Slatko se nasmejah, dobra ti je ova.
A najveci stos je sto na Visti kojoj sam ukinuo live update, imam sve vise onih zutih upitnika u device manager-u :d . Izgleda da polako izlazi rok trajanja drajverima koje je sama nalazila
Izgleda da cemo morati da ostvarimo neposredan kontakt nekim gajtanom sa Cika Billom, kako bi nam Viste sljakale.
Vrlo je moguce da to ima veze sa time da li ti je Vista genuine ili nije... Drajvere i digitalne potpise za iste proverava preko Windows Update lokacije, a za nju moras biti legalan korisnik Windows-a. Glupo je sto i kada si legalan korisnik moras da prolazis svakojake torture i stalno dokazujes kako imas genuine kopiju (klik ovde, validate pre bilo kog downloada, skidanje nekakvih programa za proveru legalnosti pre updateovanja sistema...). Mislim, ja sam se smorio kada sam video da me svaki put smara da kliknem na validate iako imam legalan Windows na Mac-u. Mogli su da rese to nekako da upamti da imam legalan Win, a ne da me muche iako sam im dao krvavo zaradjeni $ za trash OS
Enivej, salim se ja malo, ali mislim da je problem sa neprepoznavanjem kojekavog hardvera zaista vezan za internet vezu. Isto tako sasvim je realno da, ako imas Net, a nemas lagalan Windows neces moci opet da nateras HW da radi automatski po ubacivanju u masinu, jer ce ti biti blokiran pristup Windows Update-u.
PS: Vrhunski user friendly je ako imas ilegalni Windows i kliknes na validate - izbaci neku nebuloznu gresku, kao da server nije mogao da interpetria skripu. I kako ja sada da uopste znam da li mi je sistem ilegalan ili je njima pao server

Kod Viste je to bolje reseno, pa ako sa piratskom verzijom odes na neku M$-ovu stranicu za proveru legalnosti Windows-a lepo ti izbaci cenovnik i cene za razno-razne verzije Hasta La Viste uz upozorenje da ces goreti u paklu sto koristis piratski softver.
Ma M$ je zabavan kada ne moras da koristis njihov softver non-stop i posao ti ne zavisi od njihovog softvera