Šta je novo?

Kućna multimedija Vivax TV A 43UHD10K /kupovina/ izlaz za slušalice Da ili Ne

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

ljepic

Zapažen
Učlanjen(a)
07.08.2024
Poena
1
Pozdrav svima.
Ovih dana planiram pazariti novi tv jer je stari crkao (van garancije).
Za oko su mi zapala dva modela VIVAX 43UHD10K I TESLA 43E635SUS. Cena ima je u dinar ista, jedino što TESLA ima prednost 2+3 godine garancije.
Ako sam dobro video oba imaju 4K rezoluciju i 2GB RAM-a, kao i VA panel, ispravite me ako grešim.
Jedino šta me buni jeste da negde nađem da VIVAX ima izlaz za slušalice, a negde da nema. Pomenuti tesla model nema svakako.
Ja zapravo imam razvedene zvučnike u dnevnoj Logitech Z506 5.1 i na starom tv-u sam imao 3.5mm izlaz i tako je bio spojen sistem zvučnika.
Ja bi i dalje da koristim njih priključene na tv, pa bi mi trebao savet da li je to izvodljivo sa ovim VIVAX-om.
Na nekim stranicama sam nasao ovako: "PRIKLJUČCI: Audio/CVBS ulaz (Composite) 1x, Mini 3,5mm"
Šta im zapravo znači "ULAZ"?
Ukoliko nije izvodljiva ta varijanta naišao sam na netu na ovaj konverter:

Da li bi preko HDMI ARC bilo izvodljivo da preko ovoga konvertera dobijem audio izlaz za moj 5.1 sistem?
Rado bih da izbegnem dodatnu kupovinu konvertera kao i samo spajanje svih tih kablova, iovako ih imam dosta oko tv-a što se gužvaju..

Takođe usput ukoliko neko ima nešto da prokomentariše za izbor tj kupovinu s obzirom da mi je budžet ograničen. Trenutno su oba tv-a oko 27k.

Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno