Šta je novo?

vmware/VB da startuje vec postojeci XP iz win7

Učlanjen(a)
10.09.2003
Poena
680
potpuni sam novajlija sa ovim programima, medjutim scsi drajver mi radi samo u winXP. da li mogu da pokrenem vec postojeci win xp iz vmware/ oracle VB. ne bih da instaliram sve spocetka - to znam, nego bih samo da pokrenem XP koji vec imam. ne mogu ni da izguglam nista. a nikao da provalim kako da mu ukazem da mi butuje sa vec postojeg HDDa?

Ako imas instalaciju WinXP u VMware, mozes. Ako nemas, cisto sumnjam...

Mislim da je neko ovde na forumu uspeo nešto slično da odradi kad je linux u pitanju inače mahina je bila dual boot. Ali ako misli da tera isti tj. idemtičan sistem i kao domaćina i kao gosta to neće da može

Moze fizicki sistem da se konvertuje u VHD/VMDK format bez vecih problema.
Medjutim ni pod razno nece moci SCSI driver da se iskoristi - ako W7 ne vidi hardver, ni VM unutar njega ne mogu videti taj hardver.
Neka manevracija sa VMWAre ESXi bi mogla da se odradi ali to vec nije za kucno koriscenje.

cheers
sa scsi je problem driver pod win7, kapiram da bi onda scsi unutar XP VM trebao da radi? nije identican sistem, imam multi boot.
sva je prilika da cu onda da instaliram XP iz VM pod win7. jel konverzija podrazumeva da napravim image postojeceg XPa, prem da bi mi to bilo neprakticno jer ima oko 60gb?

>>Moze fizicki sistem da se konvertuje u VHD/VMDK format bez vecih problema.

Jel' može link na neki tutorial kako ovo uraditi ?

^
VMware vCenter Converter™
Convert Physical Machines to Virtual Machines - Free!

Automate and simplify physical to virtual machine conversions as well as conversions between virtual machine formats with VMware vCenter Converter. Use the intuitive wizard-driven interface of VMware vCenter Converter to transform your physical machines to virtual machines.

Convert Microsoft Windows and Linux-based physical machines and third-party image formats to VMware virtual machines.
Complete multiple conversions simultaneously with a centralized management console.
Minimize the number of steps to conversion with easy-to-use wizards.

http://www.vmware.com/products/converter/

Poslednja izmena:
@Yellow Pinky
Izgleda obećavajuće. Hvala!

>>Moze fizicki sistem da se konvertuje u VHD/VMDK format bez vecih problema.

Jel' može link na neki tutorial kako ovo uraditi ?
isprobao sa pomenutim converterom.

cheers
sa scsi je problem driver pod win7, kapiram da bi onda scsi unutar XP VM trebao da radi? nije identican sistem, imam multi boot.
VMWare/VB unutar postojeceg OS-a (W7) ne moze da prepozna hardver koji sam host OS (W7) ne moze da prepozna! Znaci, ne mozes da iskoristis taj SCSI nikako ako je W7 host OS. Mozes obratno - da XP bude host OS.
Ili mozes da iskoristis VMWare ESXi ili slican hypervisor, ali to tebi nece znaciti.

cvrc:lupko: :)
onda win XP, sta da se radi

Koji SCSI kontroler imas, inace?

Device Name: Artop Electric/Acard ACARD AEC6712D PCI Ultra SCSI-3 Adapter
za scanwit 2720s film skener

Aaaa, zbog skenera ti treba :( Zbog konektora tu nece ni biti alternative.
***, imas srecu da i XP moze. Ja sam isto trazio za skener neki SCSI kontroler i digao ruke.

Vrh Dno