Šta je novo?

VIVAX AEYIs ( ACP-12CH35AEYIs)

AmerX

Slavan
Učlanjen(a)
17.07.2009
Poena
345
Ugradjena juce sva pravila ispostovana sto se tice ugradnje. Upaljena i setovana na 25C fan na 100%, krilca ostavljena da rade levo-desnogore-dole

Spoljasna tiha, iako je okacene ispod prozoora odmah nema vibracija, niti se cuje, par puta sam morao da otvaram prozor da vidim da li uoopste radi.

Unutrasnja po meni isto tiha, merioo sam telefonom na nekig cca 2.5m od nje bez direktnog duvanja vazduha prema telefonu i oko 40db je glasna na fan 100%

Potrosnju pri prvo ppaljenju i na 166c nisam video koliko je povukla jer majstor upalio bez da je stavio ovaj za potrosnju.

Kasnije kad sam je stavio da opet radi kad su zavrsili na 25c polako jje povukla pri paljenju do nekih 800W, posle toga sam je ostavio i otisaoo napolje da kad bi se vratio potrosnja varira izmedju nekih 125-117w na fan 100% 25c,.

Treba da mi stignu smart uticnice da se vidi potrosnja preko app-a za sad samo ovaj sam nasao lokalno.

Spustio sam na je na 23C da vidim kooliko digne potrosnju i skoci na 180-190W i varira.

Druga klima ide u sob koja je suncana ali samo za 1-1.5C

Posle toga odem i uzmem jos jednu koje se pojavila lokalno za manje pare od ove koju sam uzeo u metalcu zbog popusta em zbog majstora, em zbog coveka koji drzi radnju sto ga poznajemo.

Sto se tice grejanja za sad nista. Za drugu moram da cekam dizalicu ne mere drugacije da se stavi.

Prilozi

• IMG_2957.PNG
    IMG_2957.PNG
    348 KB · Pregleda: 137
  • IMG_2959.JPEG
    IMG_2959.JPEG
    191.4 KB · Pregleda: 137
  • IMG_2960.JPEG
    IMG_2960.JPEG
    83 KB · Pregleda: 139
Ugradjena juce sva pravila ispostovana sto se tice ugradnje. Upaljena i setovana na 25C fan na 100%, krilca ostavljena da rade levo-desnogore-dole

Spoljasna tiha, iako je okacene ispod prozoora odmah nema vibracija, niti se cuje, par puta sam morao da otvaram prozor da vidim da li uoopste radi.

Unutrasnja po meni isto tiha, merioo sam telefonom na nekig cca 2.5m od nje bez direktnog duvanja vazduha prema telefonu i oko 40db je glasna na fan 100%

Potrosnju pri prvo ppaljenju i na 166c nisam video koliko je povukla jer majstor upalio bez da je stavio ovaj za potrosnju.

Kasnije kad sam je stavio da opet radi kad su zavrsili na 25c polako jje povukla pri paljenju do nekih 800W, posle toga sam je ostavio i otisaoo napolje da kad bi se vratio potrosnja varira izmedju nekih 125-117w na fan 100% 25c,.

Treba da mi stignu smart uticnice da se vidi potrosnja preko app-a za sad samo ovaj sam nasao lokalno.

Spustio sam na je na 23C da vidim kooliko digne potrosnju i skoci na 180-190W i varira.

Druga klima ide u sob koja je suncana ali samo za 1-1.5C

Posle toga odem i uzmem jos jednu koje se pojavila lokalno za manje pare od ove koju sam uzeo u metalcu zbog popusta em zbog majstora, em zbog coveka koji drzi radnju sto ga poznajemo.

Sto se tice grejanja za sad nista. Za drugu moram da cekam dizalicu ne mere drugacije da se stavi.
Koja je cena u lokalu gde si uzeo?

I ja sam naručio ovu klimu. Videćemo kako će se pokazati na grejanju, ipak je na papiru solidna.

Tek sad video da unutrasnja ima 15/17kg

Pa to je tezina unutrašnje za 18icu 😆

• Like
Reagovanja: EOL
Neto tezina unutrasnje kod AEYIs je 12.7kg, bruto je nebitna.

Kod mene je recimo 15.5kg unutrasnja, ali 1kg ide na boju, to jest drugaciju plastiku u odnosu na standardnu jeftiniju belu verziju unutrasnje koja je 1kg laksa.
Zanimljivo je da su identicnih dimenzija sve, od 6k(1.8kW) BTU, do 20k BTU, samo su 17ica i 20ica(5KW i 6kW) 500 grama teze, pretpostavljam zbog jacih motora turbine koja se brze vrti.

Sigurno ti je efikasnija na nižim temp od jačih ako imas faktički istu

Kako je u zimi? Neko kratko rivju? Na koliko modulira?

Kako je u zimi? Neko kratko rivju? Na koliko modulira?

300-350w 23-24c fan na 80%, to je prosek bio dok je bilo sad ovih hladnih dana oko nule.

Evo dok pisem podesena na 23C 80% fan 270W, ali je napolju po senzoru klime 9C.

Stan 70kvm, trenutno se grejem samo na jednu klimu. Drugu istu imam u sobi spavacoj ali nju upalim trenutno samo navece kad se klinac okupa da bude soba topla.

Imam istu klimu kod keveu kuci i greje dnevnu, trpezariju i kuhinju sve spojeno od nekih 55kvm. Severni zid jedino izolovan sa 5cm stirpora, PVC prozori. Ploca gola. Podesena na 22C fan na 100% trosi nekih 600W kad postigne temp. Nikako ne stizem da bacim nesto na plocu ali to cu nadam se narednih dana da resim pa da uporedim ima li pada potrosnje.

• Like
Reagovanja: EOL
Sta ti znaci izolacija :oops:

Mislim se da uzmem, al hocu da stavim izolaciju, to cemo ja i tata ko od sale za vikend i od ponedeljak mogu da dolaze.

U Makedoniji razlika izmedju Oasis i Aeyis je 150 evra, ja mislim da ne vredi Oasis 150 evra vise. Dali znas sta oasis ima plus od aeyi?
Dok Hisense Energy Pro Smart je 200 evra eftiniji od Aeyis. Sto na papiru nema tolko losije performanse...

Najteze je kad se bira u tesniji krug

Poslednja izmena:
Sta ti znaci izolacija :oops:

Mislim se da uzmem, al hocu da stavim izolaciju, to cemo ja i tata ko od sale za vikend i od ponedeljak mogu da dolaze.

U Makedoniji razlika izmedju Oasis i Aeyis je 150 evra, ja mislim da ne vredi Oasis 150 evra vise. Dali znas sta oasis ima plus od aeyi?
Dok Hisense Energy Pro Smart je 200 evra eftiniji od Aeyis. Sto na papiru nema tolko losije performanse...

Najteze je kad se bira u tesniji krug
Koliko je kod vas aeyis? Ja sam uzeo dok je bila nekih 650€, ali je posle mesec dana skocila na 850€.

Samo ako je u tom rangu donjem uzmes. Ovako je gore cena uzmi Hisense. Ima mam ovde tema pa prolistaj i uporedi iskustva. Tako ti je najbolje.

Msm da nema neke velike razlike.

Hisense je bez montazu 660 eu, Vivax je 870 eu bez montaze.
Kazes Hisense? 😁

Meni premisljava samo to sto stan je ~40m2, a Aeyis je za 45m2, dok Hisense za 40m2... Znas ono malo sto fali da ne bude presudno za ona druga soba.

Verujem da je i za nijansu ekonomicnija Vivax, pa tu negde vidim kako da su te 200 eura i mala investicija sto neki deo bi se vratili poput racuna za struju

Sve zavisi, postavi plan stana (skicu soba), kakva je izolacija, kako je okrenut stan. Sve to zavisi da li klima moze da gura.

