Šta je novo?

VIVAX Tablet TPC-101100

Blueser

Cenjen
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poena
159
Da li neko od forumaša ima ovaj tablet i ako ga ima kakvi su utisci?

Poslednja izmena:
Pozdrav, posedujem ovaj tablet od Novembra prosle godine... E sad ovako, za tu cenu koju sam platio tacnije 12990 din u jednoj radnji u Beogradu,necu da reklamiram kojoj, tablet boljih performansi od 10.1 inca jednostavno ne postoji... E sada vidim da istoimeni tablet ne moze da se nadje po ceni manjoj 16990 cini mi se... Tablet sam pazario 13.11.2013. a touch-screen sam mu razbio 12.12.2013. tako sto sam napomenuti tablet narodno receno drmnuo kolencem i to bukvalno... Naime, kada mi je stigao tablet na kucnu adresu nije hteo da se pokrene, zaglavljen je bio u bootloop-u verovatno zato sto su ga radnici testirali na ispravnost pre slanja paljenjem koje nisu pustili da se izvrsi do kraja nego su tablet kresnuli videli pali i nasilno iskljucili drzanjem dugmeta za paljenje... Nista nadjem na netu kako se ulazi u fabricki recovery i resetujem ga i tablet upali iz prve... Nakon 2 nedelje koriscenja touchscreen je poceo sam od sebe da reaguje sa vremena na vreme u doljnjem delu gde su soft keys, poceo je sam da pravi screenshotove da izlazi iz aplikacija pomocu back soft dugmeta itd. itd. Nakon trece nedelje touchscreen je sve vise poceo da zeza da bih nakon nepunih mesec dana nakon kupovine postao gotovo neupotrebljiv... Okrenem ja tu firmu oni kazu ok pozovite firmu koja je na garantnom listu ali verovatno ce trebati oko 40 dana dok oni to servisiraju (Inace garancija na tablet je 12 meseci)... Okrenem ja tu firmu opet sve isto kazu oni meni sve i ja pitam a koliko kosta zamena touchscreena-a na pomenutom modelu oni kazu 3300din ja rekao sacekajte trenutak, spustim slusalicu sa strane uzmem pomenuti tablet i opalim ga u koleno jedno 3 puta dok nije prsao touchscreen i vratim se na telefon i kazem e sad vise nije u garanciji potrebna mi je zamena touchscreena dajte mi vasu adresu i za koliko dana ce biti servisiran tablet... Oni mi kazu ako posaljete u ponedeljak bice kod vas do kraja radne nedelje... U reko super kako ste vi brzi sa 40 dana skratili ste na 5 radnih cim nije u garanciji i cim se popravka placa... Danas je 1.3.2014 ja pomenuti tablet jos uvek nisam poslao na servis i bezveze naletim na ovu temu i reko ajde da vam napisem jednu smesnu i zanimljivu pricicu... E sad posto sam video temu spakovao sam vec tablet i u ponedeljak ga saljem na servis da zamene touch da vidim koliko ce opet trajati,samo zato sto sam video da ima neka tema o ovom tabletu... Ukoliko bude krenuo opet da zeza javicu se sa jos jednim odgovorom i poklonicu ga ovde na forumu prvom clanu kojem je potreban takav tablet... I od ostalih mana da navedem, tablet se pri koriscenju wi-fi-a i surfovanja greje nenormalno jako, takodje i tokom punjenja, baterija pri surfovanju i koriscenju youtube-a traje do MAX 2.5h i to ako imate srece... Nakon duzeg koriscenja krene veoma da baguje i da usporava... Cek sta bese jos samo da se setim.... A da izgleda da mu se antena za wi-fi nalazi sa strane ali ne mogu da se setim koje i kad vam se tablet nadje u takvom polozaju da ga drzite sakom na strani gde je antena (sto je i najcesci polozaj u kojem sam ga ja drzao) signal se smanji kao da ste se udaljili 10 metra od rutera... Ma ima jos nesto ako se setim napisacu vam... Puno srece sa ovim tabletom ko ga je kupio... 🙂

Poslednja izmena:
^

Zahvaljujem.

Htedoh prošle nedelje kevi da uzmem ovaj tablet (YT i FB 99% vremena), al' pare zatrebaše za nešto drugo. Tako da dobro ispade što ne uzeh. Tražim dalje onda, Vivax zaobići.

Poslednja izmena:
Ja sam kupio ovaj model pre nekih deset dana Tablet VIVAX TPC-97150 9.7" IPS,DualCoreA9/1GB/8GB/Wi-Fi/Cam/BT/HDMI/Android 4.1 I sve je suprotno od gore pomenutog moja preporuka.

Zbog jednog loseg iskustva jednog clana ne treba odvacivati , neki model. Uvek moze da zapadne los primerak.

Mada je ovde u ovoj prici nelogicno da je garancija 12 meseci, kada je za sve Vivax uvek bila i sada je 24 meseca. To me pre upucuje i zbog niske cene, da je kupljen mozda neki outlet model koji je vec neko vratio, imao sa tim primerkom probleme, i vratio, a oni preprodali za nesto nizu cenu.

