Šta je novo?

VLC Player 1.1.0

blackbear

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
349
VLC 1.1.0 build includes:

- GPU decoding on Windows Vista and 7, using DxVA2 for H.264, VC-1 and MPEG-2

- GPU decoding on GNU/Linux, using VAAPI for H.264, VC-1 and MPEG-2

- DSP decoding using OpenMax IL, for compatible embedded devices

- Improved support for MKV HD, including seeking fixes, and 7.1 channels codecs

- Support for new codecs, like Blu-Ray subtitles, MPEG-4 lossless, VP8 and WebM

- Improved web plugins

- Integrated playlist in the Qt4 interface

- New add-ons and script framework so one can personalize its vlc.

- Multiple views (like album art) in the playlist in the Qt4 interface

- Improved meta-data and album-art support

- Simplified and improved libVLC, removal of exceptions for better C integration

- and more...

link..

Sjajan softver. Puštanje DivX-a, za šta ga ljudi najčešće koriste, je samo delić njegovih mogućnosti.

GPU decoding on Windows Vista and 7, using DxVA2 for H.264, VC-1 and MPEG-2

GPU decoding on GNU/Linux, using VAAPI for H.264, VC-1 and MPEG-2

Konačno. Sad više ne postoji ništa što bi ljubitelji drugih kvalitetnih plejera mogli da mu uzmu za zlo (korisnici MPC-a na primer).

Jedina stvar koje je ostala bzv je sto za dobar broj setovanja mora da se resetuje player umesto da promene odmah stupaju na snagu slicno recimo kao kod BS Playera sto zna da smara kada se experimentise sa opcijama 😉

Extra što konačno podržava GPU Decoding! A na kojim GPU to radi? Da li je moguće da na 7600GS gledam 1080p bez problema? CPU je Athlon 3000+ (s754)

Radi ali eksperimentalno tj. bolje da ne radi (bar je kod mene takva situacija).

Da gleda 1080p bez problema sa VP1 sigurno ne moze

A dxva sa vp1 postoji od 6xxx serije al je tek od 8xxx dobila potrebne stvari da u vecini rastereti cpu

Poslednja izmena:
Ne treba zuriti obicno treba jedna ili dve revizije da bude sasvim stabilan .
Imao sam par problema oko zvuka nista ozbiljno ali sam se ipak vratio na stari vlc 😀

Losa stvar je sto su iz ove verzije morali da izbace Shoutcast Radio jer su im ovi iz AOL-a zabranili implementaciju tog servisa u VLC player.

Fino radi ovaj VLC, isprobavam ga upravo na jednom netbuku gde bi bio glavni plejer za multimediju.
Imam samo par pitanja.
Postoji li neka finija kontrola titlova, za veličinu fonta, boldovana slova itd.
Takođe, koliko vidim ne podržava unicode karaktere u titlovima. Je l' to prosto tako i ne može se ništa uraditi po tom pitanju?

Kod mene ne radi DXVA (stiklirana je opcija u podesavanjima). Zasad ostajem na MPC 🙂.

Pa vidim i ja da navodno podržava, al' mi za neke znake opet ispisuje znake pitanja, a u MPC-u sve normalno radi.

Meni nece da radi. Pokrenem ga i pukne uz poruku o Visual C++ runtime error-u. Divota 🙂

Fino radi ovaj VLC, isprobavam ga upravo na jednom netbuku gde bi bio glavni plejer za multimediju.
Imam samo par pitanja.
Postoji li neka finija kontrola titlova, za veličinu fonta, boldovana slova itd.
Takođe, koliko vidim ne podržava unicode karaktere u titlovima. Je l' to prosto tako i ne može se ništa uraditi po tom pitanju?

Namesti default encoding na Windows CP 1250 i prikazivace sve nase titlove bez problema 😉

Pa nije stvar u našim titlovima 😀

VLC 1.1.0 and GPU decoding on ATI
The latest released version of VLC, 1.1.0, that was out a week ago, and has been downloaded half-a-dozen millions times so far, has added GPU acceleration for HD decoding under Linux and Windows. On Windows, as already stated, the code isn't working correctly with AMD Radeon cards.
Therefore, we have been working with AMD on this topic and after common work, we are going to release a new version of VLC, versionned as 1.1.1, that will work with the upcoming ATI Catalyst 10.7 driver. AMD did provide us a beta of this driver and we have verified successfully that GPU acceleration works.
Thanks for your understanding and your support.
http://www.videolan.org/
Inace moja preporuka ide SPlayer-u:
http://www.splayer.org/index.en.html

Moze li neko meni neupucenom da kaze da li ima potrebe da se nesto ukljuci ili podesi da bi radio GPU decoding ili je to tako po defaultu (nVidia)?

Hvala 🙂 .

Uzeh sad da testiram taj SPlayer kao portable alternativu, pa imam jedno pitanje.
Kako se u njemu isključuje senka ispod titla? Mene ona mnogo nervira i uvek je odmah isključim, ali ovde ne vidim uopšte tu opciju.

Znam, ali sam ljudima ostavio direktne linkove, a pored VLC plejera ostavio sam linkove i za druge plejere.

Zato što su u ovoj temi pominjali i druge plejere.

Ja sam im samo ostavio izbor.

Na njima je da odluče da li će da skidaju i koji...

Nazad
Vrh Dno