Šta je novo?

VLC Media Player 2.0

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
VLC Media Player 2.0

VLC plejer jedan je od najpoznatijih i najkorišćenijih softverskih plejera na svetu, i to ne samo za operativni sistem Windows već i za OS X i Linux. Razlozi za ovoliku popularnost su brojni – plejer je kompletno samostalna aplikacija, ne oslanja se na sistemske kodeke i predstavlja sveobuhvatno rešenje za audio/video reprodukciju, uključujući i H.264 video gde prosto briljira. Međutim, kolona „protiv“ sadržala je jednu za mnoge korisnike jako bitnu primedbu. Vizuelna komponenta programa bila je jednostavno zanemarivana, počev od neubedljive ikonice pa do krajnje spartanskog interfejsa. Osim krupnih nadogradnji „ispod haube“, verzija 2.0 poradila je i na stilskom planu.

vlc1_s.jpg

Podsetimo zbog čega je VLC tako dobar plejer. Na prvom mestu, kvalitet slike koji daje pri reprodukciji H.264 videa drastično je bolji od ljutog konkurenta Media Player Classic HomeCinema (pri njegovim podrazumevanim podešavanjima). Razlog tome je što MPC podrazumevano koristi EVR video renderer koji se „odlikuje“ grubim gradijentima i generalno lošim (bolje rečeno, iritantnim) prikazom boja. VLC-ov interni renderer je već na prvi pogled daleko kvalitetniji, dajući prijatnije boje, bolje gradijente i mekšu sliku. Jedina zamerka može se uputiti nešto većoj svetlini slike u odnosu na MPC, ali se to može korigovati u opcijama.

vlc2_s.jpg

Sve novotarije koje je VLC 2.0 doneo previše su brojne da bismo ih sve izlistali, a da se ovaj tekst ne pretvori u puko nabrajanje. Umesto toga, reći ćemo samo da dosadašnji korisnici ovog plejera pod hitno treba da se apgrejduju na verziju 2.0 jer ona donosi niz unapređenja, od kojih su neka vrlo očigledna, a neka sakrivena duboko ispod haube, ali svejedno doprinose boljem ugođaju prilikom gledanja filmova.

http://software.benchmark.rs/softver/vlc_media_player_2.0

Kada ste ga toliko nahvalili probaću ga ;) Zadnji put kada sam ga probao nije me nešto oduševio (najviše zbog siromašnog broja podešavanja titlova I ostalih funkcija)

Poslednja izmena:
Prava je štetra što pored ovog prikaza nisu data i najbolja moguća podešavanja za isti.
Inače postoji i u portable verziji

I jedno pitanje gde staviti ako je u pitanju porteble verzija fajl za BR koji bi trebao da ide u Application Data Folder kod verzija koja se instalira tj d ali smeta da se Keys database stavi zajedno sa AACS dynamic library u isti folder?

Poslednja izmena:
Da li je neko probao 2.0.1 verziju? Ja probao upravo i zvuk mi ne radi nikako. Probao svasta i nikako. Vratio na 2.0 i radi bez problema???

Ja sam probao vlc 2.0, 2.0.1 i 2.1.0beta, ali u sve tri verzije imaju prilican lag pri kontroli jacine zvuka..

Meni je najveci problem kod VLC playera, sto mi se pali screensaver.

Screensaver je neki custom, nije win default. Windows je XP 32bit.

Da li na VLC postoji resume opcija .. da nesto nastavim da gledam gde sam stao sledeci put kad hocu..?

Ta opcija nije još intergrisana u program

Da li postoji mogućnost da se razdvoje komande od slike(kao kod bs playera). Da komande budu na monitoru, a da slika ide na TV.

Dodatne opcije da tipa podešavanje boje tona da ali osnovne ne. Neka me ispravi neko ako grešim

Nazad
Vrh Dno