Šta je novo?

Vivax r-300 DVD rekorder?

lab310

Čuven
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
660
Ima li ga ko? Koliko vidim cena mu je najniza medju rekorderima, pa me zanima kakav je u realnom radu. Ono sto sam procitao da kao plejer je prilicno slab, no to me i ne zanima, vec rezultati snimanja. Kako mu radi snimanje preko DV ulaza, to je kriticna tacka kod nekoliko rekordera koje sam imao priliku da probam. Jos se ljudi zale i na bucan ventilator, a nacuo sam da su ga iz nekih prodavnica povukli navodno zbog neke greske u softveru.

Moram jos nesto da primetim, ne mogu da izdrzim a da to ne napisem: boze, kakvi likovi pisu testove hardvera kod nas, to je neverovatno. Evo nazovi "test" ovog uredjaja:

"Snimanje TV programa funkcioniše na uobičajeni način. Može se pokrenuti pritiskom na odgovarajući taster ("REC") na daljinskom upravljaču ili na samom uređaju. Pored toga dozvoljeno je i programiranje snimanja u zakazano vreme. Sistem za zakazivanje snimanja je odlično realizovan, tako da možete podesiti intervale kada želite da se vrši snimanje – jednom, svakodnevno, nedeljno, mesečno... Na primer, korišćenjem višestrukog zakazivanja možete na miru otići na odmor i postaviti da uređaj snima vašu omiljenu seriju. Jedino što u tom slučaju treba obratiti pažnju da se snimanje vrši u najlošijem kvalitetu, kako bi što više sadržaja stalo na jedan DVD. Podržan je DVD+R/RW standard, a na medije se može snimati korišćenjem jednog od pet kvalitativnih modova. U najkvalitetnijem modu, na standardni medij (4.7 GB) staje oko jedan sat snimljenog materijala. U najlošijem kvalitetu na disk se može smestiti oko šest časova video zapisa, ali treba pomenuti da je tada kvalitet slike blizak kvalitetu VHS snimka. Naša preporuka je da se za normalnu upotrebu koristi zlatna sredina (kapacitet diska je u tom slučaju dva ili tri časa snimljenog materijala), jer daje optimalan odnos kvaliteta i smeštajnog prostora"

I to je sve sto pise o snimanju, nigde analize kvaliteta, specificnih stvari za ovaj model, samo prica ista za svaki snimac na kugli zemaljskoj. Znaci od ovolikog teksta, jedina korisna informacija je da snima na +R/RW( a i ovo ne znam dal je tacno, negde pise da moze i na -), a najjace mi je ono za snimanje sa REC. Isto ko kad bi auto test izgledao " automobil ima cetvoro vrata koja otvarate bravom sa spoljne strane," ili " vozac pred sobom ima volan i pedale kvacila, kocnice i gasa a brzine idu u H".

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno