Šta je novo?

Virusi

NikBre

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2003
Poena
604
Zanima me koji su to aktivni virusi ovih dana i da li postoji neki novi koji utice na otvaranje foldera, aplikacija tipa ti pritisnes komp pocne nesto da drlja a onda se nista ne desi. Vec mi se slicno desava na vise kompijutera ali Norton nije nasao nista

pomoc

Ova planeta je teska za zivot - svuda cuci bolest, jad&beda, microsoft... ne zna se gde ce sve nesreca stici, niti kako ce nas satrti.

Poslednjih dana je medijsku paznju dobio racunarski virus (i njegove varijante) koji je nazvan mydoom, pa je to moglo da se procita u politici, vecernjim novostima i slicnim izdanjima zbog kojih se unistavaju sume ili npr. sedi u "Moskvi" na terazijama, pije kafica i kibicuju istaknuti sisari zenskog spola koji defiluju trotoarom - uz apsolviranje svetskih nesreca na prvim stranama i smisljanje nacina da se od bila gejtsa mazne obecanih 250`iljada$$$ za nalazenje smrada koji je racunarskim sirotanima umizerio zivot pustivsi u promet opakog parazita.

Vise na, npr.:
http://zdnn.search.com/search/mydoom.html
http://www.microsoft.com/security/antivirus/mydoom.asp
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/[email protected]

I, pri otklanjanje pomentih virusa ne treba zaboraviti (WinME/WinXP) da se privremeno iskljuci system restore.

A za ostale informacije oko virusa, treba upotrebiti search/pretragu na forumu jer se dosta raspravljalo oko toga.

Nevezano previse sa prethodnim, oni koji su ovih dana, preko Windows Update skinuli i instalirali poslednju zakrpu za sigurnosne rupe u IE6+sp1, pod nazivom Q832894, verovatno su bili srecni i zadovoljni - osim ukoliko serfuju sa chekiranom opcijom Ignore Colors pod Internet Options>General>Accessability.

Jer sa tako ukljucenom opcijom, uz poslednji update, covek ce umesto neutralne sive pozadine u IE pri serfu, zbog koje ukljucuje ovu opciju (a iskljucuje opciju "use widows colors" sto je po defultu), dobiti bljestucu belu, pa mu onda dodje bolje da pomenutu opciju iskljuci. Doduse dobice sivu, al` samo na blank.htm, bilo koji sajt da pogleda imace belu pozadinu. Pa izgleda da se IE ponasa u skladu sa onim sto je namesteno pod Display Properties>Appereance, a ne (kako je bilo do sada) u skladu sa Internet Options (u opcijama Colors i Accessability).

Ocu bre sivu pozadinu kad citam sajtove, a belu samo kad radim u programima kod kojih se rezultat najcesce stampa!!! (tipa word, excel corel i sl.)
Sa ovim poslednjim update-om to nije moguce - ili svuda sivo ili svuda belo (odn. bilo koja druga boja). Osim mozda ako neko ima predlog da se pod Internet Options ponudi "Format documents using my style sheet", al` kako da napravim style sheet da mi pozadina bude siva, a da se sve ostalo ponasa kako je na stranici web sajta. Probao sa front page-om (save as css), al` izgleda da nemam pojma kako to treba uraditi.

Inace, pomenuta IE zakrpa se pored ostalih fajlova sastoji i od par dll-ova (WININET.DLL ,URLMON.DLL, SHLWAPI.DLL, SHDOCVW.DLL, MSHTML.DLL, BROWSEUI.DLL), pa mi je ideja da se eventualno iz starije verzije IE podmetne (nakon primene update) samo onaj dll koji kontrolise ponasanje pozadine pri serfu. Ima li neko ideju (koji dll od ovih to radi)?
A naravno da sam Q832894 deinstalirao, kad sam shvatio kako me je osakatio.

Sorry za off, ovo me je tesko pogodilo - kao coveka i kao comunistu.

MyIe2>Tools>Set Background color

Hvala ZoNi vrlo,
medjutim, pod myie2 Set Background color radi bas (samo) ono sto treba, menja samo pozadinu (al` ostale boje ostaju, u npr. tabelama), pa mi tako nije kompletno resenje. U svakom slucaju je zgodnije nego default, al` covek ukapira sta mu sve fali, tek kad to izgubi - sad mi je jasno da mi treba vrlo prosta stvar, siva pozadina, plave boje neposeceni linkovi, crvene poseceni, obican tekst da je sasvim crn, a ivice tabela da su bele ili crne (tek sada vidim da sam bio neprecizan u prethodnom postu kad sam rekao da mi treba "...da samo pozadina bude siva a sve ostalo kako je na sajtu"). Onako kako je to godinama bio default, kada covek chekira Ignore Colors...

E da, setovanje pozadine u myie2 radi, naravno, samo kada je Ignore Colors iskljuceno (nestiklirano).

Ziv bio

hm... ima i onaj plugin (Clear rubish, valjda), koji upravo namesta sve te default boje... e, sa novim MyIE2 (0.9.16.25) mozes da podesis da se neki plugin automatski pokrece... mozda to moze da ti dodatno pomogne...

nisam to koristio, tako da ne mogu da ti vise pomognem... vidi MyIE2 plugins site i MyIE2 Forum...

Nazad
Vrh Dno