Šta je novo?

VISA Virtuon

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
Ljudi jel neko isprobao VISA Virtuon cc? Ja sam je danas dobio i kada sam hteo da se pretplatim na account na streamload.com stalno mi javlja da su netacni podaci...jel neko uspeo sa ovom karticom nesto kupiti preko Neta ? Malo mi je sumnjivo da Virtuon izdaju samo u nasoj zemlji, Rusiji i Kazahstanu(?)...a VISA.com jos uvek ne listuje nasu zemlju kao partnere... FX

Ja sam razmisljao da je uzmem (zbog povoljnih uslova u odnosu na VISA Classic c.) , ali sam resio da to odlozim zbog toga sto vrlo mali broj sajtova u Country listingu ima Jugoslaviju (cak neki koji nas imaju kad pokusam da narucim u samom procesu , drugi treci korak dobijem info.- Sorry we don`t shipp to Yu) . Cekam da udjemo u Savet Evrope pod novim imenom , pa da nas registruju.
Zasto tvoja cc ne funkcionise nemam pojma, ali trebalobi da radi, u formularima gde se popunjavaju podaci u vezi sa cc obicno stoji polje za tkzv. tree digit number.Koliko sam ja shvatio taj br. ima samo Visa Virtuon pa bi to znacilo da se prihvata placanje preko nje...

Na streamload.com-u ima u listingu Yugoslavia a mislim da je dodatni broj samo za dodatnu sigurnost i moze da se koristi i bez nje...zvao sam Raiffeisen i da su imali prekid u komunikacijama ali da sada sve radi...a opet mi nece kaze referral error :(

Posto radim sa RaiffeisenBank-om, ne samo u pogledu kartica nego sve ostalo, primecujem da su trenutno malo u haosu, sto je razumljivo - zbog prelaska platnog prometa, od danas je poceo da im redovno radi i On Line Banking i cela ta frka...mozda ce stvari da se stabilizuju s vremenom.
Njihove "redovne" Visa kartice smo uzeli kao firma, mada jos niko nije bio napolju da "isproba", a Virtuon sam i ja hteo da uzmem sa sebe licno...

Bice bolje...valjda ! :) :(

U PC pressu je izašao članak o tome i čovek kaže da mnogi sajtovi blokiraju kupovinu kad provale IP iz Jugoslavije.

Visa Virtuon

Visa Virtuon radi ... bar sam ja uspeo da kupim dvd-eve preko Amazon-a (.co.uk i .de) i preko blackstara ... ostalo mi nije trebalo pa nisam ni probao ... a ni jedan od ta dva site-a mi nije trazio taj cvv2 broj. Za koji u raiffeisen-u kazu da "smanjuje mogucnost zloupotrebe" ...

Ljudi, dajte malo9 objasnite proceduru za izdavanje VISA kartice. Sta je sve potrebno od papira, koliko se ceka, koliko novaca treba da se ulozi i koliko novaca sve to zajedno kosta. I da, ono najvaznije, da li to na kraju strcarno radi ili ne, posto sam video iz predhonih poruka da ima nekih poroblema...

Hvala...

drapin je napisao(la):
Posto radim sa RaiffeisenBank-om, ne samo u pogledu kartica nego sve ostalo, primecujem da su trenutno malo u haosu, sto je razumljivo - zbog prelaska platnog prometa, od danas je poceo da im redovno radi i On Line Banking i cela ta frka...mozda ce stvari da se stabilizuju s vremenom.
Njihove "redovne" Visa kartice smo uzeli kao firma, mada jos niko nije bio napolju da "isproba", a Virtuon sam i ja hteo da uzmem sa sebe licno...

Evo da potvrdim da i Visa Electron iz Raiffeisena radi bez problema napolju, i u Francuskoj i u Austriji.
Samo me zanima kada cu ga moci koristiti i kod nas, e to bi bilo fino.:cool:

drdex je napisao(la):
Ljudi, dajte malo9 objasnite proceduru za izdavanje VISA kartice. Sta je sve potrebno od papira, koliko se ceka, koliko novaca treba da se ulozi i koliko novaca sve to zajedno kosta. I da, ono najvaznije, da li to na kraju strcarno radi ili ne, posto sam video iz predhonih poruka da ima nekih poroblema...

