Šta je novo?

Vožd je stigao :D [opteron 170 - dual core]

hyper 6+ na low :d
posle 15min po Prime na svakom jezgru, 57-58C kad stavim kuler na high 52C, znachi morace da se menja :)

Prilozi

• op-cinebench.png
    op-cinebench.png
    3.2 KB · Pregleda: 907
Poslednja izmena:
Ajd baci neke rezultate?

Nema svrhe za menjanje coolera, jer ako ga H6 ne ohladi nece ni drugi. Ne bacaj pare. Jednostavno CPU ne moze vise da disipira toplote.

Koliko je brzi od Venice-a u renderingu u Max-u?

Ili ako te ne mrzi, uradi rendering one underwater scene u default-u
Thanks!

pa 58C ni nije mnogo :)

Misko je napisao(la):
Ajd baci neke rezultate?
sta te zanima, sandra, markovi itd? 6200TC je u mashini, imaj obzira :d

Gedza je napisao(la):
Nema svrhe za menjanje coolera, jer ako ga H6 ne ohladi nece ni drugi. Ne bacaj pare. Jednostavno CPU ne moze vise da disipira toplote.
Ma hyper6+ je extra buchan na high, znas da sam drzao za Venice-a na low i nikad nije preslo 46C. Mislim, nek radi i na 60C sto se mene tiche, samo nisam siguran dokle sme da ide?...Na high rpm posle 1h rendera ~52C sad, koliko je to 'zdravije' za procesor u odnosu na tih 57-58 ako je kuler na low ne znam, a zanima me :) pritom ne bih da se chuje glasnije od low rpm

testthenext je napisao(la):
Koliko je brzi od Venice-a u renderingu u Max-u?

Ili ako te ne mrzi, uradi rendering one underwater scene u default-u
Thanks!

ona scena iz drugog posta - vRay render: 159s na [email protected] a 84s na opteronu
underwater.max, 800x600 - 113s
Dragon_Character_Rig, 1200x900 - 64s

Uf, bre extra rezultati.

Marti Misterija je napisao(la):
Sorry Gedzo al ima i boljih i mnogo tisih od Hyper6.

Jes, evo naprimer Thermalright SI-120. Sa Antec 120mm venilatorom od 39-79CFM (19-30dB, dakle necujno u idle i jos uvek relativno tiho pod load-om) drzi X2-4400 na 2560MHz na 1.42V na 48C max pod S&M na oba core-a, i to u zatvorenom kucistu pa ti vidi! Kad ga dignem na 2700MHz na negde 1.54V, temp se popne negde do 52-53C.

Ma probao sam nekoliko kulera, i Zalman CPNS9500 (dovoljno dobar samo na max obrtajima a tada je bucan, a pritom ne hladi plocu i stabilizatore - isti problem ima i Hyper6+), i stari Zalman CPNS7700AlCu, ali su se Thermalright SI-120 i TT Big Typhoon pokazali najbolje (a uz to dobro hlade i samu plocu). Na kraju sam uzeo SI-120 jer je onako kul, niklovan, kao fora da ne oksidise (sto se navodno dosava kod bakra tokom vremena).

Za kraj jedna napomena: posto dual-core pod loadom vuce podosta struje, prilicno ce ti se grejati PWMIC, ali se ne uzbudjuj mnogo oko toga sve dok je njegova temp niza od nekih 60-tak stepeni... Preko toga za 24/7 rad nije bezbedno...

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):
Ma hyper6+ je extra buchan na high, znas da sam drzao za Venice-a na low i nikad nije preslo 46C. Mislim, nek radi i na 60C sto se mene tiche, samo nisam siguran dokle sme da ide?...Na high rpm posle 1h rendera ~52C sad, koliko je to 'zdravije' za procesor u odnosu na tih 57-58 ako je kuler na low ne znam, a zanima me :) pritom ne bih da se chuje glasnije od low rpm

Za stabilan i bezbedan non-stop rad kazu trebalo bi da drzis temperaturu ispod 55C... Na tvom mestu, ja licno bih spustio koji sitni MHz i koji delic volta (neces ni primetiti mnogo) kako bih drzao low rpm ventilatora i imao odsustvo buke (barem dok ne nabavis neki bolji kuler).

A za benchmarkovanje i slikanje, teraj taj ventilator na high i klokuj... I nek ti je sa srecom... uzivaj...

Poslednja izmena:
30dB je daleko od necujnog :)

Sorry Gedzo al ima i boljih i mnogo tisih od Hyper6.
Obzirom da ima vec H6, glupo je bacati para za jos jedan cooler, na kome bi umesto 55C bilo 53C. Na to sam mislio. Na nasem trzistu H6 je bio najbolja kupovina jer za 40e tesko da se kogao naci bolji cooler. :wave:
Inace Ji ako hoces da se igras imam vodeno hladjenje kod sebe, pa mi se javni ako hoces da se zezas sa time.

ma necu da bacam kuler, naravno, radio je i vise nego dobro za Venice, mislio sam da nije losa ideja uzeti neki koji pirka malo i po plochi oko socket-a posto se naponska sekcija na plochi greje ko blesava (tako da je vodeno mozda i losija varijanta nego dobar vazduh), ovo jede struju ko omanja fabrika bre :d

