koje pružaju.
Kad smo već kod telefona, ako "uđe" kod nas vodafon i cene telefona će opasti za nekih 15 - 20 % (za tu cenu će se kupiti telefon sa karticom) !!!
Za tarife nisam siguran da će biti jeftinije, ali da neće biti skuplje od 063, to je sigurno, pa onda treba li nam još jedna "mobilna kompanija" ???

Turbe je napisao(la):
KAkvi Arapi,pa Englezi i Ameri drze pola sveta ,a ne njih neko da drzi

ja ipak smatram da je u pitanju judeo-masonska zavera protiv svega sto je ljudsko, a samim tim i pravoslavno...ctp;

Nazad
Vrh Dno