Baci sav info u opstu temu o klimama ima dosta ljudi koji ce pomoci i reci savet da li vredi.

Kako na kraju radi AEYIs?

Koliko nisko modulira?

Koliko visoko može da povuče?

Maši li temperaturu u sobi pa mora ifeel?

Je li ledila spoljna tokom ovih minusa?

Ja cu kod meni kako je, al imam jako lose uslove. Grejem 25m2 od kojih 6m2 dogradba, prizemlje, izolacija nema. 6 prozora na dogradbi (pvc). Zgrada je gradjena samo od betona, nema cigle, pa tako su i jako hladni zidovi. Oko 30tak cm je zid pa tako i jako tesko se zagreje. Cak i nemam neki mebel u prostoriji, a i nemam tepih, direktno laminat i plocke u dogradbi. Grejao sam se do -7 na ove uslove nema muku. Mislim da cu bi se grejao i na -20 ako bude potrebe.

Sad malo o potrosnju:

Najnize kod mene modulira na 280w do sad sta sam video(al i ovo retko, najcesce vrti se oko 300w kad je jako toplo). (Mozda u silent mode moze i manje)
Max potrosnja oko 1400 mislim da moze da drzi konstantnu, a video sam ga i na 1800+ (mozda i jace) na pocetku kad sam trazio 30 stepena.

Meni na ovih uslova, postavljena na 21.5 do 23stepena trosi manje oko 12kw na dan (jedan dan je bila vise). Racunaj neki prosek od 22c drzim je. Al nocas mi je u silent mode gde radi na oko 300w i na 20c postavljena. Nema potrebe od ifeel uopste u moju situaciju. Imam cistac vazduha i temperaturu na njega. On je na nekih 3m od klime i ima visinu od 0.55m sto termometarmu je sigurno nize od te 55cm i ne bas u nasoku duvanja klime i kaze da je temperatura uvek +/- 1c od potraznje na klimi.

Oko df, evo nocas radi na 3 sati i to kratak, recimo max 5 minuta, a temperatura je napolje -2 -3 stepena. Postavljena klima na 22.5 stepeni, potrosnja malo manja od 600w.

Mislim da ako stavim izolaciju ovo sve ce da bude jako bolje. Al sta cu na 12 stepena nabolje, imacu ceste on-off situacije ili trebacu da grejem sobe koje ne koristim.

Moj savet, ako imas dobru izolaciju kupi neku klimi sto modulira nize od vivax aeyis, ako nemas dobru izolaciju mozda je ova klima za tebi. Ako nemas izolaciju, stavi izolaciju :D

Definitivno jaca od normalne 3.5kw, al tu je problem da nema niska modulacija.

Kako na kraju radi AEYIs?

Koliko nisko modulira?

Koliko visoko može da povuče?

Maši li temperaturu u sobi pa mora ifeel?

Je li ledila spoljna tokom ovih minusa?

1. AEYIs (dnevna soba)drzi se na 23.5 - 80%(fan) 450-500W varira potrosnja 12-13KW ovih dana kad je zagustilo. Ide u DF samo preko noci. Koliko puta ne znam spavam. Preko dana cista bez leda.
2. AEYIs (spavaca soba) Palim je navece samo oko 20h kad se klinac kupa. Preksinoc sam je ostavio u silent mod na 24C podesavanje fan mislim da je na minimumu jer se skoro ne cuje. Potrosnja 300w konstatno.

3. AEYIs kod keve zakiva kako radi i trosi. 50kwm izolovan samo jedan severni zid 5cm stiropor. Keva drzi na 24c isto. Potrosnja 19-20KW

Video sam da povuce tipa kad se upali kod keve preko 2200W.

Suma sumarum za 70-75k koliko sam dao za klime odlicna je. Potrosnja od 300W konstatno kad je plus i nekih 350w kad je do minus 5 odlicna.

Video sam da ide i do 200W u sleep modu ali mislim da se nije dugo zadrzala tu nego se vrati na 300W, auto fan.

Nazad
Vrh Dno