Šta je novo?

Visaton W 200S ili Monacor SPH-210?

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Dakle, trebalo bi da pravim kutije sa po dva bas zvucnika, pa me interesuje koje jedinice su bolji izbor : Monacor SPH-210 50/100W sa polipropilenskom membranom ili Visaton W200 S 75/115W sa papirnom. Srednjetonci bi bili Visaton W 130S (ili Monacor SPH-135/AD), a visoki Visaton G 25FFL. Covek koji bi trebao da mi pravi zvucnike mi preporucuje Visatona.
Sta vi audiofili mislite o tome?

P.S. Svaka (pametna) sugestija je dobrodosla, posto to ipak nije malo para.

Delija je napisao(la):
Dakle, trebalo bi da pravim kutije sa po dva bas zvucnika, pa me interesuje koje jedinice su bolji izbor : Monacor SPH-210 50/100W sa polipropilenskom membranom ili Visaton W200 S 75/115W sa papirnom. Srednjetonci bi bili Visaton W 130S (ili Monacor SPH-135/AD), a visoki Visaton G 25FFL. Covek koji bi trebao da mi pravi zvucnike mi preporucuje Visatona.
Sta vi audiofili mislite o tome?

P.S. Svaka (pametna) sugestija je dobrodosla, posto to ipak nije malo para.

Ako je vec takva situacija, najbolje bi bilo da radis kutije Experience V20. To je Visaton-ov projekat iz sveske sa projektima. Svaka kutija sardzi po 2 X 200 S, 2 X 130 S i jedan G 25FFL. U svesci je kompletan projekat i kutije i skretnice etc.
Sto se tice Monacora, ja licno volim da radim kutije sa nekim njihovim jedinicama, ali drugacije projekte, nego sto je taj sa 2 SP-210 i srednjim SPH-135/AD. Iskreno da kazem, nije mi jasno kako neko moze da dodje na ideju da sa tim basovima, ide taj srednji, al' ajde. Ima raznih ljudi.

Vec odavno imam 2x bas: AZ 881/90/B8 (60w 8oma)
2x visoki: AZ 011/73/SK (50/100w)

Za visoke na kutiji pise Nazivna snaga: 50w-za frekv. ujrstanja 2kHz
100w-za frekv. ujrstanja 5kHz
Nazivna impedansa: 8 oma

Proizvodjac: ELEKTRONSKA INDUSTRIJA
Preduzece "Ei-Akustika" Svrljig

Zanima me kakvi su to zvucnici(valjaju li cemu?) i kakve se zvucne kutije mogu napraviti tako da se izvuce maximum iz ovih zvucnika?
Takodje me zanima koliko bih mogao dobiti za njih u slucaju da ne budem pravio kutije?

Nazad
Vrh Dno