Šta je novo?

Vivacom (Bugarski provajder) ponuda

5 leva mesecno za 100 Mbps internet, a jedno koriscenje nekog WC-a 1 lev. :D :wall:

Dosadni ste vise sa Bugarskom,Rumunijom... i 100 mbita... Idi lepo u Bugarsku pa kupi interneta.

Pa da mozemo, mi bi :D

Ovo stvarno postaje nepodnosljivo. Svaki dan neko okaci cene iz Bugarske, Rumunije, ili neke trece zemlje. Ko da smo mi ovde s kruske pali pa ne znamo kako se krecu cene interneta napolju.

I treba da kace da vide oni koji redovno govore sta ce nama brzi net , da nebude posle da nam ministarka govori kako smo lideri u regioni i slicne gluposti.

Treba kaciti svuda na svim forumima i fejsu da vidi obican narod koliko nas *****avaju sa ovom cenom i brzinom interneta a to da si sa kruske pao neverujem da je tebi rekao ti znas za ove brzine ali vecina Srbije nazalost nezna .

100mbps ... ali preko kog medija ? optike ?
ali kod nas nemate toliko optike ... a zashto zato sto nema ljudi koji ce placati ...
kako ne kapirate ljudi .. treba neko da ljuljne tipa 100 milina eura da napravi infrastrukturu
u zemlji gde je prosecna plata na papiru 35.000 a dobar deo populacije radi za 25.000 i
nemojte da sad neko krene da pricha kako meshamo politiku ... nije politika nego cinjenica
situacija u srbiji, finansiska = nema love, bezbednosna = nema stabilnosti niti realne sigurnosti,
politichka = nema politichke stabilnosti, jer promeni se vlast i promeni zakone a neki investitor
je ljuljnuo tipa 10 ili 100 milina eura u infrastrukturu ...
a postojece firme, ozbiljni igrachi jedino su telekom i sbb ... sve ostalo je svaba tra la la ...
sad ce neko kaze ooorion ... sta orion ... rupa na sviralu, firma u ozbiljnim pre svega unutrashnjim
problemima ... niti ih zanima niti zele da ih zanima optika ... ok dolaze neki igrachi sa spolja
al se ne zna kad ce ... niti ce oni da nude kucnim korisnicima optiku nego ce optiku
da nude korporativnim koricima tipa 100mbps / 100mbps po ceni od 3-4-5e po megabitu ...
da li ste svesni da u srbiji josh ima dvojnika ... Z A S U a i da josh ima mesta gde nema zichnog
telefona, i to na 90km od beograda :) ... nego valja telekom ``novu tehnologiju`` .. cdma telefone
:)))) ...
da bi se promenila situacija mora se promeni infrastruktura, da bi se promenila infrastruktura mora
se ulozi ozbiljna para, da bi se ulozila ozbiljna para mora postoji klima a klima ne moze da postoji dok
drzava ne definishe sta hoce, dok ne ukapiram svoje mesto u koordinatnom sistemu balkana, europe i
sveta...

reshenja ... doneti uredbu / zakon ili sta vec da svaka nova gradnja objekta preko 400m2 (preko toga
vishe nije kuca koju neku sebi pravi nego su stambene celine) mora da bi dobila upotrebnu dozvolu da
osim elektro energetske saglanosti dobije i telekomunikacionu saglanost koja bi osim sto standardno naprave
ormaric za reglete za telefon trebala da ima i dovodjenje optike do SVAKE zgrade ... pa posle mogu
idu meda konvertori pa bakar ili opet optika kako ko hoce ...
i onda za 10 godina cesh imati dovoljno objekata prikljuchenih na nacionalnu fiber mrezu da mozes da imash
i komercijalni internet po malim cenama ...
ovako .. sta bi ti znachilo da ti neko kaze evo 100mbps internet ... ali ako ubedish josh njih 10 u zgradi i platite
svi po 500e setup ...

Auuu bre brate preteraste ga vise, ja jesam za sto brzi net 100Mbit ako je moguce i za 1RSD ali brate ne moze to u Srbiji, puno je faktora koji su zasluzni za to mogu da pisem o tome ali to nam nista ne znaci, i ovakve teme su vise smorile, jeste da su nasi lopovi i da NAMERNO drze TS kao monopolistu ne u onom smislu reci ali namerno zaustavljaju da se postavljaju opticki kablovi , uh duga je to tema uglavnom nista ovim ne dobijate.
Ljudi shvatite da dok ne udje strani igrac i razvuce optiku po celoj SRB nece ovoga biti, a zasto pa eto jer drzava stiti nazalost TS jer nebi TS bio konkurentan, oni ne mogu da isporuce ni 16Mb 99% korisnika preko adsl-a, evo vam odgovor i sad zavrsite sa glupim temama, znaci kad udje neko sa strane i odradi infrastrukturu a preduslov je da drzava dopusti i pusti telekom da se bori za svoje mesto pods suncem onda ce biti i ovoga kao u BG i RU.
Pozz

