- Učlanjen(a)
- 18.07.2001
- Poena
- 1,365
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
- GPU
- Asus GTX 2070 Super
- Storage
- Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
- Kućište
- NZXT H210i
- Monitor
- LG C2 42"
- Miš & tastatura
- Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
- Ostale periferije
- Glupi HP štampač
- Laptop
- Apple Macbook Pro 14" M1
- Tablet
- Apple iPad Pro 11"
- Mobilni telefon
- Apple iPhone 13 Pro Max
- Pametni uređaji
- Apple Watch Ultra
- Pristup internetu
- Kablovski internet
posto vidim da mnogi koriste antivirus program(e) ja na Windowsu nikada nisam koristio Antivirus jer:
a) su uglavnom beskorisni i prave vise problema nego koristi jer
b) moraju da se plate ili da se nonstop jure aktuelni krekovi kako bi se osvezila baza virusa ... i tako u krug - jedno veliko gubljenje vremena.
Glupa konstatacija. Daleko od toga da su beskorisni i daleko od toga da prave vise problema (kakvih problema???).
A drugo, naravno da moraju da se plate ako zelis da si siguran i onaj kome je to vazno platice. Ja sam, recimo, u decembu kupio KAV na 2 godine za 40 E, instalirao caletu na komp i resio sebe muka. KAV kontrolise sve i veruj mi da je to mnogo lakse nego reinstalirati masinu svaka 2 meseca jer se napuni virusima ili juriti krekove po netu.
Time zelim da se nadovezem na tvoje pitanje o free antivirusu u korporacijskom okruzenju - cisto sumnjam da ce ijedna iole ozbiljnija firma da ugrozi sebe i svoje poslovanje zbog 100 ili 200 EUR kada steta koju moze da proizvede stpiranje rada zaposlenih moze biti mnogostruko veca. Uostalom, koliko platis toliko ces i biti zasticen
A sto se tice virusa danas, destrukcija je beskorisna. Jer, kakvu korist ima pisac virusa od toga sto ce da obrise tvoju kolekciju muzike, filmova ili neke word fajlove koji su pisani jezikom koji on ne razume? Ili da ti skenja masinu? I sta onda?
Danas se virusi vise koriste za zauzimanje tudjih masina kako bi one mogle da se koriste kao resurs za nesto drugo (tipa zarad kontrole internet konekcije).