Šta je novo?

Vista;office2007;700-800e

chundra

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Potreban predlog za poslovnu masinu koja ce se u najvecoj meri koristiti za office svrhe i radice pod Vistom.
Po potrebama bi se reklo da bi to bila neka low budget masina ali ipak ima i nesto vise.
Morala bi i spolja da odise kvalitetom te se od nje trazi neko bolje, ne napadno, kuciste(prednji usb konektor obavezno) i 19" tft monitor. Wide monitori dolaze u obzir tek preko 20" ako stanu u budget od 800e.

Okvirno sam zamislio c2d, integrisanu grafiku, 2gb ram-a,zadovoljavajucih 160gb hdd, dvd rezac, floppy(obavezno:)), neko tise i pouzdanije napajanje i bilo bi pozeljno da hdd ne zuji posto komp stoji u visini glave.

Ajde ljudi, dajte, makar, predlog za C2D plocu sa integrisanom grafikom. Bilo kakve smernice...
Kolko su, takve, integrisane grafike sposobne da pokrenu tft monitore sa vecom rezolucijom npr 1600x1200?
I dal postoji int. grafika sa dvi izlazom ?

INTEL CORE2 DUO E2160 1 8GHz/800/1MB (izabrah najslabije sa namerom da OCujem, jel ovaj model pogodan za to ?)
GEIL 2GB (2x1GB) KIT PC2-6400 800MHz
160GB/SATA2/7200/8MB SEAGATE (Zuji?)
CHIEFTEC DG-01 BDU 350W (dovoljno W ?)
DVD/+RW/-RW LG GSA-H62NRBBB BLACK SATA (mozda Pionir ?)
LG Electronics TFT L1919S-SF 1400:1 8ms (Moze i veci kao dopuna do 800e)
GIGABYTE NX7300GS 256MB DDR PCI-E (jeftinije resenje ako ne preporucite maticnu sa integrisanom grafikom)

Ovo bi trebalo da bude oko 600e. Nedostaje ploca i ostaje lufta za bolji CPU, ako je potrebno, ili veci TFT.

Konkretno, da mi racunar treba za takvu namenu ja bih:

- Koristio XP (Vista tek cek svoj Service Pack)
- Koristio bih OpenOffice a ne MS office
- Uzeo bih neki Celeron i po njemu radio konfiguraciju

...

- Sto se tvog predloga tice on je OK ali ne znam zasto davati tolike pare za masinu koja ce da se koristi samo za Office... Ako ti treba vizuelan utisak uzmi veci monitor npr Samsung 226bw.. Sto se Seagate_a tice drzi se 'Barakude'

Da, i ja sam razmisljao u smeru veceg monitora. Ovaj sam stavio samo okvirno. Sad, kolko sam shvatio, dobra kupovina je lg 222 i lg 225 ? Samsung koji si mi preporucio je oko 400e a to je pola raspolozive svote; previse. Ovi LG-jevci su oko 250e.
Verovatno cu ici na 225 posto 222 nema DVI, a meni je takva mogucnost potrebna da ne bih morao da menjam monitor kada mi, ponekad, dodje neki racunar na servis.
Trebao bih da se potrudim da nadjem neku silent graficku, pasivno hladjenu.
Vistu sam spomenuo vise u smislu da sklopim masinu koja ce biti Vista ready.

LG je OK izbor (ja sam ti Samsunga stavio jer je najbolje ocenjen na ino sajtovima... u toj klasi).... Asus 8500 Silent je tiha kartica a uz to je i spremna za dx10 (postoji ista samo 8600 i nesto je skuplja).

Nazad
Vrh Dno