Šta je novo?

Vise OC opcija u Biosu??

artdecor

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2008
Poena
304
Interesuje me da li je moguce i kako da prosirim spektar opcija za Overclock u Biosu?? Ploca je Gigabyte 945GZM/S2 rev 6.6, a Bios je F2 za koji sam saznao danas da se izgleda ne moze na mojoj ploci updatovati u neko noviji

kod gigabyte-a dobijes novih opcija u bios-u kad stisnes ctrl i f1

pokusao si sa ctrl f1? ja sam davno imao plocu sa p945 cipsetom i moglo je da se klokuje ne nesto previse fsb do negde 270(sto je blizu maximuma za taj cipset) sa e2200 e sad ako ti nemas opciju za smanjivanje memorije tj samo opciju za podizanje fsb-a brzo ce ti stati oc-ovanje...imas resenje da pokusas da ubacis noviji bios i da se pojave neke dodatne opcije ili da uzmes memoriju na 1066...

pokusao sam, dobije se vise opcije, ali ne za OC :(...Meni bi najvise odgovaralo stavljanje novijeg biosa, ali valjda moja ploca sa ovom revizijom ne podrzava vise, a i na Gigabyte sajtu stoji samo F2 za download.

...pa i nema za OC nista vise...
Bas mi krivo, mogao bi da kloknem moj na 3GHz lagano...

sa tim cipsetom ne bih mogao vise od 2,8ghz i to sa podizanjem napona za cipset ali onda se vise greje...ako bas hoces da ga malo ubrzas stavi ili ako imas od koga pozajmi neku memoriju na 1066

Nazad
Vrh Dno