Šta je novo?

VIVAX AEMI 5.5KW

Stefa123

Zapažen
Učlanjen(a)
17.01.2022
Poena
21
Zdravo ljudi. Imam problem sa Vivax aemi 5.5kw. Klima uredjaj je sve dobro radio,dok nije poceo da curi freon na unutrasnoj jedinici. Nasao sam procep, zavario sam ga i sad klima uredjaj ne radi. Nadvoresna jedinica radi, dizhe veliki pritisak nad 30bar a unutrasnja nece da ukljuci. Prvo je bilo p4 na displej, pa F2. Jel ima neko iskustvo sa ovim. Pozdrav svima

Ostao si bez fluida, ko zna kako je zavareno... Samo servis ovo rešava.

Zdravo ljudi. Imam problem sa Vivax aemi 5.5kw. Klima uredjaj je sve dobro radio,dok nije poceo da curi freon na unutrasnoj jedinici. Nasao sam procep, zavario sam ga i sad klima uredjaj ne radi. Nadvoresna jedinica radi, dizhe veliki pritisak nad 30bar a unutrasnja nece da ukljuci. Prvo je bilo p4 na displej, pa F2. Jel ima neko iskustvo sa ovim. Pozdrav svima
Nisi pomislio da je nesto izaslo iz tog procepa?

Skoro sam gledao neki klip na YT gde je lik otvarao pokvarene ekspanzione ventile. U njima je obicno nalazio grumen kalaja, ali to i nije ostetilo sam ventil. Vec fluks koji je usao zajedno sa kalajem je napravio da je zardjao ventil i na kraju nije radio kako treba. Dodje majstor da ti popravi i zaista popravi. :) Nije tu stradao samo ventil...

Ulje u kompresoru takodje ne voli te kisele sredine.. Razlozi ga i na kraju kompresor rikne zbog manjka podmazivanja. Jako je bitno kako se odradi montaza ili bilo koja intervencija na klimi. Nije to kanalizaciona mreza, ipak je malo sofisticiranije :)

Nazad
Vrh Dno