Šta je novo?

Vivo x200 Series

I hoces da nam kazes da odes na put i dosta koristis kameru i baterija ti traje 2-3 dana (tako si napisao da ni ne nosis punjac) na ultri,nemoguce. Potpisujrem. No nebitno
Sto se tice 300 pro u cetvrtak cu znati kakva je kamera u poredjenju sa 200u posto cu imati slicne uslove kao kad sam slikao i snimao ultrom.

Ne znam šta se podrazumeva pod puno, 100-150 slika je puno za mene.
Ja sam ukapirao koliko je dobra baterija u dve situacije:
Prvo ne razmišljam da punim, desi se da odem u krevet sa 30-ak %, čitam knjigu pred spavanje na telefonu i onda me mrzi da stavim telefon na punjač jer ujutru dok se umijem i obučem za 10-ak minuta punjenja pokriven sam do uveče.
Drugo, primetio sam da u vožnji ne stavljam uređaj na punjač dok koristim navigaciju a sa prethodnim telefonom to mi je bila prva stvar ako planiram da koristim navigaciju.
Zato sam i naveo u nekom od prethodnih post-ova da bukvalno zaboravim kad sam poslednji put punio telefon. Upravo sam pogledao, sad baterija je na 72% a punio sam do malo ispod 100% u subotu ujutru.
Verujem da ljudima koji ceo dan, intezivno koriste telefon baterija traje dan ipo. Za moj slučaj korišćenja jednostavno nemam potrebu da razmišljam o bateriji.

P.S. Sad se setih da ima onaj "Digital Wellbeing" izveštaj što iskače jednom nedeljno. Proverio sam sad, prosek mi je 1h 33 min dnevnog korišćenja. :D

Meni battery guru ne radi kako treba, tj ne prepozna kada ga skinem sa punjača već moram ručno da resetujem da bi počeo da meri sot. Koristim stari dobri Gsam battery našao sam verziju koja radi jer nema više te apk nažalost na storu.

Meni battery guru ne radi kako treba, tj ne prepozna kada ga skinem sa punjača već moram ručno da resetujem da bi počeo da meri sot. Koristim stari dobri Gsam battery našao sam verziju koja radi jer nema više te apk nažalost na storu.
I gsam je meni zezao posle nekog vremena isto,mozda si nasao pravi koja radi. Da li si na os6 ili os5? Koja je verzija tog gsam-a? Hvala

Na origin 6 sam. 3.46 je verzija Gsam doduše pro verzija. Našao sam je negde modovanu.

Za sad ovo sto sam fotkao izgleda skoro identicno ,doduse uw nisam slikao posto to nisam ni na ultri radio, Portret je gotovo identican nianse su u pitanju. Video cu posle probati pa javljam,Da napomenem da selfi u uw nikad ne koristim tako da to necu ni porediti. Baterija definitivno dosta bolja od ultre. Takodje se ni ne greje kao ultra ni blizu

Jako slicno je ovo sa ultrom,i fotke i video,jedina razlika je 35mm. Mislio sam na ultri da mi smeta ali sad kad sam se vratio ne znam sta da kazem. Sto se kvaliteta tice nianse su u pitanju bukvalno i morao bih da imam bas identicne uslove da bih provalio koji je bolji. U svakom slucaju meni zbog ravnog ekrana i baterije tj dimensity-ja je vredelo preci. Mozda su zvucnici za niansu holji ali nemam oba trenutno da mogu da uporedim. U svakom slucaju Vivo kad se bude pojavio sa malo jacom kampanjom na globalnom nivou pojesce Samsung sigurno.

Da li ljudi i dalje misle da je Huawei dobio zabranu zbog svojih telefona (jer su bili "najbolji na svetu, najveci proizvodjac sa najvise prodatih telefona")? :D

Zvog toga ali i zbog politike. Huawei kamera za slikanje sa algoritmom je broj 1.
Video nije ali za slikanje i sam EMUI sistem je top
Како коме.
Али нису ни лоши такође.

@ronaldinjo 75 лепо кажем како коме. Мени нису ни у топ 3,поздрављам увек њихове иновације, али за мене су иза Вива, Опо - а, можда и Шаомијевих ултри и Пиксела. Генерално, од кинеских произвођача, њих бих последње узео за свој новац.

