Prva klima koju sam ikada kupio,
Pogledajte prilog 324862
Utisci su sledeći:
Greje bukvalno hladnu ne izolovanu sobu od 16 kvadrata (4 x 4 x 2.60) :
dva spoljna zida sa jednim ali novim PVC prozorom (otvor 1.6 x 1.6 (sa roletnama))
ispod sobe jedna ne grejana soba,
pored ne grejana soba,
pored ne grejani hodnik
iznad tavan (takođe ne grejan 🤓 )
Za nepunih sat vremena, napravi banju od sobe, možeš u gaćama ići.
Merio sam spoljnu temperaturu i temperaturu izduva
Pogledajte prilog 324866Pogledajte prilog 324867
(Za one pametnjakoviće koji kažu da se ovim uređajem tako ne može meriti, prihvatam donacije kako bi kupio profesionalni termometar i izmerio po njihovim standardima)
Spoljna jedinica je po mom mišljenju ogromna (dve standardne hoklice za poređenje), knap je stala u kutiju. (Po onome što sam viđao, mislio sam da će biti manja)
Pogledajte prilog 324868
Pošto je ovo moj prvi klima uređaj, poređenje ne mogu da napravim, ali mogu da kažem šta mi se ne sviđa:
- Ne mogu daljinskim da podesim ugao izduva (moram ručno).
- Ručno se podešava izduv za levo desno.
- Ponekad upamti gde sam ga podesio a ponekad ne pa noću krene da duva u glavu.
- Ne slušajte one što kažu da može da se postavi iznad kreveta, može ali pogledajte problem iznad.
Pogledajte prilog 324881
Mislim da bi bilo bolje da duva u stranu kod nogu, al šta ću sad...
- Zvuk koji pravi u noćnom režimu iritira, bolji je tihi mod kad samo grgolji (dugo se zadrzi dugme za ventilator kako bi ušao u tihi mod) najbolje da pitate nekoga kao što je
ivanlik999 koji može da uporedi zvukove sa nekom drugom klimom, ja sam čovek sa "sela" pa sam navikao na mrtvu tišinu.
- Doživljaj paljenja klime, jednak je doživljaju paljenja mlaznog motora (srećom da sam naterao majstore da je postave malo dalje od sobe na zidu tavana), kad poleti, zvuk je daleko blaži. Opet da kažem, ja sam čovek sa "sela" pa sam navikao na mrtvu tišinu.
- Uređaj je ipak WiFi ready i uz njega sam dobio WiFi modul, na sajtu za prodaju ne spominju da je WiFi ili WiFi ready već da je klot klima a uzeo sam je zato što je A++ u grejanju i bila na popustu (kupio sam je za 56000, mislim da svi znamo gde)
- Nisam siguran zbog čega, ali posumnjao sam na mobilnu aplikaciju, pa sam je i obrisao, par puta se desilo da u opšte ne podigne temperaturu izduva (jedva do 40) pa soba ispadne hladna, posle gašenja, čekanja par minuta pa paljenja normalno podigne temperaturu. Aplikaciju sam obrisao i evo već par dana nemam taj problem tako da je moguće da je u pitanju neki softwerski sudar između aplikacije i daljinskog.
-Za ovih mesec dana koliko je imam, video sam da je uradila samo jedan defrost.
Da li bi je preporučo, da, ali samo uz potvrdu nekoga ko može da je uporedi sa drugim klimama, da li je bučnija od drugih klima, ne znam.
Inače zadovoljan sam kako zagreje sobu u odnosu na kalorifer od dva vata.