Hvala...
Odes u banku, otvoris devizni racun ako vec nemas i popunis formular. Dobijes je za oko 10 dana kada placas clanarinu , 50 din mesecno za koliko je odobrena kartica (meni je do 9/03) pa sam platio 450 din i to je to. Moras stalno imati ulog od 20 evra koji ne trosis (prakticno to je cena kartice)...

E jel mogu nekog zamoliti (NS) da mi uplati odredjenu sumu na streamload placam u evrima + 10% provizije...nisu preterane pare i znam ljude sa mog sajta koji su uplatili a nisu imali problema sa bezbednoscu. Any1? :(

Re: Visa Virtuon

zubor je napisao(la):
Visa Virtuon radi ... bar sam ja uspeo da kupim dvd-eve preko Amazon-a (.co.uk i .de) i preko blackstara ... ostalo mi nije trebalo pa nisam ni probao ... a ni jedan od ta dva site-a mi nije trazio taj cvv2 broj. Za koji u raiffeisen-u kazu da "smanjuje mogucnost zloupotrebe" ...

Koji su uslovi izdavanja ?

dajte malo objasnite proceduru za izdavanje VISA kartice.
Najjednostavnije je trenutno VISA Virtuon kod Raiffeisen Bank (u Bezistanu). Sednes kod neke seke, pruzis licnu kartu, ona popuni neke formulare, potpises na par mesta i polozis minimalno 20 evra na taj racun koji otvore. Za nekoliko dana dodjes po karticu i plati se clanarina 50 din po mesecu vazenja (ne zna se unapred koliko ce vaziti zbog sigurnosti nego lupe nesto od 7 do 15 meseci). Karticu dobijes odmah a vazi od prvog u sledecem mesecu.

Ide ovako jednostavno jer ta vazi SAMO na Internetu, ne u trgovini, ne na POS terminalima, ne za mail order/telefon order (MOTO), ne na automatima za pare... Dakle, samo na Internetu, samo uz elektronsku proveru od strane primaoca i samo do sume koja je trenutno na racunu (20 evra mora stalno da stoji zbog eventualnih kursnih razlika).

Sledeci korak je VISA Electron (i slicne, valjda Maestro itd), nju nudi nekoliko banaka ali obicno treba poloziti znacajan depozit, podneti potvrde o radnom odnosu, imovini, nepokretnostima... i cekati odluku komisije. One vaze na POS terminalima (dakle, uz elektronsku proveru u radnjama koje to imaju) i na automatima za pare - ali ne obavezno i na Internetu (neke vaze neke ne vaze). Neke banke daju samo skracen broj kartice koji ne mozes ni da ukucas na Internetu ali pise ceo na magnetnom zapisu pa ga citaju POS kase i automati kad se kartica provuce.

Najjaci oblik je embosirana kartica (reljefna). Ona vazi svuda generalno i najteze se dobija. Kod nas je najdohvatljivija MasterCard kod Delta Banke. Daje se depozit min 250 evra, potvrde razne (iz firme, imovina...), pomaze ako vec imas devizni racun kod njih i neku kreditnu istoriju... i ceka se presuda.

Sve pomenute su debitne/charge kartice, tj. trosi se samo koliko imas na racunu. Prave kreditne ti dozvoljavaju da ides u minus pa da pokrivas na kraju meseca ili cak i kasnije uz zaracunatu kamatu. MasterCard posle nekoliko meseci fer upotrebe navodno prelazi iz debitne u kreditnu. Imam je ali nisam jos probao/dobio obavestenje da je postala kreditna. Srecom, imam i neke strane koje su bas prave kreditne kartice. ;) To kod nas nema, mozda American Express na par mesta (traze i po $5000 depozit) ili Diners (ograniceno se prima) ili neke poslovne za firme...

I najzad, kad imas karticu nema mnogo mesta na Internetu koje primaju narudzbine iz Yu jer smo medju najgorima na crnoj listi pa nece da rizikuju. Prevare sa IP brojem (anonymizer sajtovi i proxiji) samo tome doprinose... Obicno im se mora pisati ljubazno pismo, pozivati se na ranije kupovine, dokazivati da si dobar momak - ako pomogne.