@ronaldinjo 75 лепо кажем како коме. Мени нису ни у топ 3,поздрављам увек њихове иновације, али за мене су иза Вива, Опо - а, можда и Шаомијевих ултри и Пиксела. Генерално, од кинеских произвођача, њих бих последње узео за свој новац.
Pa dobro,tvoje mišljenje i tvoj novac.Meni su i dalje tu gde jesu.No 1. Pa Vivo,Oppo,Pixel...Xiaomi možda među 10,ali možda.Od Kineza bih Xiaomi poslednji možda uzeo. Ali svako ima pravo na svoje mišljenje i iskustvo i viđenje sa modelima kompanija koje prave mobilne tel.P30 pro mi još služi a da štucnuo nije.Još u to vreme ispred svog vremena.Pa lepo kažeš,kako kome i svako ima pravo svoje pare da troši na ono što misli da je najbolje za njega.

Pa dobro,tvoje mišljenje i tvoj novac.Meni su i dalje tu gde jesu.No 1. Pa Vivo,Oppo,Pixel...Xiaomi možda među 10,ali možda.Od Kineza bih Xiaomi poslednji možda uzeo. Ali svako ima pravo na svoje mišljenje i iskustvo i viđenje sa modelima kompanija koje prave mobilne tel.P30 pro mi još služi a da štucnuo nije.Još u to vreme ispred svog vremena.Pa lepo kažeš,kako kome i svako ima pravo svoje pare da troši na ono što misli da je najbolje za njega.
Huawei je do 2019 bio broj 1 i da nije sankcija, bio bi i dalje.
Ali kako vise nemaju pristup odredjenim tehnologijama, umisto hw razvijaju sw i to se vidi i na polju kamere.
Svakako su oni jos tu negdi pri vrhu ali nisu vise u top 3 sigurno.
Ako nista, bolji su od samsunga ><
ali da, video im je bio i ostao kriminalan

Ali kako vise nemaju pristup odredjenim tehnologijama, umisto hw razvijaju sw i to se vidi i na polju kamere.
Da,video je bio kriminalan.Ali se na puri 70
Da,ali se na puri 70 ultra video dosta popravio,kao i na 80 ultri.Puru 70 ultru sm imao i kamere su zasluženo biče prve jer znam šta sam koristio.80 ultru nisam ali je noj školski ima pa opet mogu da kažem da su zasluženo tu gde jesu.Opet,kako kome i šta leži.Mob fotografija mi je pasija vec 8 godina I dalje tvrdim da su no1 što se fotografije tiče,uprkos ograničenjima.Vivo,Oppo odmah blizu njih...Pa onda neka se ređaju ko kako hoce...To je neko moje mišljenje.Evo x200 ultru imam i odlične su kamere skroz...Tako da sve što sam napisao,napisao sam iz prve ruke...Svako ima svoje favorite i poštujem to,ali reci da nisu ni među prvih tri je malooo,previše podcenjivački.Jer bukvalno im sve radi na mob telefonima,uprkos sankcijama.I raspravljati o tome danas je više nego smešno.Kažem opet ko šta voli,pa nek izvoli.Ima telefona cala,pa i favorita za svakoga

Evo sad kad se sleglo mogu reci da je x300 pro kompletniji uredjaj u to mislim samo zbog baterije. Kamera je kompletnija na x200u zbog uw ali za onog ko ne koristi uw uvek bih pre izabrao bolju bateriju i to pristojno bolju. Sve ostalo rafi kao na ultri,tv out radi ,kodeci za tws su isti,android auto radi normalno . Jefina razlika je ta kamera i baterija. Jedna u korist ultre a druga u korist pro varijante kao i naravno ravan ekran ali opet i to je stvar ukusa.. Jefino sto meni smeta na kineskoj verziji je sto na stock launcheru nema badges za sve aplikacije ,bukvalno greota sto to ne srede za sve aplikacije ali sa njihove tacke gledista je i razumljivo. Na globalnoj radi sve to sigurno

Nazad
Vrh Dno