Šta je novo?

Vista - blue screen

Gox

Čuven
Učlanjen(a)
13.12.2003
Poena
630
Masina iz potpisa
Vista Ultimate 32 bit SP1
U poslednja dva dana, par puta dnevno pojavi se blue screen na sekundu, komp se restartuje i kad se vista podigne pojavi mi se sledece:

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 100000d1
BCP1: 00000004
BCP2: 00000002
BCP3: 00000000
BCP4: 8CAF7819
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
D:\Windows\Minidump\Mini102508-02.dmp
D:\Users\Gox\AppData\Local\Temp\WER-37034-0.sysdata.xml
D:\Users\Gox\AppData\Local\Temp\WERCBB7.tmp.version.txt

Interesantno je da ova dva gore navedena fajla, zapravo ne postoje, nema ih.. postoji samo D:\Windows\Minidump\Mini102508-02.dmp

Temperature su ok, nisam cuo hard na nesto melje.. itd.. :)
Posto ne stignem da procitam sadrzaj Blue Sreen-a, da li iz ovoga mozete da zakljucite u cemu je kvaka...? :mad:

Probacu ovih dana da budem na xp-u, pa da vidim da li ce se isto restartovati...

Hvala unapred.

Probaj da upamtiš STOP ERROR CODE kad ti se pojavi BSOD

Tipa STOP 0x0000008E ili tako nešto, pa na osnovu tog koda pretraži po Google ili Microsoft Knowledge Base.

U svakom slučaju, napiši nam ovde taj STOP ERROR CODE ako hoćeš

mozda ti memorija otkazuje

Da, moguce da ti je memorija prsla, uzmi Hiren Boot CD pa uradi test memorije, traje oko 10ak minuta pa ces znati dal da menjas memoriju...

Re

Vidis meni se isto to desavalo sa Vistom mada ja imam laptop,pa kad god mi komp ode u standby,kad probam ponovo da ga podignem nema sanse...isto sve ispisuje...pa nisam znao do cega je...sad sam ponovo pokrenuo XP i sve radi OK...tako da mani se Viste,nije ona jos za nas :banana:

Vidis meni se isto to desavalo sa Vistom mada ja imam laptop,pa kad god mi komp ode u standby,kad probam ponovo da ga podignem nema sanse...isto sve ispisuje...pa nisam znao do cega je...sad sam ponovo pokrenuo XP i sve radi OK...tako da mani se Viste,nije ona jos za nas
Gluposti, to nema nikakve vez sa Vistom već sa tvojim računarom. Vista je dobro poznata po mnogo boljem power managementu od XPa, što je vrlo važno za laptopove odnosno trajanje baterije, i Vistin Sleep režim nije isto što i XPov Stand By režim.

Sve u svemu ja furam Vistu na laptopu i nemam nikakvih problema - naprotiv. Radi ekstra stabilno i brzo. Nikad ga ne gasim, već ga uvek stavljam u sleep, što je i default u Visti - kad klikneš Shutdown dugme u start meniju, default je Sleep. Na taj način se laptop ekstra brzo budi, za razliku od dizanja kompjutera od nule odnosno bootovanja svaki put izpočetka.

Naravno, poželjno je imati ReadyBoost/ReadyDrive, koji ako već nije fabrički ugrađen na ploču (Intel Turbo Memory), se može dodati u vidu nekog USB flash stika ili memorijske kartice.

skeniraj komp sa nekim dobrim AV i AS programom
npr. kaspersky + spybot s&d..
ili mozda jos bolje sa Malwarebutes anti malware-om i spybot-om
iz safe moda

skini i pokreni wise registry cleaner
http://www.wisecleaner.com/download.html

ili je problem u virusu ili otkazuje neki hardware

Nazad
Vrh Dno