Vecina stvari koje vidim u ovom topicu sam vec video u PCpressu (ne ovaj poslednji broj, vec pre njega), a niko nigde ne pominje koliku proviziju uzimaju banke prilikom transakcija?
Prvenstveno me interesuje ova Virtuon, a i za ostale nije na odmet znati.

PJ je napisao(la):
Vecina stvari koje vidim u ovom topicu sam vec video u PCpressu (ne ovaj poslednji broj, vec pre njega), a niko nigde ne pominje koliku proviziju uzimaju banke prilikom transakcija?
Prvenstveno me interesuje ova Virtuon, a i za ostale nije na odmet znati.

Koliko sam se ja informisao, uzimaju 1% po transakciji, plus valjda isto toliko ukoliko se radi konverzija valute (tipa na racunu imas eure, a placas nesto u dolarima...).

Provizija ..

VISA VIRTUON raiffaisen banke ne uzima nista .. bar tako meni pokazuje racunica .. koliko mi je pisalo na site-u da cu biti zaduzen toliko je i bilo zaduzenje ... s druge strane ranije sam imao (imam i dalje ali ne koristim) visu electron od societe generale bank-e i oni su krs i lom provizija je 1.5% ali minimum 1EUR na kupovinu u radnji .. tako da ako hoces da kupis npr koka kolu od 1 EUR platices 2.5! IDIOTI! ... sto se tice dizanja parica na automatu uzimaju 5 EUR-a a ako dizes parice u banci odna 10 EUR-a ... sto je ipak OK jer kartica i nije prvenstveno nemenjena za dizanje parica vec za placanje ... ja sam sa njom imao problema sa dizanjem parica u AUTOMATU (u inostranstvu) jednostavno nije hteo da mi da ni paricu pa sam otisao u banku gde sam najnormalnije digao pare kao i posle povratka u jugu gde sam na domacim automatima dizao pare ko od sale :) ...

koliku proviziju uzimaju banke prilikom transakcija?
Kod ovih stranjskih koje koristim ne uzimaju nista, cak ni za sitne transakcije. Placam neku USA pretplatu $10 mesecno i skidali su mi po nekih 10-11 evra, sad ce verovatno i manje kad je pao dolar ispod evra.

Automate za novac nisam poodavno koristio, moguce da su to sada podigli posto znam da u USA jesu.

E, sada, jos kada bi bio neko dovoljno dokon, pa da napravi spisak sajtova na kojima postoji YU i da primaju nase kartice :)

www.xoxide.com

nemaju veliki izbor ali ima round kablova, ili vantec stealth ventilatora. $6.00 je shipping,

ako neko bude hteo da naruci, moze li meni dva vantec-a i dva round kabla? :) ozbiljan sam

A jeste li mozda razmisljali o PayPal-u ? On je siroko rasprostranjen... nisam siguran i nisam mnogo upoznat sa njim, ali mislim da ne biste trebali imati nikakvih problema .

STIV je napisao(la):
A jeste li mozda razmisljali o PayPal-u ? On je siroko rasprostranjen... nisam siguran i nisam mnogo upoznat sa njim, ali mislim da ne biste trebali imati nikakvih problema .
ne mogu da otvorim account tamo, nema nas kao drzave

STIV je napisao(la):
Ih, pa kada bi imali regulisan platni promet sa PayPal-om ceo svet bi bio naš. :p Ali... :(

STIV je napisao(la):

PayPal account ne možeš da otvoriš nikako ako nisi državljanin USA. Možeš, ali uz velike muke, a ako provale da si iz YU, blokiraju ti pare koje imaš na računu i ne možeš da ih dobiješ nazad bar nekoliko meseci.

Ljudi, a da se ne dogodi situacija da neko na carini kada vam stigne paket ne pogleda u njega i kaze: "Aha, evo ga opet neko ko preko kradenih kartica narucuje nesto... Ma ja cu to lepo da uzmem za sebe, a on neka se slika..."...