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
30dB je daleko od necujnog :)

Slazem se, zato sam i rekao relativno tiho :), tj. nije nesto sto iritira dok racunar zaista nesto korisno vrti, ali daleko da se moze spavati pored istog. Ali na 19db zaista je necujan, i pored jos jednog usisnog 120mm (19dB) i jednog izduvnog (120x38mm) od 21dB, sve u svemu ja spavam nocu pored racunara dok on skida sta mi treba sa DC++ ili Bitcomet-om.... Samo sa vodenim bih imao bolje hladjenje (tj. mogao bih da ga drzim CPU na 2800MHz na 1.6V, sto mogu i sada ali na kratko jer temp pod S&M-om brzo dodje skoro do 60C u zatvorenom kucistu, a leti ce to biti jos koji stepen vise, imaj to u vidu i za sebe), ali tada bih morao i da obaska hladim naponsku jedinicu, pa mi se ceo zahvat i ne isplati...

Gedza je napisao(la):
Obzirom da ima vec H6, glupo je bacati para za jos jedan cooler, na kome bi umesto 55C bilo 53C. Na to sam mislio. Na nasem trzistu H6 je bio najbolja kupovina jer za 40e tesko da se kogao naci bolji cooler. :wave:
Inace Ji ako hoces da se igras imam vodeno hladjenje kod sebe, pa mi se javni ako hoces da se zezas sa time.
Racunam ovako, proda Hyper za 30e i za te pare uzme Arctic Cooling Freezer 64 Pro a plus dobije bolje hladjenje cpu-a, hladjenje naponske jedinice i apsolutnu tisinu. Da li se isplati? Po mom skromnom misljenju, svakako!

Racunam ovako, proda Hyper za 30e i za te pare uzme Arctic Cooling Freezer 64 Pro a plus dobije bolje hladjenje cpu-a, hladjenje naponske jedinice i apsolutnu tisinu. Da li se isplati? Po mom skromnom misljenju, svakako!

Pitanje je koliko je Freezer64Pro bolji od Hyper6... koliko vidim moze da racuna na 3-4C losije hladjenje od Hyper-a na high rpm.
http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=1895&page=4

Ali veci je problem kako da hladi naponsku jedinicu, jer bi onda morao da okrene F64Pro naopacke, t. da duva prema diskovima, suprotno od ventilatora koji izbacuje vazduh iz kucista... Naravno ovo sve pod pretpostavkom da ima plocu DFI NF4 Ultra...

Nek' bre nadje TT Big Typhoon ili TR SI-120 i neka uziva...

Evo jedno dobro poredjenje kulera, koje me je finalno ubedilo da kupim SI-120
http://www.hartware.de/review_495_8.html

P.S. Evo kako to izgleda kod mene...

Poslednja izmena:
Ji, imas TT Sonic Tower za 2.5k dinara...Montiras 12-icu na njega, i bog da te vidi...

Nego, gde si nabavio Opterona i koliko si platio?

Pozdrav

Poslednja izmena:
na newegg-u je kupljen negde ~22.decembra, OEM i 420$ je placen (+shipping) i dopremljen ovamo zahvaljujuci praznicima i nostalgiji :d

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):
ovo jede struju ko omanja fabrika bre :d

Srecno sa novim procesorom Ji, nego izgleda da je taj AMD krenuo Intelovim stopama? :D

Ji 4Tze je napisao(la):
na newegg-u je kupljen negde ~22.decembra, OEM i 420$ je placen (+shipping) i dopremljen ovamo zahvaljujuci praznicima i nostalgiji :d

Ahahaha, vidim da su pocele da se koriste moje metode za nabavku procesora :D:D:D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Neverovatni rezultati

Ji 4Tze je napisao(la):
aj sad, kako poterati OCCT na oba jezgra, posto ne mogu dva OCCT programa da se upale (?!)
Task manager, proces, pa set affinity.

ma bre znam to, to se za svaku aplikaciju pali po default-u a OCCT ne opterecuje oba jezgra 100% vec samo jedno.

Poslednja izmena:
Nije u tome problem. Problem je sto OCCT detektuje da je vec pokrenut pa nece da dozvoli vise od jedne instance. Nasao sam quick and dirty fix:

Nadji originalni OCCT.exe i napravi njegovu kopiju i preimenuj je u nesto drugo, recimo OCCT2.exe i edituj ga nekim HEX editorom i to na sledecim offsetima:

00127FD0: 0F 90
00127FD1: 85 90
00127FD2: C3 90
00127FD3: 00 90
00127FD4: 00 90
00127FD5: 00 90

prva kolona je offset , druga je originalna vrednost a treca je ona koju ces da upises.

Znaci pocnes od offseta 127FD0 hexadecimalno i upises 6 puta 90 (hex).

Pokrenes prvi OCCT.exe pa zatim i OCCT2.exe, buni ce se da ne moze da ucita neki driver no ignorisi (pogledaj taskbar posto ce dialog da se sakrije iz onih baja sto lupaju cekicem). Ako je sve u redu imaces 2 instance. Ja sam probao kod mene i radi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno