Šta je novo?

''Virusi'' okupirali tablet

Animal

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2013
Poena
275
Dolazila mati danas u posetu i da se pohvali sta je ''nahvatala''.
Koliko sam skontao nesto je odnekud svukla na tablet i iskakala joj non stop poruka vasa baterija ce biti ostecena sa tajmerom koji odbrojava i viber je blokiran za odblokiranje ovo ono.. I ona uhvati posalje taj SMS sa svog telefona ( tabet nema karticu ) ne pitajuci nikog nista, nabilo joj jos 1200 din uz racun za telefon.. Klasicna navlakusa, sad moram da vidim kako to da odjavim na sta se god prijavila + kako da ocistim tablet.
Non stop stizu i iskacu ovakve i slicne notifikacije kao sa slike, jel se ko susretao i moze li da se izbrise ili cu morati da idem sve na fabricka ?
Pokusao sam malwarebytes i kaspersky, nisu nista nasli..
Android 4.4.2 verzija je u pitanju.

Prilozi

• 1649872033260.jpg
    1649872033260.jpg
    141.6 KB · Pregleda: 78
Samo udji u Chrome, i u podešavanjima nadji notifikacije ili obaveštenja i obrisi svaki sajt na listi i prestaće da ti stiže to. To su ustvari samo navlakuse linkovi da ti njima platis i ništa više nije to nikakav virus.

Treba da joj instaliraš Brave browser ili AdBlocker browser da preko njih pretražuje i više neće imati takvih navlakuša i reklama da daje pare nizašta

Uspeo sam, to je bio problem.
Ne moze, nema na 4.4.2 androidu ne mogu da nadjem u prodavnici verovatno nije podrzan taj sistem sa tim aplikacijama..
Starija zena, sta da kazem, klikcu sve redom nemaju pojma ni sta rade i tako upadnu u probleme..

Uz Firefox Nightly za Android mogu da se koriste skoro sve ekstenzije koje su dostupne i za PC verziju. Podržan je Android 5.0 i noviji.

Nazad
Vrh Dno