Šta je novo?

VMWare 5 beta vs Virtual PC 2004SP1

• Začetnik teme Začetnik teme kole89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kole89

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2004
Poena
319
Koji od ova dva programa je bolji za emuliranje starijih Windows-a (Win95,Win98), i koji je brži (Celeron [email protected], 512MB, Radeon 9600Pro, 80GB HDD)? Тreba mi isključivo zbog starih igara (Warcraft 1 i 2, Alone in Dark 1 i 2, itd.) znači da može da emulira Sound Blaster (imam integrisanu zvučnu) i 2D grafičku.
I na kraju pitanje: ima li neki od ova dva programa podešavanje brzine virtuelne mašine (recimo da namestim da radi kao Pentum 133MHz), ali da mi ne koči zvuk?

Kako mislis "koji je bolji"? I jedan i drugi emuliraju onako kako bi sistem radio stvarno na tvojoj masini... VMwave emulira SB16 i 2D PCI graficku...
A ovo drugo nema.

Mislio sam koji je stabilniji, brži, potpunije emulira,...

Od ta dva najbrži je VMWare 4.5, 5.0beta je još u fazi optimizacije i sporija je od prethodne verzije.

Instalirao sam Virtual PC i instalirao Win95. Kada pokušam da pokrenem Warcraft 2 pojavi se samo crn ekran i Win95 zablokira. Večeras ću da downloadujem VMWare, pa da probam sa njim.

OK, naterao sam War2 da proradi, ali ne mogu da ga igram 😀 - slika je u attachmentu.

Prilozi

• war2.webp
    war2.webp
    19.3 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
pa ne stiche se utisak da je proradio 😀
Inache, pretpostavljam da je Virtual PC bolji za rad sa vindozama iz prostog razloga sto je MS autor VPCa. mada opet... to ponekad i ne mora nista da znaci.

Kad smo kod autorstva, MS je kupio Virtual PC.

Meni se VMWare cini kao mnogo bolje resenje od VirtualPC-ja. Verzija 2004 nije specijalno bolja od stare Connetix-ove...VMWare je daleko ozbiljnije resen, a pored klasicnog Workstation-a ima i gomilu drugih aplikacija...

Slazem se sa Delimirom u potpunosti. Mada nisam probao ovu beta verziju Vmware-a. Ali i na verziji 4.5 je napredniji od Virtual PC-a. Sto naravno ne znaci da je Virtual PC los.

Nazad
Vrh Dno