To bi jedino objasnilo otkud garancija 12 meseci, kada je uvek 24.

Ja sam kupio ovaj model pre nekih deset dana Tablet VIVAX TPC-97150 9.7" IPS,DualCoreA9/1GB/8GB/Wi-Fi/Cam/BT/HDMI/Android 4.1 I sve je suprotno od gore pomenutog moja preporuka.
Prvo to nije tablet iz naslova tablet iz naslova je Vivax TPC-101100 (Stojedan Sto) Model koji je 16:9 formata sa ekranom od 10.1 inca, doduse specifikacije su skoro iste...

Zbog jednog loseg iskustva jednog clana ne treba odvacivati , neki model. Uvek moze da zapadne los primerak.

Mada je ovde u ovoj prici nelogicno da je garancija 12 meseci, kada je za sve Vivax uvek bila i sada je 24 meseca. To me pre upucuje i zbog niske cene, da je kupljen mozda neki outlet model koji je vec neko vratio, imao sa tim primerkom probleme, i vratio, a oni preprodali za nesto nizu cenu.

To bi jedino objasnilo otkud garancija 12 meseci, kada je uvek 24.

Napisao sam da je garancija 12 meseci jer na papiru pise za ove uredjaje ovako za one onako mada sad kad je spomenuto nisam siguran da li je 12 meseci... Tablet je kupljen 13.11.2013 u Bcgroup-u (Molim moderatore ako smatraju da je ovo reklama da uklone ime firme posto bas i reklama nije) nov pre dizanja PDV-a na racunarsku opremu i mobilne uredjaje, i na akciji sa 10% popusta... Tablet je bio nov sa svim pratecim folijama, dve folije na ekranu jedna zastitna i druga reklamna sa specifikacijama uredjaja i cini mi se sa folijom na kameri na poledjini, sutra cu slikati fiskalni racun i garanciju cisto da vidite zbog cega mi nije jasno koliko je garancija a i nazvacu radnju gde sam kupio isto da i njih pitam koliko je garancija da razresimo to pitanje... A inace tablet nije outlet jer sam prvobitno narucio tri komada pa otkazao porudzbinu i narucio jedan jer sam hteo jedan da uzmem sebi jedan caletu a treci za poklon pa sam ubrzo shvatio da vec imam telefon koji je duplo jaci od tog tableta i da mi tablet nije potreban a poklon sam zamenio smartfonom umesto tableta... Tako da je primerak koji sam uzeo uzeo za caleta koji ima 50 godina i koji ga je koristio nepunih mesec dana dok touch nije otkazao.... E sad mozda se tako potrefilo, videcemo kad mi se tablet vrati u utorak ili sredu sa servisa pa cu ponovo napisati svoje utiske... Inace i sa 3300 din za zamenu touchscreena ako sve bude ok opet uopste necu imati osecaj da sam ja preplatio taj tablet jer sam bio zadovoljan njime dok touch nije otkazao... Pa posteno, 10.1 inca, dual core 1gb DDR3, Mali 400, Ips panel i prednja i zadnja kamera pa gde to ima za 12999 dinara...

Hvala na odgovoru. 🙂

Preskočio sam Vivax na kraju i uzeo Prestio Multipad Quantum 7.85''. Za 15k koliko je plaćen nudi dobar odnos uloženo-dobijeno.

Evo da se javim ponovo, naime rekao sam da cu se javiti u utorak ili sredu kad mi stigne tablet sa servisa, medjutim ljudi iz Kimtec-a su bili i vise nego brzi... Tablet mi je stigao jutos i odmah imam reci zamerke... Prvo po paljenju tableta sam podesio Gmail nalog posto sam resetovao iz recovery-a sve pre nego sto sam ga poslao na servis, instalirao i azurirao sve aplikacije i tablet se dosta ugrejao pozadi sa desne strane (gledano spreda rukom kojom ga drzite) ali ne toliko da je nepodnosljivo drzati ga u rukama sto ne bi bio toliki problem da tabletu nije prestala istog momenta da radi cela desna polovina touchscreen-a!!! Brisao sam touchscreen od masnica, zakljucavao i otkljucavao ali desna strana jednostavno nije htela da reaguje na dodir sve do restartovanja dok je leva funkcionisala sasvim ok, sto je verovatno posledica grejanja... Touchscreen i dalje ima osecaj velike jeftinoce i pri povlacenju gore dole levo desno vise reaguje kao klik nego sto scroluje ekran ali ne stalno nego uhvati tako seriju nekada... Testiracu ga danas celu noc i celo popodne pa cu da vidim sta ce sve da mi se izdesava ali mi se sve vise i vise cini da ce mnogo brzo da ode na dobos iako mi je iskreno mnogo zao da nekog unesrecim... Mozda sam i ja samo previse zahtevan i ocekujem puno od tableta od 13000 din... Videcemo kasnije sta kaze celodnevna proba...

ljudi da ne otvaram novu temu , da li neko zna gde bi mogao da nadjem android fajl iso ili rar za VIVAX tablet PC TPC-7100 ??

Nazad
Vrh Dno