Kakvu zastitu nam od toga pruza narucivanje preko net-a, posto znamo da se do pre neki dan sa kradenim brojevima trgovalo na veliko...

drdex je napisao(la):
Ljudi, a da se ne dogodi situacija da neko na carini kada vam stigne paket ne pogleda u njega i kaze: "Aha, evo ga opet neko ko preko kradenih kartica narucuje nesto... Ma ja cu to lepo da uzmem za sebe, a on neka se slika..."...

Kakvu zastitu nam od toga pruza narucivanje preko net-a, posto znamo da se do pre neki dan sa kradenim brojevima trgovalo na veliko...

Pretera ga sa paranojom. Stizu paketi, ne brini.
A i na zapadu se desi da se poneki zagubi...

Re: Visa Virtuon

zubor je napisao(la):

Koliko te je izasla postarina za DVD i koliko ih je bilo? Kakva je situacija sa carinjenjem i gde se peuzima roba? Tj. da li ti je doslo na kucnu adresu?

na kucnu adresu ... al za malo ...

Koliko te je izasla postarina za DVD i koliko ih je bilo? Kakva je situacija sa carinjenjem i gde se peuzima roba? Tj. da li ti je doslo na kucnu adresu?

Ma kakva kucna adresa ... mozda doduse imaju pik na mene ... ali ja sam DVD-ove dizao u Posto posto ih carinik predamnom otvori pogleda i porkomentarise njihov sadrzaj cheers postarina i carina na 2/3 diska izadje ispod 300 dindzi ... jedino sto je muka ... bar meni bila ... sto me obicno setaju sa saltera na salter i dalje cirka 1 sat ...

Kakvu zastitu nam od toga pruza narucivanje preko net-a, posto znamo da se do pre neki dan sa kradenim brojevima trgovalo na veliko..

Ja sam trenutno uplasen :) na amazonu mi pise da je paketic trebao da stigne izmedju 01 i 06JAN ... Nadam se da je to sve zbog praznika ... pa se malo oduzli ... jer obicno stignu prvih dana predvidjenog perioda ...

Re: na kucnu adresu ... al za malo ...

zubor je napisao(la):
Ma kakva kucna adresa ... mozda doduse imaju pik na mene ... ali ja sam DVD-ove dizao u Posto posto ih carinik predamnom otvori pogleda i porkomentarise njihov sadrzaj cheers postarina i carina na 2/3 diska izadje ispod 300 dindzi ... jedino sto je muka ... bar meni bila ... sto me obicno setaju sa saltera na salter i dalje cirka 1 sat ...

Ne vidi se gde si ih dizao... ajde napisi ponovo :)

Cekaj, cekaj, kakva sad carina? Pa zar nije sve ispod $100 bez carine? Ne mogu da verujem danas i posle 50 godina jos :hump:

posta i carina ...

Ne vidi se gde si ih dizao... ajde napisi ponovo
Cekaj, cekaj, kakva sad carina? Pa zar nije sve ispod 0 bez carine? Ne mogu da verujem danas i posle 50 godina jos

Znaci ...diskove sam dizao u Posti kod Zeleznicke stanice ... a nisam platio BAS carinu vec usluge carinske sluzbe koja me je oslobodila placanja carine :cuss: , mislim stvarno haos kao i usluge poste , posto je "roba" stajala kod njih! ... ne zna se sta je potrebnije ... ali opet sve skupa i jedni i drugi uvek budu, zajedno, ispod 300 din za 2-3 diska ... kao sto rekoh nisam slao vise od 3 komada ... niti cu :)

Re: posta i carina ...

zubor je napisao(la):
a nisam platio BAS carinu vec usluge carinske sluzbe koja me je oslobodila placanja carine :cuss: , mislim stvarno haos kao i usluge poste , posto je "roba" stajala kod njih! ...

Pa da, normalno, treba da budes srecan sto ti nisu ukrali paket ni na carini ni u posti... samo sto to nisu mogli tako da formulisu za naziv svoje usluge
:rocket:

Mora od necega da zive... zato i imas porez na mobilni, harac na TV 210din/mesecno, porez na luksuz, 450din/godisnje radio u kolima, porez na porez i carinu i slicno... sledece je porez na procesore preko 1Ghz :boom:

Vrh Dno