Šta je novo?

Vivax DVB-T 114 vs Vivax DVB T-420

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Da li se nešto više dobija kupovinom Vivax DVB-T 420 digitalnog risivera, u odnosu na 700 dinara jeftiniji model Vivax DVB-T 114, ako se uzme u obzir da treba da služi za gledanje hrvatskih TV kanala koji su samo u MPEG2 (SD rezolucija) formatu? Odnosno, da li postoji mogućnost da Hrvatska, u skorije vreme, počne da emituje signal HD rezolucije, za koji bi bio potreban risiver tipa Vivax-a DVB-T 420? I da li možda ima i jeftinijih (od 4000 din.-Vivax DVB-T 114) risivera koji mogu, pristojno, da puštaju hrvatske programe? Koliko vidim, neisplativo je, trenutno, kupovati DVB-T2 risivere (oko 9000din.) za buduće gledanje Srpske digitalne televizije, za koje i nije sigurno da su potpuno kompatibilni sa tim, "našim" DVB-T2 standardom...?

Sad sam video da postoji i VIVAX IMAGO digitalni risiver DVB-T2 120, ali da li je njegov standard 100% kompatibilan sa DVB-T2 standardom koji će se primenjivati u Srbiji? Čuo sam da se ti standardi, npr. onaj koji se primenjuje u Engleskoj, ne podudaraju (nejednak audio kodek) sa našim...? Da li je, možda, moguće to popraviti, recimo, naknadnom dogradnjom firmvera, ili na neki drugi (po mogućstvu "bezbolan") način?

Naravno da se podudaraju standardi.
Pusti ti te price nasih prodavaca koji prodaju kinesku bofl robu i nije im u interesu da ljudi kupuju risivere namenjene britanskom trzistu.
Ja imam ADB i-can dvb-t2 risiver namenjen britanskom trzistu i radi odlicno na nasoj mrezi.
Sto se tice kodeka, on podrzava i DD+ zvuk koji emituje RTS HD dok ovi nasi kinezi ga ne podrzavaju.
Sva sreca da pored DD+ postoji i dodatni audio stream koji oni podrzavaju.

Nazad
Vrh Dno