Šta je novo?

Vista Home i domen

Matthias

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2001
Poena
649
Cuo sam da postoji neko resenje (registry hack ili slicno) da se Vista Home (Premium) namesti da ide na domen.
Moze li neko da pomogne u vezi ovoga?

"Access to domain log-on is not possible via Vista Home Premium.

However if you setup the user account on the Vista Home machine with the exact same name and password, they will be able to access files on the server and Exchange will also work just fine.

If the user and password are the same the server will have not issues allowing access to shared resources."

...

"
1. Type run in the search box on the start menu.
2. Open run and type \\(the server name) without the brackets- in the run box.
3. Enter your domain user name and password.
"

Ili uzmi Ultimate.

...ili Vista Business koji je jeftiniji, i tome namenjen (work enviroment)...

Naravno da znam za Ulitmate i Business edicije ali sa laptopom je dosao Vista Home Premium.
Probacu ovaj Freelancer-ov predlog. Koliko sam shvatio ako na oba racunara imam account sa istim username-om i pass-om onda mogu videti deljene resurse.

Imas jos bolju varijantu, jer sam danas i ja resio tako problem, postoji tu jos jedan problem a to je taj sto Vista HP kada se izlogujes na zapamti kredencijale za mrezne resurse pa sam ja ubacio skritpu u startup kojom dodeljujes mapiran drajva ka resursu i tu se pamte kredencijali. Sada Vista HP ima pristup resursima W2K3 domenskoj mrezi. Dole su ti parametri skripte, snimi fajl sa vbs ekstenzijom.

Set objNetwork = CreateObject("WScript.Network")
objNetwork.MapNetworkDrive "X:", "\\Server\Projekti", , "domen\username", "password"

Nazad
Vrh Dno