Poslednja izmena:
pa ovo je smeshna pokrivenost ...:) ...
znachi doveli su optiku do zgrada, verovatno tipa 10Gb po zgradi ...
i sad nude 100mbps mreznim kablom .. sto je skroz super stvar stim
sto je pokrivenost smesna

E sad da dopunim moj prvi post.

Sto volim ova poredjenja nas i drugih, a gleda se samo po cemu smo losiji...Svedska placa debele takse za puteve i sve vezano za zagadjivace jer im je stranka zelenih na vlasti godinama. Automobili su bezmalo i do 40% skuplji nego kod nas, kao i sve ostalo za njih. Nemci hrane 90% EU zemalja, imaju probleme sa ekstremnim muslimanskim grupacijama, dosadni su kao nacija, Grcka?! Sta reci o njima, pre bih ziveo ovde nego tamo kakav god da tamo net bio. Francuska, ekstra zemlja, marsiraju *****i na sve strane, sve je jeftino u 3 lepe, sve sto moze da bude zabranjeno je zabranjeno ili svedeno na ivicu krsenja ljudskih sloboda (ne smes da pusis na ulici, alo! ). Rumunija, kraljska zemlja. sve med i mleko ko i kod nas + 500% vise cigana i uopste kriminala, silovanja i cega sve ne. Engleska, kombinacija nemacke i francuske. Bugarska...daj molim te. Tamo ne bih ziveo ni da mi daju dzaba hranu.

a da ne pominjem da u vecini zemalja sa zapada mora da se radi i ****i i to dobrano, mora da se postuje zakon i to striktno, nema divljanja po saobracaju, bacanja smeca po ulicama, mora da se reciklira i to ne plastika ovde, a sve ostalo u onaj tamo kontis. U francuskoj bato moras flashe odredjenih boja da bacas u kontenjere obeleze za to, zelena flasha ne ide u isti kosh gde i providna ili braon. Dimi ti cadj iz auspuha u Nemackoj? sretno sa kaznaom i cenom popravke.
Previdjate gomile stvari, u smislu razlika izmedju toga sta te sve zemlje imaju ili nemaju u odnosu na nas, a poredite samo ono sto je kod njih bolje, a kod nas losije i mislim da to nije ni objektivno, a ni fer prema vama samima. Dzaba i Rumunima maltene najbrzi i najjeftiniji net na svetu kad im je nezaposlenost ko i kod nas, dugovi jos veci, sirotinja jos veca. Neki potezi takvih zemalja su da skrenu paznju i nadrogiraju srednji sloj stanovnistva, da ih bace u anesteziju nekim stvarima...Tito i Sloba su kod nas to radili sa pivom i alkoholom u globalu, i najveca sirotinja je od soc. pomoci mogla da zdere jeftinog zidara, tako bese skoro 35 godina, dok nas ove privatizacije i demokratija nije okrenula drogama i lekovima, jer sad je jeftinije uraditi se horsom nego se napiti ispred radnje.

i o cemu mi priacamo onda? O brzini interneta koja je veca i jeftinija u nekoj tamo Grckoj, gde samo sto svi nisu ostali bez posla i osnovnih zivotnih potreba? Onima tamo u prihvatilistima za ljude koji su ostali bez posla i kuca je jako bitna stavka sto Grcka ima jeftin i brz net ...A prihvatilista im dupke puna. Dajte momci, budimo realni malo.
I ne, ovo nije politicki post niti imam nameru da pravim nekakav flejm (mada i pravilo koje ovde kaze da nema politike je u sustini pravilo koje kaze "na ovom forumu kad pomislite na realnost i ko je za sta kriv - zabite glavu u pesak, nemojte se tripovati, nama to ne treba" hihi ) ali kako da vodis diskusiju o cenama, brzinama i konkurenciji, a da se ne dotices politike kad su te stvari jedna dlaka koja raste iz tela koje se zove politika?! Politika kompanija je usko vezana za trzisnu ekonomiju, koja je deo ekonomske politike i opsteg stanja u zemlji, a sve je to deo aktuelne politike zemlje koju vodi neka vlada koja je tu zbog nekih izbora gde ih je birao narod, a to smo mi...

