Šta je novo?

Vista ne vidi USB

kamango604

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2006
Poena
360
Vec neko vreme imam ovaj bag sa winom ali danas je postalo malo drugacije. Do sad mi se X puta desavalo da VIsta ne prepozna "usb device" medjutim to sam lako resavao.
Danas resim da flashujem plocu i posto sam stavio najnoviji BIOS izyebem se i stavim Practica Card Reader u front usb koji mi ne radi (yebena ploca). Win izbaci Unknown Device i ja izvucem citac, obrisem unknown driver, restartujem komp, probam pozadi ne radi citac(gde je uvek radio). Probam flash ni on ne radi, probam usb hub ni on ne radi. Popizdeo sam, pobrisem sve usb drivere u safe modu, opet nista, probam onu caku sa brisanjem onog inf fajla ali opet ne radi. Instalirao nove cipset i nb drjavere ali opet samo ove tri stvari uopste ne vidi. Cak ni ne detektuje da su ubaceni. Ostale stvari radi.
Napominjem da je sve radilo dok nisam ubacio citac u yebeni prednji usb koji mi zbog ploce ne radi. Probao sam sve tri stvari na drugom kompu i rade znaci nije zbog njih. E

Da li ima neka caka, da ne bi instalriao opet win jer me iskreno mrzi. MOra da postoji nacin da win opet vidi ove stvari.

Hm... Crkao ti USB kontroler, rekao bih. Rešenje: ubacivanje dodatne PCI usb kartice :(

ALi u istim slotovima radi sve ostalo sem ta tri.

Nego pitanje jer spojen front usb kontroler i zadnji ina plocu posto od prvog dana mi ne radi prednji usb. Nosio svuda i svi kazu crko kontroler a ne mogu da saljem na servis iako imam garanciju jer garant ima da je drze 45 dana a treba mi komp plus firma u kojoj je kupljena je 300km od mene.

Nazad
Vrh Dno