Šta je novo?

Visok ping u LoL-u + nestabilna mreža nakon ponoći

hose

Poznat
Učlanjen(a)
07.04.2021
Poena
35
Pozdrav, koristim yettel hipernet. Do pre 2 meseca je ping bio zakucan na 21ms, samo preko noći se desilo da skočio na 51ms i nije često fiksan, ne ide ispod 51 ali ide preko i do 80-90, moje pitanje zašto se to dešava na Yettel internetu, takvih problema nisam imao dok sam koristio mts optiku? I da još dodam, skoro svako veče posle ponoći bude neki problem na mreži, nestane internet na 30ak sekundi pa se vrati.

Zato što Yettel optika ima CGNAT dok mt:s optika nema CGNAT.

Ne znam da li je yettel nešto preduzeo povodom ovoga, ali evo kao što se vidi ping je pao na idealnih 23ms :)

League of Legends Screenshot 2024.11.30 - 00.47.06.30.png

Mozda nije ni bilo do yettela nego do Riota.

Možda imaju neke radove i meni je sinoć skakao ping...

I bez radova im je visok ping, na ssb-u sam imao u lolu 29 uvek kako sam se prebacio na yettel to je otislo na 51
Meni je generalno ok na Yettelu uz male skokove(ponekad) mada od SBBa iskreno nema bolji i stalniji internet.

Ja se prebacio zbog brzine koja je kod yettela dosta bolja nije mi palo na pamet da moze ping toliko losiji da bude

Ja se prebacio zbog brzine koja je kod yettela dosta bolja nije mi palo na pamet da moze ping toliko losiji da bude
Ja sam pre toga bio na Orionu, tek to da vidiš šta je užas...Yettel je još i ok, ali opet kažem SBB je definitivno najbolji, mislim da su najviše uložili u infrastrukturu itd i to se stvarno odražava na svemu, doduše i najskuplji su ako se ne varam.

SBB optika pere, to je jedini net koji sam imao da nijednom nije puko niti da sam imao lag-spikes.

SBB ima prednost, kad crkne isti dan ili sutra su tu i resavaju, sa yettelom treba imati backup.

Imao slican problem. Dolazili kuci i sve ok. Jednostavno to tako radi. Mozda moze da pomogne reset rutera i to ti je to.

Ja imam paralelno i ssb kabl i yettel optiku nekih 2.5 godine.

Na pocetku kada sam uveo optiku lol ping je bio bolji oko 35 recimo ali sam ja ocekivao manje jer sam video da strimeri izvlace 22 na verovatno mts optici. ali je posle izvesnog vremena otislo na preko 50. I nije mi bilo jasno kako moze biti toliko losiji ping nego sa coax. Mislio sam da kod mene nesto nije u redu. Zalio sam se instalaterima optike jednom kada su bili za nesto i nisu imali pojma sta bi moglo da bude. Drugih problema sa netom nisam imao

Koristio sam sbb za lol gde sam imao u poslednje vreme 32-36. i to je radilo ok mada je znalo da bude i retkih prekida. na optici sam imao jedan prekid za ovo vreme da se secam.

I evo sad vidim posle pregleda ove teme da mi je lol ping na optici 25. Tako da je verovatno kod njih bilo nesto.

Poslednja izmena:
Ja imam paralelno i ssb kabl i yettel optiku nekih 2.5 godine.

Na pocetku kada sam uveo optiku lol ping je bio bolji oko 35 recimo ali sam ja ocekivao manje jer sam video da strimeri izvlace 22 na verovatno mts optici. ali je posle izvesnog vremena otislo na preko 50. I nije mi bilo jasno kako moze biti toliko losiji ping nego sa coax. Mislio sam da kod mene nesto nije u redu. Zalio sam se instalaterima optike jednom kada su bili za nesto i nisu imali pojma sta bi moglo da bude. Drugih problema sa netom nisam imao

Koristio sam sbb za lol gde sam imao u poslednje vreme 32-36. i to je radilo ok mada je znalo da bude i retkih prekida. na optici sam imao jedan prekid za ovo vreme da se secam.

I evo sad vidim posle pregleda ove teme da mi je lol ping na optici 25. Tako da je verovatno kod njih bilo nesto.
I meni je sad 23 ali kasnije posle 11 uvece skoci na 50-80

Nazad
Vrh Dno