100mbps ... ali preko kog medija ? optike ?

jel ti uopste znas koliko je to ? 100mbps ? to komotno ide kroz mrezni kabl 5E kategorije ..... ne kapiram zasto pominjes optiku ... ako se ne razumes uopste u tematiku bolje cuti da ne ispadnes glup.

@IvaNftw

Druze ti se malo prosetaj po toj evropi koju pljujes pa ces videti koliko pojma nemas ..... to sto si napisao .... je u najmanju ruku neistina, ili je kompletno normalna stvar ..... zabranjeno pusenje na ulici .... sto je to lose ?

Poslednja izmena:
smarach :) ... nije problem u zgradi .. problem do zgrade da dodje ... znachi prochitaj moju sledecu poruku ...
kad je usla optika u zgradu .. ma cak i naselje da dodje moze se isporuchi dalje do klijenata bakrom ;) ...

Sve im je skuplje 50% a plate im vece 600%.:d

@Ivan Nalupao si se opasno. Bolje trazi od modova da ti brisu post jer ce ovi ostali da te nataknu na ... znas vec sta :d

smarach :) ... nije problem u zgradi .. problem do zgrade da dodje ... znachi prochitaj moju sledecu poruku ...
kad je usla optika u zgradu .. ma cak i naselje da dodje moze se isporuchi dalje do klijenata bakrom ;) ...

nista se ti ne boj tih 100mbps je ionako marketing ..... ako ti sve radi savrseno ... da li ces stvarno gledati da li skida 10MB/s ili 7MB/s ? ili varira .... koga briga .... ja imam 3mbps ..... i rado bi se menjao za 100mbps pa ..... bila to i lazna reklama, jer i ovaih 3mbps je pod agregacijom, tako da koga briga.

@Ivan Nalupao si se opasno. Bolje trazi od modova da ti brisu post jer ce ovi ostali da te nataknu na ... znas vec sta :d

ivan previse slusa nase politicare ili ko zna koga ..... umesto da poprica sa nekim ko zivi preko ili je bio preko pa da cuje iz prve ruke.

a sto se tice ovoga sto je vanjad napisao .... pa i to nije tacno .... ja mogu da kazem za UK tacnije London ..... skuplje je 2006 i 2007me bilo samo stanovanje i nocni izlasci, ostalo je bilo isto ili dosta jeftinije nego kod nas.

najgluplji primer su npr patike za koje pojedinci kod nas daju 20-30k din a u prevelikoj robnoj kuci sportske opreme na picadily circusu je na piadestalu stojao model Reebok graphite pump koj kod nas nisam ni video posle za ..... citavih 55funti (ili tako nesto ne secam se precizno) ..... to im je bio top model ;)

hrana ..... lol jeftinije dosta nego kod nas ..... odeca jedno 5-10 puta (i da oni imaju PRAVE rasprodaje, a ne one koje kod nas prolaze)

Da komsiji crkne krava tj. internet :d

Prosecna plata u Bugarskoj je tu negde kao u Srbiji ali su cene manje.
Cene su manje i u Madjarskoj,to znaju svi koji zive u pogranicnim mestima.
1euro je 2leva.

A mi budemo srecni kad nam dignu sa 9mbs na 12. :)

Samo bolduj :) I opet niko nije shvatio to kako treba... Moja poenta je bila da u zemlji Srbiji nije sve toliko crno.
Ako vas u zivotu samo 100 mbita cini srecnim i zadovljnim,super :)

Ivane vidi se da nikad nisi izasao iz Uzica a kamoli bio u nekoj evropskoj zemlji.

E sad da dopunim moj prvi post.
...da ne pominjem da u vecini zemalja sa zapada mora da se radi i ****i i to dobrano, mora da se postuje zakon i to striktno, nema divljanja po saobracaju, bacanja smeca po ulicama, mora da se reciklira i to ne plastika ovde, a sve ostalo u onaj tamo kontis. U francuskoj bato moras flashe odredjenih boja da bacas u kontenjere obeleze za to, zelena flasha ne ide u isti kosh gde i providna ili braon. Dimi ti cadj iz auspuha u Nemackoj? sretno sa kaznaom i cenom popravke.
Previdjate gomile stvari, u smislu razlika izmedju toga sta te sve zemlje imaju ili nemaju u odnosu na nas, a poredite samo ono sto je kod njih bolje, a kod nas losije i mislim da to nije ni objektivno, a ni fer prema vama samima...
:wall:
:D
Tako je, y.*** internet ako moraš da poštuješ zakon, ne smeš da divljaš u saobraćaju i da bacaš smeće po ulici i to "direksion" kroz prozor, a?

Nazad
Vrh Dno