Šta je novo?

Vob 2 DivX

Lemilica

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2000
Poena
619
Sta za kompresiju a da je bolje/brze od DVD2AVI (Flask)-a ??

2-pass mi odradi za 3 + 2 h za 90minutni film, a kad sam ga zavrsio, video sam da mi ga je stretch-ovao na 4:3 format ( sve je izduzeno)!!!
Nigde ne pita za resize, sam je to uradio !??!?!?

VirtualDUB kaze da mu ne valja MPEG, a cisti Flask je ocaj spor...

Makina je 1GHz Athlon sa 0.5GB SDRAM na WinXP-u.

Ako ima shema za linux, da chujem, ionako nameravam da se trajno preselim...

Trebao mi je KONVERTOR za Linux, ali ipak hvala na linkovima, ali cu ih probati tek kad maknem ova dva DVD-a sa harda... FX

Svi se frljaju sa megagercima, gigahercima, a niko ne radi DivX, ili su ovde samo "profesionalci" pa ne odaju svoje male tajne ?!?!?

U X mpegu imam zesok interlace, a flask mi daje "kockasu" sliku...

Jos nesto da probam ili...

Intersuje me KVALITETAN sniamk, a ne ovo sto se uglavnom analazi po CD klubovima, zato to sam zelim da radim...

Po meni je najbolji NanDub two-pass method. Narocito ukoliko filmove spremas za CD, tj. moras da se "uklopis" u 700mb. Kompletno uputstvo imas na
http://www.divx-digest.com/articles/index.html

Iz tog tutoriala mozes sve da naucis, nista drugo ti nije potrebno.

Najbrza varijanta je DVD2AVI 1.76 + DivX 5.02.
Mnogo se lakse podeshava nego Nandub, nema bagova, zamrznutih frejmova itd. Mislim da je DivX 3.11 definitivno prevazidjen.

Ako ti je DVD NTSC malo je tezhe. Ipak ovde je nemoguce dati neko detaljno uputstvo. Imas dosta sajtova sa vodichima.

Sto se tiche Linuxa, tu treba biti dobar poznavalac. Uglavnom morash sam da kompajlirash sve. To i ne bi bilo tesko, nego treba sakupiti gomilu biblioteka, pa sve to znati konfigurisati...

Probao sam na drugom DVD-u i otkrio problem ... na materijalu koji sam zeleo da komprimujem..

Interlaced! Kako takav disk da komprimujem?

U pitanju su Munje i dodatni disk.

Alien Ressurection se komprimuje savrseno..

Nazad
Vrh Dno