Šta je novo?

vivo kabl ?

daredevil

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
619
zeleo bih da povezem comp sa tv-om,imam gainward karticu sa vivo mugucnostima i vivo kabl,tv ima 3 video ulaza/izlaza: video 1 s-video;video 2 skart i video 3 cincevi(ukupno 6 cinca,po 2 za levi-desni zvuk i po 1 za video signal).e sad, na vivo kablu za tv out ima jedan s video konektorom i jedan cinc(kao i za video in) pa mi nije jasno da li to znaci da slika ide kros s-video kabal a zvuk kroz cinc,mada mi to nije logicno jer kod mene na tv je samo s-video ulaz, nema prateci cinc nego su cicncevi zasebno za drugi video ulaz/izlaz.da li ce sve funkcionisati ako se poveze samo preko s-video kabla a cinc da izvisi.jos nesto posto mi je tv udaljen od compa oko 4metra da li bi ceo sistem radio sa kablom duzine 5 metara,znam da kvalitet opada sa duzinom kabla ali mene ne zanima neki hq slike.

Zvuk vuces za zvucne kartice. Nabavis konvertor bananica-dupli cinc (bananica ti je, dakle, onaj jack kojim prikljucujes i PC zvucnike u zvucnu), bananicu gurnes u izlaz zvucne, na nju zakacis obostrani dupli cinc kabl, cinceve sa drugog kraja kabla gurnes...kapiras vec gde.
Video signal vuces ili sa s-video ili sa cinc izlaza vivo kabla, svejedno.

Duzina kablova...meni su dugacki 12 metara:) , kvalitet slike i zvuka je OK.

o.k. skapiro sam,hvala ti

Nazad
Vrh Dno