Šta je novo?

Vista Sp1 white paper....

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
LOOL! Neko ce se nasmejati za "increased file copy/move performance" znajuci da je ustvari usporen prvobitno...
ali to sto BitLocker nije mogao da kriptuje diskove osim slova C... nisam ni ja znao, lol

Pored gomile nicega (demagogija), ovo je najzanimljivije:
Installing the service pack will require a large amount of free disk space (7 GB for x86 and 12 GB for x64). However, most of this space will be reclaimed after installation.

Sta je ovo, novi operativni sistem? 😀 😀 :d

In key areas, Windows Vista SP1 will compare favorably to earlier Windows service packs. Windows® 2000 Service Pack 4 (SP4) and Windows XP SP1 both made limited changes to the user interface and had limited impacts to application compatibility. Both service packs were small in download size. Windows XP SP2 was an exceptional case.

,,Sa predhodnim sp smo se zezali, a sa ovim smo tek ujebali stvar"

Poslednja izmena:
Pored gomile nicega (demagogija), ovo je najzanimljivije:
Sta je ovo, novi operativni sistem? 😀 😀 :d
Bekap tokom instalacije.
Smaras previshe za Vistu, jes' da nije shit OS za geekove, ali ti bash preterujesh, svaki post napravis salom 😉

Znate onu narodnu " Nikad srecni, nikad zadovoljni".
Ma koliko se Ms trudio da izadje zeljama end-usera, uvek ce biti vecitih kontrasa.Pa kakve veze ima koliki je sp1 velicine, kad imate diskove od po 500Gb. E sad, ako ste se zaj...i kao ja ssa velicinom C particije , uvek se moze uraditi resize iste.( samo naci dobar i pouzdan alat za tu namenu).

Bekap tokom instalacije.
Smaras previshe za Vistu, jes' da nije shit OS za geekove, ali ti bash preterujesh, svaki post napravis salom 😉

Vec vidim da ce SP2 da trazi particiju od 1 TB 🙂
Uostalom, gde su mladi tu je i sala 😀

Meni ovo nije sala, bash mi je logicno da se pravi bekap.
To sto Vista trazi 12-16GB pri vanilla instalaciji je vec smesno 😉

Poslednja izmena:
Microsoft je omogućio selektiranoj grupi beta testera da još u septembru isprobaju Service Pack 1 (SP1) beta za Windows Vista operativni sistem. Sada je kompanija Microsoft predstavila novi Release Candidate (RC) build (6001-17042-071107-1618) SP1. Novi build je "težak" tačno 434.84 MB za x86 verziju i 734.3 MB za x64 verziju. Oni koji su instalirali prethodnu verziju SP1 će imati problema, pošto je zvanično saopšteno da nova iteracija nezvanične verzije ne podržava unapređenje sa prethodne, već je neophodno deinstalirati stari softver. Nije precizirano da li se to odnosi na kompletan sistem ili samo SP1. Windows Vista SP1 RC je trenutno dostupan za download putem Microsoft Connect sajta.

Izvor: Dailytech

JEr neko nasao na connect sajtu, ja sam tamo registrovan ali nisam nigde nasao..

Koliko inace prodje vremena od objavljivanja prvog Release Candidatea (RC) Servic Packa1 do konacne verzije SP1 ? Tj jel se zna napokon neki tacniji datum izlaska SP1 za Vistu?

Znate onu narodnu " Nikad srecni, nikad zadovoljni".
Ma koliko se Ms trudio da izadje zeljama end-usera, uvek ce biti vecitih kontrasa.Pa kakve veze ima koliki je sp1 velicine, kad imate diskove od po 500Gb. E sad, ako ste se zaj...i kao ja ssa velicinom C particije , uvek se moze uraditi resize iste.( samo naci dobar i pouzdan alat za tu namenu).

U pravu si skrozz,sasvim normalno za današnje mašine i video sam da Cista radi sasvim ok,iako je dosta ljudi kudi i verovatno će raditi još bolje sa SP1 final... Pitanje koje se samo i dalje postavlja je ''Šta je starije koka ili jaje?'' a M$ i ostali giganti me nekako stalno teraju na pogrešan odgovor.Trenutno se toliko na silu ubrzava IT razvoj,da će nam se na kraju svima smučiti ako malo ne uspore ... više im čak ni novac nije u toliko bitan koliko neki ''tržišni ego''.Nekako mi sve miriše na neku ''inflaciju''.

Kratko i jasno:
Downloadah (bio sam lucky loser u kvalifikacija za skokove sa 120m), backupovao, instalirao, mucio se sa mrezom koja mi je neophodna(nije propoznao mrezu nakon desetak puta sto preko eth kabla sto preko wlana), obrisao i vratio se na normalnu Vistu Home Basic na kojoj radi wlan i mreza putem eth kabla i to zamilite cak ih prve.
Jaje je starije, zar ne?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno