Šta je novo?

Vise trackera - stabilniji download, veci download?

Bane87

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2007
Poena
319
Torrente trazim preko sajta www.torrentz.com
Trazim na primer film "Total Recall", izbaci rezulatate, izaberem onaj sa najvise healtha i sa najboljim odnosom S:L ... Pogledajte sta pise kod odeljka "trackers":

clipboard01ua8.jpg

Trackeri ne pokazuju iste rezultate. E sad, kada skinem taj film sa recimo mininove on ne stavi sve trackere koji su prijavljeni na TORRENTZ.com sa slike koju sam upload-ovao iznad, stavi npr 2 trackera obicno, ponekad samo 1, i ja dobijam vrlo malo seedera a ponekad prevagne odnos u korist leechera, kapirate? Uradio sam sledece :

Desni click na torrent koji trenutno skidam - > Properties - > General Tab:

clipboard02bp4.jpg

Kao sto vidite, copy/paste-ovao sam sve trackere koje je prijavio TORRENTZ.com (i odvojio po jedan red ispod svakog, tako pise u "uputstvu").

Dobio sam vise peer-ova, kako seed tako i leech, stavise, dobijam cak i bolji odnos, a rezultat je sjajan, average download mi je 40-45 kbs na svakom torrentu, ne ide vise toliko ispod 40, "drzi se" a i cesto ide preko 50kbs (sto je retkost za bit torrent). Inace imam ADSL 512.

Nadam se da ce nekom ovo pomoci...

Poznata stvar, ljudi umesto da kreiraju torent sa svim trekerima odjednom, oni za svaki sajt kreiraju torrent sa samo tim trekerom. Torent indekseri provale da je u pitanju isti fajl (isti md5) i onda lepo sve indeksiraju, ti biras na torrentz sajtu sa kog ces trekera da skines i taj je osnovni.

Naravno vise seeder-a ne garantuje bolji protok (jer oni uvek mogu da ga ogranice). Ja sam na demonoidu cesto od jednog coveka dobijao po 30~40kb. Takodje me zanima ko ti je provajder ja na telekomu imam 50+kb na torentima 90% vremena (tj. maksimum konekcije - brzina downloada mi je ogranicena brzinom uploada od peer-ova)!

Nazad
Vrh Dno